Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut controller de alimentare via port serial

Vizitator ktomy

Postări Recomandate

Vizitator ktomy

Salut tuturor.

Sincer, nu stiu (si nu cred) ca am ales bine ramura din forum, dar daca este cazul rog moderatorii sa-mi mute mesajul.

Am urmatoarea problema. Am nistte infochioscuri, care in componenta lor au un modem GPRS ce este alimentat de la un alimentator de 5V. Modemurile din cand in cand se blocheaza fizic, adica trebuiesc resetate hardware, adica taiat alimentarea si apoi alimentat din nou. Pe PC am porturi seriale libere.

In consecinta, as avea nevoie de un device care sa imi cupleze/decupleze alimentarea modemului in functie de ce ii dau pe port serial. Cea mai simpla varianta de comanda este, cred, sa iau RTS-ul, cand e sus, "releul" este cuplat, cand e jos, "releul" este decuplat.

Eu nu sunt in stare sa fac asa ceva singur. Caut pe cineva care sa imi furnizeze astfel de device-uri. Acum am nevoie de cateva (chiar si unul) - de test, dar daca pretul si termenul de executie sunt ok, o sa am nevoie de multe (acum - 15, peste cateva saptamani - 70, s.a.m.d.).

Ma puteti gasi pe mail: [email protected] sau la telefon: 0771016245

Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• walyd

1

• srdjan

1

salut,uitati-va la magazile conexelectronic bucuresti sau adelaida craiova ei vindeau montaje kituri "comenzi cu relee pe portul paralel",iar ca pret destul de acceptabil si aveau si cu 2,4,8 relee,se poate sa aibe ceva de genul si pe portul serialstima

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ktomy

Multumesc pentru raspuns. Din pacate ei nu au decat placi pentru comanda din port paralel, iar mie imi trebuie numai pe serial... sau USSB.Dar multumesc oricum pentru raspuns.

Link spre comentariu

1 x MCU cu RX/TX = 7 RON1 x MAX232 = 2 RON1 x Mufa RS232 = 9 RON1 x Releu 5V NO = 8 RON? x Maruntisuri = 3 RONCablaj cca. 5 RON la un numar maricel de exemplareProgramare/buc 1 RONManopera 5 RON/bucTOTAL/BUC : 40 RON / buc+ dezvoltare soft 10 RON (one pay)(asta cu piese de la cei de sus si reprezinta metoda straight)Ca sa reduci costuri se poate inlocui releul cu ceva mai ieftin, Max232 poate fi inlocuit cu dioda Zener ca presupun ca RX-ul COM-ului vede cu siguranta "1" la 5VChiar si la maruntisuri poate am exagerat.Mufa D-SUB9 poate fi si ceva mai ieftina...Microcontroller-ul poate fi inlocuit cu ceva mai ieftin dar nu imi vine in minte nimic mai mic care sa aibe interfata seriala implementata hardware. se poate obtine din soft dar nu sunt increzator ca as realiza ceva foarte fiabil.in toate calculele am presupus ca incape si alimentarea circuitului in discutie pe aceasi sursa cu modem-ul.Eu personal n-am tehnica necesara sa realizez cablaje profi.Deci cu zgarcenia de rigoare cred ca se poate reduce la vreo 30 RON/buc daca as face eu personal.Postul meu e doar o analiza de exercitiu. Nu am de gand sa ma bag la lucrare deci ce am spus nu te ajuta sa negociezi...

Link spre comentariu

Daca mai sunteti interesat cred ca va pot ajuta. Depinde in cat timp aveti nevoie de primele 15 bucati. Evident cu factura si garantie. V-am trimis mesaj pe MP.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări