Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Routere WiFi cu Linux OpenWrt

Guest1

Postări Recomandate

nu ma interseaza GPRS sincer sa iti spun, vreau decat sa pot trimite sms.

La modemul GPRS ma refeream, nu la transfer de date, sorry.Pentru activarea modemului soft cel mai probabil va trebui sa platesti la tvicol...cam asta e politica...:|
Link spre comentariu

ops:(

nu ma interseaza GPRS sincer sa iti spun, vreau decat sa pot trimite sms.

La modemul GPRS ma refeream, nu la transfer de date, sorry.Pentru activarea modemului soft cel mai probabil va trebui sa platesti la tvicol...cam asta e politica...:|
Link spre comentariu

Mai am si eu o problemuta...

Mi-am facut un build pentru o placa de retea WiFi atheros...merge perfect...doar ca in build nu i-am pus si LuCI.

Am reusit sa instalez si imprimanta, dar problema este ca nu pot instala complet un hdd pe usb.

daca urmez tutorialul din pag.1, la kmod-usb-uhci-iv imi da eroare, zice ca nu exista, iar daca ii dau comanda :

opkg install luci-app-firewall kmod-fs-vfat kmod-usb-storage kmod-usb-uhci-iv kmod-usb2

instaleaza ce instaleaza, configureaza cateva chestii, dar se blocheaza si se reseteaza routerul.

Am rescris firmware-ul (build-ul) deoarece ma gandeam ca o fi fost din cauza driverilor de imprimanta/USB, dar tot asa face.

In continuare, daca ii dau :

opkg install luci-app-firewall kmod-fs-vfat kmod-usb-storage kmod-usb-uhci-iv kmod-usb2

se blocheaza, dar daca dau fiecare comanda de instalare (fiecare pachet) pe rand, merge.

Cand ajung sa vad stick-ul, cu dmesg imi da :

uhci_hcd: USB Universal Host Controller Interface driverPCI: Enabling device 0000:00:03.0 (0000 -> 0001)PCI: Fixing up device 0000:00:03.0uhci_hcd 0000:00:03.0: UHCI Host Controlleruhci_hcd 0000:00:03.0: new USB bus registered, assigned bus number 2uhci_hcd 0000:00:03.0: irq 6, io base 0x00000400usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choicehub 2-0:1.0: USB hub foundhub 2-0:1.0: 2 ports detectedPCI: Enabling device 0000:00:03.1 (0000 -> 0001)PCI: Fixing up device 0000:00:03.1uhci_hcd 0000:00:03.1: UHCI Host Controlleruhci_hcd 0000:00:03.1: new USB bus registered, assigned bus number 3uhci_hcd 0000:00:03.1: irq 6, io base 0x00000420usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choicehub 3-0:1.0: USB hub foundhub 3-0:1.0: 2 ports detectedusb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choicescsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devicesusb-storage: device found at 2usb-storage: waiting for device to settle before scanningscsi 0:0:0:0: Direct-Access     ST332082 0A                    PQ: 0 ANSI: 2 CCSusb-storage: device scan completesd 0:0:0:0: [sda] 625142448 512-byte logical blocks: (320 GB/298 GiB)sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is offsd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 38 00 00sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write throughsd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through sda: sda1sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write throughsd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI diskusb 1-2: USB disconnect, address 2usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choicescsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage devicesusb-storage: device found at 3usb-storage: waiting for device to settle before scanningscsi 1:0:0:0: Direct-Access     Verbatim STORE N GO       PMAP PQ: 0 ANSI: 0 CCSsd 1:0:0:0: [sda] 7831552 512-byte logical blocks: (4.00 GB/3.73 GiB)usb-storage: device scan completesd 1:0:0:0: [sda] Write Protect is offsd 1:0:0:0: [sda] Mode Sense: 23 00 00 00sd 1:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write throughsd 1:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through sda: sda1sd 1:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write throughsd 1:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

Si calea : /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0 nu exista nicaieri la mine

Ce ar putea avea?

PS : Procesorul se cam incaleste rau...i-am pus un cooler de LGA775 :da deasupra, fara radiator.

Link spre comentariu

Am instalat backfire clasic (10.3) si la fel face. Dupa ce se instaleaza toate utilitarele si se configureaza complet routerul, se poate face un build (in cazul unui crash scapi de bataie de cap...) ???

Link spre comentariu

am mai incercat intre timp de 2-3 ori si a mers, dar acum nu pot instala kmod-usb-storage...acelasi simptom. IDEEA ar fi ca eu vreau sa am SAMBA, print server si ath5k instalate :-cu Kernel 2.4 nu pot instala ath5k;- cu Kernel 2.6 ma chinui rau (se blocheaza la instalarea pachetelor) cu samba si print server

Link spre comentariu

Mai ai spatiu in memrie. Daca nu atunci fa sa booteaza de pe memory stick (in asa fel rezolvi problema spatiului).

Spatiu este cacalau chiar cu LuCI.Acum am facut iar build cu tot ce-mi trebuie....Teoretic merge, imprimanta imi merge, dar PuTTY merge extraordinar de greu.
Link spre comentariu

Procesorul nu este overclock-at...poate mi se pare mie ca se incalzeste. Print-serverul imi merge, dar stick-ul inca nu il pot face...se blocheaza si SSH-ul si routerul (care in cele din urma se restarteaza).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iar mai am o problema... Daca incep sa downloadez ceva de pe torente si creste putin viteza (sa zic peste 3-4MB/s), routerul nu mai raspunde si se restarteaza. Aveti idee de unde o fi problema ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări