Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Routere WiFi cu Linux OpenWrt

Guest1

Postări Recomandate

acum merge :aplauze cum au pus mana pe documentele alea nu inteleg :rade: putem pune intrebari legate si de alt firmware ? ex: oleg ?

Desigur ca poti intreba, chiar daca eu sunt chitit pe OpenWrt, FreeWrt si tot ce este linux in adevartul sens al cuvantului.Tibi
Link spre comentariu

problema e asa:

tin pe router un server-as :rade: FTP

deoarece am IP dinamic de la RDS (protocol Pppoe) sunt nevoit sa folosesc un cont pe dyndns.org (acum .com) si serviciul DDNS-ul din router pentru actualizarea ip-ului pe respectivul domeniu.

initial de DDNS se ocupa un router MSI-RG54 SE II si/sau Asus WL-500g firmware Oleg

toate bune si frumoase pana acum cateva saptamani (cred) cand nici MSI-ul nici Oleg si nici Kamikaze r18961 (imi merge mai bine ca backfire) nu se mai pot loga la dyndns.org, pe Oleg imi spune clar:

May 13 21:48:47 ddns update: connected to members.dyndns.org (204.13.248.112) on port 80. May 13 21:48:47 ddns update: authentication failure

acum intrebarea: imi poate da cineva un sfat privind modificarea in firmware pentru "noul" dyndns ?

la members.dyndns.org nu mai gaseste nimic - 404

Link spre comentariu

multumesc tvicol :aplauze am reinstalat Backfire 10.03 cu mai multa rabdare si in mod incredibil merge ceva mai bine ca inainte.cu ajutorul fisierului DDNS din /etc/config/ddns am inteles cat de flexibil si prietenos este Backfire (10.03) si cum sta treaba cu logarea pe dyndns.com. (nu mai sunt limitat doar la serviciile oferite de interfata grafica)update-ul merge perfect.

Link spre comentariu

Seteaza adresa statica la calculator 192.168.199.2 si incearca sa faci tftp catre 192.168.199.1Tibi

Multumesc tvicol :aplauze Setat, flash-uit cu cu ultima versiune de openWRT, routerul functioneaza impecabil.
Link spre comentariu

Salut. Am luat si eu cam acu 1 luna un router Deluxe, iar de atunci ma tot kinui sa il fac sa mearga cu un hdd extern pe usb si cu multifunctionala xerox.Dupa ce am incercat mai toate variantele (tutoriale diverse), plus cel al tau Tibi, nu am reusit sa obtin decat:Mount la hdd, il vede, prin ssh pot crea directoare pe el. E in ext3. Dar nu cu scriptul tau, doar simplu mount din interf graf, no problem anyway....Printerul pare ca merge, in sensul ca din log-ul de system el apare acolo, dar de gasit pe retea sau de printat nicicum. (by the way, e xerox 3119, din cate am citit este recunoscut de kamikaze, deci stau bine la capitolul asta.) in prima faza vrreau sa o vad ca merge ca printer, apoi ma voi kinui sa o fac sa mearga si cu scanare.Samba - 1 reusita partiala, dar nu indeajuns cat sa pot folosi hddu sau printerul.by the way, am incercat si backfire si mi se pare mie sau mananca mai mult spatiu din memoria routerului, plus ca parca se misca mai greu?! am ramas la versiunea 0.8.9.2Deci de cand am luat routeru asta am ajuns sa invat (cat de cat) sa fol conectare prin ssh, sa editez scripturi, sa flashuiesc firmwareuri,.... o gramada de kestii care nu cred ca mi-as fi dorit in mod special sa le invat si tot nu am ajuns sa il folosesc decat ca pe un router wifi. Ca sa nu mai vorbim de cat timp am pierdut in fiecare zi,............PLS zi-mi daca exista o varianta de genu install si gata, or something....

Link spre comentariu

neve,daca nu te descurci si te intereseaza strict utilizarea acestui router, atunci firmware-ul lui Oleg sau Koppel, ar trebui sa fie mai mult decat suficient.Tibi

Link spre comentariu

Sal. Am incercat Koppel WL500g-1.9.2.7-9-USB-1.71 si Oleg WL500g-1.9.2.7-9. Ambele au ca rezultat restartarea repetata a routerului la un interval de cca 15-20 sec cred.Am mai incercat si cu firmwareul asusului, nu mai stiu exact de ce - pt ca am facut o gramada de incercari per total - dar stiu ca nu a mers, dintr-un motiv sau altul.....Merg: Kamikaze 088 sau 089 sau X-wrt, backfire sau dd-wrt (dd-wrt.v24_std_generic). Astea au mers dar niciunul nu a fost mai "complet" decat celalalt sau sa necesite mai putine setari. Ori nu am ales bine fisierele pt flashuit, ori ma astept ca totul sa mearga la fel de usor ca o instalare de ubuntu :PRequest advice, plssssss.Multumesc anticipat

Link spre comentariu

neve,Sincer nu stiu ce ¨advice¨ sa-ti dau, pentru ca se vede ca ai foarte mult de invatat.Un router plug and play, care sa recunoasca absolut orice device conectat la el nu o sa gasesti. Iar daca routerul il recunoaste tot trebuie sa-ti configurezi corect calculatorul.Sfatul meu este sa-ti curmi suferinta si sa platesti pe cineva pentru ceea ce-ti doresti.Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări