Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda LCD\TV

Postări Recomandate

Am cumparat un LCD\TV din afara, el merge totul OK dar am o mica problema... telecomanda (slim) nu merge. Am testat-o cu un senzor de calculator sa vad transmite vreun cod si nimic... care ar fi problema? ledul infra-rosu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baza

3

• Tavi

2

• Max

2

• Depanatoru

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

N-am intalnit niciodata LED infrarosu ars . Cauta lipituri imperfecte probabil aia e cauza. Poate imi explici si mie cum ai testat-o cu senzorul la calculator ca eu habar n-am de metoda asta :o

Link spre comentariu

Pune osciloscopul in colectorul tranzistorului care comanda LED-ul infrarosu si vezi daca apare semnal cand apesi pe butoane ( amplitudinea ar trebui sa fie mai mica cu 2-300mV fata de tensiunea de alimentare).Dupa care verifica in baza tranzistorului, cuartul, traseele. ( si in primul rand bateriile )By the way, eu le testam pe vremuri cu o camera video de supraveghere...nu cu senzorul IR de calculator.....

Link spre comentariu

scoate baza tranzistorului, ia o baterie de 1,5V pune-i o rezistenta de 100-150 de ohmi in serie cu baza si alimenteaza jonctiunea baza-emitor ( n-o tine prea mult ca poti sa distrugi ledul IR); apoi cu un voltmetru de c.c. vezi daca se satureaza sau nu tranzistorul. poti sa masori si curentul prin led cu un mA.o alta varianta ar fi sa folosesti un voltmetru de c.a. ( dar care separa c.a. de c.c. - exclus MAVO) si sa vezi daca apare tensiune in colectorul tranzistorului; poti sa-l folosesti si la verificarea cuartului ( de obicei 455khz )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări