Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Routere WiFi cu Linux OpenWrt

Guest1

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Salut comunitatea OpenWRT. Am dat de Openwrt googalind in legatura cu automatizarea centralei mele termice. Inteleg ca pe aici folositi routerul pentru ce l-a facut mama lui, adica retea/internet. Intrebarea este; Gasesc, routere cu openwrt instalat pe piata in mod curent sau doar in mod exceptional.Alta intrebare, daca face cineva cu acest router altceva decat sa se conecteze la internet?Din wiki-ul lor am inteles prea putin ce ma intereseaza pe mine, respectiv cum pot comunica cu ceva senzori 1 wire sau cu o placa arduino de exemplu. Gasesc pe ceva repository programele diverse?

Link spre comentariu
Vizitator abin

Detin un router Bytton GPRS, firmware DD-WRT v24-sp2 (01/02/10) mini-usb-ftp (SVN revision 13577M NEWD-2 Eko) si nu pot activa modulul wireless, in panoul de control nu exista nimic pentru activare.Cand am achizitionat router-ul modulul wireless functiona dar am efectuat un reset si de atunci apare Status/Wireless/Radio is Off...cum pot activa reteaua? Mentionez ca nu prea ma descurc in linux...

Link spre comentariu

Eu ti-as recomanda o reflash-uire.Folosesc versiunea de mai jos fara probleme de aproximativ 3 ani pe 2 routere Deluxe.Firmware: DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) mini-usb-ftp

Am urcat o arhiva care contine:dd-wrt.v24_mini_asus.trx - pentru flashuirea initialadd-wrt.v24_std_generic.bin - pentru a folosi routerul 'curat' fara alte optiunidd-wrt.v24_usb_generic.bin - versiunea care o folosesc eu momentan(cu USB suport si FTP)Download

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator guaresi

Buna ziua am achizitionat de curand un router Topex Bytton Gprs dar spre surpriza mea este blocat banuiesc ca fostul proprietar a vrut sa il resofteze si la blocat.Intrebarea mea este daca are cineva schema jtag sau serial pentru acest router si softurile necesare mentionez ca am incercat toate variantele posibile de a comunica cu routerul dar fara succes.Singura varianta in care am reusit sa comunic cu flashul routerului a fost sa il dau jos si sa il bag in programator.Multumesc frumos :cry:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator cipin

Salut!Am un tp link wr-841nd. Am pus dd-wrt. Varianta corecta. Se aprind ledurile de internet si wirless. Problema este ca nu ma pot conecta la interfata. Nu gasesc adresa. Este semnal wireless pe telefon, vede retea dd-wrt dar nu se conecteaza nici telefonul.Cum gasesc adresa router-ului sa intru in setarile lui ?Multumesc!

Link spre comentariu

Se poate.Si cu modemul intern, si cu modem pe usb.Cu modemul intern nu prea merita efortul din cauza vitezei mici.Cu modem pe usb, ia topicul la rasfoit ca ai sa gasesti niste tutoriale.Da mai multe detalii, ce router e, ce firmware ai instalat, ce ai incercat si ce nu merge.

Link spre comentariu
Vizitator bartalisattila

OK. Mersi. Inca ceva.Am OPENWRT pe el. Nu reusesc sa setez conexiunea prin WIFI. Adica am inca un router msi cu wifi si as vreau sa fie conectat cele 2 routere prin wifi si sa mai am net din openwrt.Aveti un tutorial?Mersi

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări