Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orizont Artificial Digital

Vizitator flywithmeeeee

Postări Recomandate

Vizitator flywithmeeeee

Mai concret este vorba de un Orizont Artificial Digital folosind asa ceva:

IMU 9DOF (9 degrees of freedom) http://www.robotshop.com/sfe-imu-16g-tr ... combo.html

Urmatrotul link va prezenta un Orizont Artificial folosit la un elicopter cu telecomanda, ce are ca rol stabilizarea elicopterului cu patru motoare si 4 elici:

Petru acest elicopter insa s-au folosit urmatoarele componente: http://carancho.com/AeroQuad/store/inde ... ucts_id=17 si http://carancho.com/AeroQuad/store/inde ... r9lm5rlfd1 , care au fost combinate, insa cred ca circuitul care l-am trimis in primul link face fata la fel de bine, avand chiar senzori in plus.

Urmatoarea etapa ar fi ca orizontul artificial sa fie afisat nu pe un calculator, si pe un LCD (Tv) deci datele sa fie transformate in grafica si semnal video, ceva de genul acestui avion cu telecomanda:

.

In speranta ca ma veti ajuta, astept raspuns.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

3

• radhoo

3

eu nu am inteles, doresti sugestii sau ai vreo problema/intrebare anume si nu se deduce din context?vrei sa faci din module sau cat mai discret?ce greutate suplimentara propriei greutati poate duce elicopterul?in ce stadiu esti cu lucrarea?

Link spre comentariu
Vizitator flywithmeeeee

eu nu am inteles, doresti sugestii sau ai vreo problema/intrebare anume si nu se deduce din context?vrei sa faci din module sau cat mai discret?ce greutate suplimentara propriei greutati poate duce elicopterul?in ce stadiu esti cu lucrarea?

Nu e vorba despre nici un elicopter, am dat exemplul cu elicopterul pt softul care se foloseste pentru elicopter, Eu vreau doar un orizont artificial, deci pe un ecran LCD sa imi indice inclinatia....la fel cum se poate vedea in softul elicopterului.Nici nu am inceput proiectul. Am pus link-uri cu piesele care s-ar putea folosi, dar nu stiu ce altceva mi-ar trebui in plus, ceva sa transforme datele furnizate de senzorul giroscopic direct in imagini video.
Link spre comentariu

ce imagini video? ce ar trebui sa reprezinte ele?la cum inteleg eu problema, tu vrei un ecran LCD si in mana sa tii o jucarie cu senzori care transmite date la compul cu LCD-ul. Cand o inclini, pe ecran iti apare linia de nivel.

Link spre comentariu
Vizitator flywithmeeeee

ce imagini video? ce ar trebui sa reprezinte ele?la cum inteleg eu problema, tu vrei un ecran LCD si in mana sa tii o jucarie cu senzori care transmite date la compul cu LCD-ul. Cand o inclini, pe ecran iti apare linia de nivel.

Da ca ati accesa toate linkurile pe care le-am atasat probabil ca ati intelege mult mai usor. Da, vreau sa imi apara pe un ecran LCD inclinarea fata de orizont.
Link spre comentariu

Da ca ati accesa toate linkurile pe care le-am atasat probabil ca ati intelege mult mai usor. Da, vreau sa imi apara pe un ecran LCD inclinarea fata de orizont.

faci in felul urmator:1. un microcontroller, eg. ATMega82. un MAX232 pentru interfata cu portul serial al pc-ului3. un accelerometru care il legi la atmega84. un soft care primeste prin portul serial informatiile de la microcontroler si iti deseneaza linia de nivelintrebari?
Link spre comentariu
Vizitator flywithmeeeee

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerometero alta varianta ar fi sa ai pe un "rulment" o greutate mare care oricat s-ar invarti sa fie tot timpul orientata spre centrul pamantului... odata vand asta poti detecta unghiul fata de orizont atat magnetic, optic sau mai stiu eu ce iti vine prin minte...

:)) ce inventiv mai esti.... dar de ce nu o bucata de plumb agatzata de o atza. Cand apar fortele centrifuge ce-ti va indica "rulmentul" respectiv?
Link spre comentariu

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerometero alta varianta ar fi sa ai pe un "rulment" o greutate mare care oricat s-ar invarti sa fie tot timpul orientata spre centrul pamantului... odata vand asta poti detecta unghiul fata de orizont atat magnetic, optic sau mai stiu eu ce iti vine prin minte...

:)) ce inventiv mai esti.... dar de ce nu o bucata de plumb agatzata de o atza. Cand apar fortele centrifuge ce-ti va indica "rulmentul" respectiv?
eu n-as lua peste picior un om care incearca sa te ajute.
Link spre comentariu

eu am pus ghilimelele de rigoare pentru a-ti stimula creativitatea fara sa astepti 5-6 zile pana sa-ti vina accelerometrul...tu stii daca se preteaza sau nu la ce nevoi ai. ma indoiesc totusi ca proiectul tau va face tumbe pana sfideaza inertia si gravitatia

Link spre comentariu
Vizitator flywithmeeeee

eu am pus ghilimelele de rigoare pentru a-ti stimula creativitatea fara sa astepti 5-6 zile pana sa-ti vina accelerometrul...tu stii daca se preteaza sau nu la ce nevoi ai. ma indoiesc totusi ca proiectul tau va face tumbe pana sfideaza inertia si gravitatia

Tocmai ca nu vreau sa sfideze niciuna dintre aceste forte, vreau sa-mi fie interpretate fiecare separat cat mai exact, tocmai asta e ideea. Nu vreau ceva care sa-mi indice o forta compusa intre acceleratia gravitationala si inertie, si vreau sa vad reprezentate fiecare dintre aceste forte separat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări