Max Postat August 12, 2005 Partajează Postat August 12, 2005 Am cumparat un LCD\TV din afara, el merge totul OK dar am o mica problema... telecomanda (slim) nu merge. Am testat-o cu un senzor de calculator sa vad transmite vreun cod si nimic... care ar fi problema? ledul infra-rosu? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 12, 2005 Partajează Postat August 12, 2005 N-am intalnit niciodata LED infrarosu ars . Cauta lipituri imperfecte probabil aia e cauza. Poate imi explici si mie cum ai testat-o cu senzorul la calculator ca eu habar n-am de metoda asta :o Link spre comentariu
Tavi Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 depanatorule , pe bune nu ai intalnit niciodata led infrarosu ars ? :naughty: Link spre comentariu
baza Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 Pune osciloscopul in colectorul tranzistorului care comanda LED-ul infrarosu si vezi daca apare semnal cand apesi pe butoane ( amplitudinea ar trebui sa fie mai mica cu 2-300mV fata de tensiunea de alimentare).Dupa care verifica in baza tranzistorului, cuartul, traseele. ( si in primul rand bateriile )By the way, eu le testam pe vremuri cu o camera video de supraveghere...nu cu senzorul IR de calculator..... Link spre comentariu
Max Postat August 13, 2005 Autor Partajează Postat August 13, 2005 am inteles. dar inafara de metoda cu osciloscopul(nu am) nu se poate si altfel?are o baterie de 3V daia mica rotunda(noua). traseele leam verificat... si merg Link spre comentariu
baza Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 scoate baza tranzistorului, ia o baterie de 1,5V pune-i o rezistenta de 100-150 de ohmi in serie cu baza si alimenteaza jonctiunea baza-emitor ( n-o tine prea mult ca poti sa distrugi ledul IR); apoi cu un voltmetru de c.c. vezi daca se satureaza sau nu tranzistorul. poti sa masori si curentul prin led cu un mA.o alta varianta ar fi sa folosesti un voltmetru de c.a. ( dar care separa c.a. de c.c. - exclus MAVO) si sa vezi daca apare tensiune in colectorul tranzistorului; poti sa-l folosesti si la verificarea cuartului ( de obicei 455khz ) Link spre comentariu
baza Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 sau mai bine fa un detector cu o dioda de detectie si un filtru RC, dupa care masoara tensiunea in c.c. pe filtru. trebuie sa fie in jur de 2.5V Link spre comentariu
Tavi Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 mergi la un magazin care vinde telecomenzi si roaga-i sa o probeze daca emite , aia au tester daca nu sunt looseri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum