Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema pt automatizare clopote

Vizitator Dem Valeriu

Postări Recomandate

Acul lucrez la un mecanism ce loveste clopotul din exterior, in dreptul zonei unde loveste limba clopotului pe interior.O tija metalica verticala este ridicata de o cama, actionata de un motor pe 12 V cu reductor,si care apoi este eliberata de cama brusc, peste clopot. Tija mai are un arc ce otine la o distanta de cativa milimetri de clopot in repaus. La mine conditia era sa se poata folosi si actionarea manuala in caz ca sistemul pica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiritrobo

11

• Ovidanie

4

• florynyk

4

• Seppy

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sal,la toaca merge un sistem cu came actionat de un motor electric iar la clopote un sistem cu electromagneti este mai indicat pentru ca, cu biela manivela iti trebuie un motor la fiecare clopot daca sunt mai multe si e mult mai zgomotos sistemu, succes

Link spre comentariu

nu e rea ideea dar pt un clopot asa de mare ca sa sune iti trebuie o lovitura destul de puternica si in plus ca sa-l poti si trage trebuie sa atasez sistemul tau pe clopot, e cam greu, nu stiu daca merge incearca!!!! eu as prefera electromagnetu pt ca sunetul clopotului e aproape identic cu cel tras manual :da

Link spre comentariu

Din fuga am vazut o astfel de instalatie care avea pe fiecare clopot un ciocanel actionat pneumatic si comandat de o electrovalva actionata de un automat programabil care avea bagat in program ceasul ,zilele saptamani si melodiile in functie de asta.Ca element de actionare era aerul comprimat povenit de la un compresor obisnuit dar inmagazinat intr-o butelie de cam de 200 l,iar ca alimentare era priza de 220v si in generator cu comanda cand cadea tensiunea.

Link spre comentariu

Nu este necesar sa misti clopotul. Studiaza cum functioneaza o pedala pentru toba mare si o sa-ti dai seama cam ce trebue sa faci.

Link spre comentariu

Azi am fost din nou in documentare. Clopotul mare are 1.4 metri diametru si vreo tot atata in inaltime. As putea suda elementul de actionare pe una din grinzile laterale ale suportului clopotului. Va dau niste poze.Un soft pentru atmel sau pic ce sa comande asta gasim?Comanda o s-o fac pe 433 Mhz.

post-19559-139829287215_thumb.jpg

post-19559-139829287225_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

La intrebarea Dumneavoastra raspund afirmativ, la noi la biserica un clopot de 1400kg este actionat de doi electromagneti in contratimp (se si vad electromagnetii cel din mijlocul imaginii de pe prima pagina si tandemul lui putin mai in spatele lui)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări