yo9hnf Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Mie dupa ce mi-am reinstalat Samba, cand intru in folderul din \\192.168.1.1 imi cere user si parola : ...si nu sunt cele de la router.... Aveti vreo idee? TVICOL, ai mai putea posta (daca mai exista) pozele din tutorialul de pe prima pagina ? Nu ma descurc cu print-serverul si acolo in intr-o imagine erau niste setari anume care se faceau. Link spre comentariu
zanga Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Cred ca trebuie sa adaugati useri pentru samba.De ex. pt. root 'smbpasswd -a root' apoi parola. Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Mie dupa ce mi-am reinstalat Samba, cand intru in folderul din \\192.168.1.1 imi cere user si parola : ...si nu sunt cele de la router.... Aveti vreo idee? TVICOL, ai mai putea posta (daca mai exista) pozele din tutorialul de pe prima pagina ? Nu ma descurc cu print-serverul si acolo in intr-o imagine erau niste setari anume care se faceau. Nu mai am pozele.Editeaza samba.conf sau smb.conf cu parolele dorite. Tibi Link spre comentariu
Vizitator gogobelo Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Unelte necesare: Putty (Sau ssh in cazul in care aveti Linux pe desktop) Winscp (windows) Flash USB de preferinta USB 2.0 1. Se instaleaza pachetele pentru USB 2.0 opkg update opkg install kmod-usb2 2. se instaleaza modulele pentru storage opkg install kmod-usb-storage 3. Verificare incarcare module: insmod ehci-hcd insmod scsi_mod insmod sd_mod insmod usb-storage (trebuie sa va apara ceva mesaje cu allready loaded) puteti introduce un Flash USB apoi dati c-da. dmesg ar trebui sa gasiti ceva de genul: hub.c: new USB device 01:02.0-2, assigned address 2 usb.c: USB device 2 (vend/prod 0xd7d/0x100) is not claimed by any active driver. Initializing USB Mass Storage driver... usb.c: registered new driver usb-storage scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices Vendor: Kingston Model: Drive Rev: 1.05 Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02 Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0 SCSI device sda: 1024000 512-byte hdwr sectors (981 MB) sda: Write Protect is off Partition check: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 WARNING: USB Mass Storage data integrity not assured USB Mass Storage device found at 2 USB Mass Storage support registered. 4. Se instaleaza pachetul pentru ext3 (eu am preferat sa formatez flash-ul in sistemul nativ de fisiere Linux) opkg install kmod-fs-ext3 5. Se instaleaza fdisk opkg install fdisk 6. se instaleaza programul de formatare al flash-ului opkg install e2fsprogs 7. Se creeaza o partitie de tip ext3 fdisk /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc 8. Se formateaza mke2fs -j /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 9. Se creeaza punctul de montare mkdir /mnt 10. Se monteaza flash-ul mount -t ext3 /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt 11. Se creeaza un folder root in tmp, unde se poate copia continutul squashfs mkdir /tmp/root mount -o bind /rom /tmp/root 12. Copiem in /tmp/root continutul cp /tmp/root/* /mnt -a 13. Demontam /tmp/root si /mnt umount /tmp/root umount /mnt 14. Stergem linkul simbolic init rm /sbin/init 15. Il inlocuim cu scriptul urmator: !!! AICI este bine sa aveti instalat winscp, este cel mai usor mod de copy/paste #!/bin/sh # change this to your boot partition boot_dev="/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1" # install needed modules for usb and the ext3 filesystem # **NOTE** for usb2.0 replace "uhci" with "ehci-hcd" # **NOTE** for ohci chipsets replace "uhci" with "usb-ohci" for module in usbcore ehci-hcd scsi_mod sd_mod usb-storage jbd ext3; do { insmod $module }; done # this may need to be higher if your disk is slow to initialize sleep 4s # mount the usb stick mount "$boot_dev" /mnt # if everything looks ok, do the pivot root [ -x /mnt/sbin/init ] && { mount -o move /proc /mnt/proc && \ pivot_root /mnt /mnt/mnt && { mount -o move /mnt/dev /dev mount -o move /mnt/tmp /tmp mount -o move /mnt/jffs2 /jffs2 2>&- mount -o move /mnt/sys /sys 2>&- } } # finally, run the real init (from USB hopefully). exec /bin/busybox init 16. Se face executabil noul init chmod a+x /sbin/init 17. Reboot reboot & exit Daca Aveti un flash cu led, o sa vedeti ca in timpul procesului de boot acesta se aprinde (deci este accesat) Dupa boot va reconectati cu putty (sau ssh din Linux) pe router si verificati spatiul disponbil: df sau df -h si trebuie sa vedeti discul ocupat 2-3%. Inca nu am ajuns acasa (sa incerc si practic), daca ceva nu functioneaza spuneti-mi si o sa repet procedura pe Topex-ul meu, dar in mare asta am facut si functioneaza de ceva timp. Puteti sa va inspirati si de aici: http://wiki.openwrt.org/oldwiki/usbstoragehowto cu doua modificari: ce apare cu verde (sper) in script si scriptul l-am luat de la White Russian si nu de la Kamikaze (cred ca este o greseala a autorului articolului) Funcrtioneaza si pe tp wr1043nd cu openwrt r6? Link spre comentariu
Vizitator gogobelo Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Unelte necesare: Putty (Sau ssh in cazul in care aveti Linux pe desktop) Winscp (windows) Flash USB de preferinta USB 2.0 1. Se instaleaza pachetele pentru USB 2.0 opkg update opkg install kmod-usb2 2. se instaleaza modulele pentru storage opkg install kmod-usb-storage 3. Verificare incarcare module: insmod ehci-hcd insmod scsi_mod insmod sd_mod insmod usb-storage (trebuie sa va apara ceva mesaje cu allready loaded) puteti introduce un Flash USB apoi dati c-da. dmesg ar trebui sa gasiti ceva de genul: hub.c: new USB device 01:02.0-2, assigned address 2 usb.c: USB device 2 (vend/prod 0xd7d/0x100) is not claimed by any active driver. Initializing USB Mass Storage driver... usb.c: registered new driver usb-storage scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices Vendor: Kingston Model: Drive Rev: 1.05 Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02 Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0 SCSI device sda: 1024000 512-byte hdwr sectors (981 MB) sda: Write Protect is off Partition check: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 WARNING: USB Mass Storage data integrity not assured USB Mass Storage device found at 2 USB Mass Storage support registered. 4. Se instaleaza pachetul pentru ext3 (eu am preferat sa formatez flash-ul in sistemul nativ de fisiere Linux) opkg install kmod-fs-ext3 5. Se instaleaza fdisk opkg install fdisk 6. se instaleaza programul de formatare al flash-ului opkg install e2fsprogs 7. Se creeaza o partitie de tip ext3 fdisk /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc 8. Se formateaza mke2fs -j /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 9. Se creeaza punctul de montare mkdir /mnt 10. Se monteaza flash-ul mount -t ext3 /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt 11. Se creeaza un folder root in tmp, unde se poate copia continutul squashfs mkdir /tmp/root mount -o bind /rom /tmp/root 12. Copiem in /tmp/root continutul cp /tmp/root/* /mnt -a 13. Demontam /tmp/root si /mnt umount /tmp/root umount /mnt 14. Stergem linkul simbolic init rm /sbin/init 15. Il inlocuim cu scriptul urmator: !!! AICI este bine sa aveti instalat winscp, este cel mai usor mod de copy/paste #!/bin/sh # change this to your boot partition boot_dev="/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1" # install needed modules for usb and the ext3 filesystem # **NOTE** for usb2.0 replace "uhci" with "ehci-hcd" # **NOTE** for ohci chipsets replace "uhci" with "usb-ohci" for module in usbcore ehci-hcd scsi_mod sd_mod usb-storage jbd ext3; do { insmod $module }; done # this may need to be higher if your disk is slow to initialize sleep 4s # mount the usb stick mount "$boot_dev" /mnt # if everything looks ok, do the pivot root [ -x /mnt/sbin/init ] && { mount -o move /proc /mnt/proc && \ pivot_root /mnt /mnt/mnt && { mount -o move /mnt/dev /dev mount -o move /mnt/tmp /tmp mount -o move /mnt/jffs2 /jffs2 2>&- mount -o move /mnt/sys /sys 2>&- } } # finally, run the real init (from USB hopefully). exec /bin/busybox init 16. Se face executabil noul init chmod a+x /sbin/init 17. Reboot reboot & exit Daca Aveti un flash cu led, o sa vedeti ca in timpul procesului de boot acesta se aprinde (deci este accesat) Dupa boot va reconectati cu putty (sau ssh din Linux) pe router si verificati spatiul disponbil: df sau df -h si trebuie sa vedeti discul ocupat 2-3%. Inca nu am ajuns acasa (sa incerc si practic), daca ceva nu functioneaza spuneti-mi si o sa repet procedura pe Topex-ul meu, dar in mare asta am facut si functioneaza de ceva timp. Puteti sa va inspirati si de aici: http://wiki.openwrt.org/oldwiki/usbstoragehowto cu doua modificari: ce apare cu verde (sper) in script si scriptul l-am luat de la White Russian si nu de la Kamikaze (cred ca este o greseala a autorului articolului) Funcrtioneaza si pe tp wr1043nd cu openwrt r6? Multumesc Cineva din Pitesti care se pricepe pentru a face wr 1043nd ul meu sa functioneze ftp,dlna,samba torrenti etc, bineinteles nu moca? Link spre comentariu
zyx1141 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Doua routere (Deluxe sau Premium) la 150ron. Link spre comentariu
Vizitator atlas3266 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Mie dupa ce mi-am reinstalat Samba, cand intru in folderul din \\192.168.1.1 imi cere user si parola : ...si nu sunt cele de la router.... Aveti vreo idee? TVICOL, ai mai putea posta (daca mai exista) pozele din tutorialul de pe prima pagina ? Nu ma descurc cu print-serverul si acolo in intr-o imagine erau niste setari anume care se faceau. Nu mai am pozele.Editeaza samba.conf sau smb.conf cu parolele dorite. Tibi Citeste aici si te vei lamuri! Eu am reusit sa fac sa mearga samba cu username si parola. Mai greu e sa o accesez din WAN. Pe lan merge perfect. Am incercat sa deschid porturile prezentate in document modificand /etc/init/firewall si poi /etc/init/firewall restart dar tot nu apar ca deschise prin testarea pe http://www.ping.eu/port-chk/. Ceva imi scapa. O sa mai incerc! Pana atunci accesez cu WinSCP. Link spre comentariu
zyx1141 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Cine are Premium isi poate instala un Wi-fi cu bluetooth inclus. http://www.ebay.com/itm/Atheros-802-11n ... 5d3163e705 Spor! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Cine are Premium isi poate instala un Wi-fi cu bluetooth inclus. http://www.ebay.com/itm/Atheros-802-11n ... 5d3163e705Spor!Nu chiar...Placa pe care ai indicat-o tu e miniPCIe, iar wl500g are miniPCI(si atat). Link spre comentariu
Vizitator onlyra Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Salutare, sunt incepatori intr-ale linuxului dar invat . Folosesc OpenWrt Backfire 10.03.1-rc5 / LuCI 0.10 Branch 0.10+svn7292 pe un D-Link DIR-825 rev. B1 si probleme mari n-am avut pana acum cateva zile cand am instalat 2 pachete noi luci-app-diag-core si luci-app-diag-devinfo. La mijlocul instalarii mi-a dat eroare ca nu mai are spatiu si s-a oprit, desi avea 1,1MB liberi din cate raporta interfata web (Luci). Problema este ca nu a mai eliberat spatiul pe unde si-a copiat el fiserele pentru ca acum nu ma mai lasa sa instalez nici un alt pachet zice ceva de genul(am incercat acu un pachet la intamplare): Installing asterisk18-app-authenticate (1.8.4.4-1) to root... Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/1 ... ar71xx.ipk. Installing asterisk18 (1.8.4.4-1) to root... Collected errors: * pkg_parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file! * parse_conffiles: Failed to parse Conffiles line for base-files * verify_pkg_installable: Only have 60kb available on filesystem /overlay, pkg asterisk18 needs 1005 * opkg_install_cmd: Cannot install package asterisk18-app-authenticate. Daca as stii ce s-a petrucut as elibera manual spatiul(cu bruma de linux ce o stiu) conectandu-ma prin ssh, dar nu stiu ce sa caut. O alta problema este ca mi se pare ca raporteaza acum si foarte putine servicii instalate si din cate zice, pe site-ul OpenWrt la routerul meu, ar trebui sa aiba: "This router requires the packages kmod-ath9k and wpad-mini." dar nu le are si nu ma lasa sa le instalez tot din lipsa de spatiu. Lista de servicii raportate ca instalate: base-files 43.20-r27608 busybox 1.15.3-2 iw 0.9.22-2 kmod-ipt-conntrack 2.6.32.27-1 kmod-ipt-filter 2.6.32.27-1 kmod-ipt-imq 2.6.32.27-1 kmod-madwifi 2.6.32.27+r3314-4 kmod-pppoe 2.6.32.27-1 kmod-textsearch2.6.32.27-1 kmod-usb-core 2.6.32.27-1 libc 0.9.30.1-43.20 libiwinfo 15 libnet1 1.1.2.1-2 libpthread 0.9.30.1-43.20 libuci-lua 12012009.6-3 luci-lib-lmo 0.10+svn7292-1 luci-lib-sys 0.10+svn7292-1 luci-mod-admin-core 0.10+svn7292-1 luci-theme-openwrt 0.10+svn7292-1 netdiscover-to-devinfo 1.0.0-2 opkg 576-1 vsc7385-ucode-ap83 1 Link spre comentariu
zyx1141 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Nu chiar...Placa pe care ai indicat-o tu e miniPCIe, iar wl500g are miniPCI(si atat).Da, ai dreptate. Nu am mai verificat ulterior portul de pe Premium.Tot in acelasi subiect, poti recomanda o placa Wi-FI ok pt Premium? Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Salutare, sunt incepatori intr-ale linuxului dar invat . Folosesc OpenWrt Backfire 10.03.1-rc5 / LuCI 0.10 Branch 0.10+svn7292 pe un D-Link DIR-825 rev. B1 si probleme mari n-am avut pana acum cateva zile cand am instalat 2 pachete noi luci-app-diag-core si luci-app-diag-devinfo. La mijlocul instalarii mi-a dat eroare ca nu mai are spatiu si s-a oprit, desi avea 1,1MB liberi din cate raporta interfata web (Luci). Problema este ca nu a mai eliberat spatiul pe unde si-a copiat el fiserele pentru ca acum nu ma mai lasa sa instalez nici un alt pachet zice ceva de genul(am incercat acu un pachet la intamplare): Installing asterisk18-app-authenticate (1.8.4.4-1) to root... Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/1 ... ar71xx.ipk. Installing asterisk18 (1.8.4.4-1) to root... Collected errors: * pkg_parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file! * parse_conffiles: Failed to parse Conffiles line for base-files * verify_pkg_installable: Only have 60kb available on filesystem /overlay, pkg asterisk18 needs 1005 * opkg_install_cmd: Cannot install package asterisk18-app-authenticate. ... La instalarea unui package nou openwrt downloadeaza pachetul intr-un director /tmp montat in RAM.De exemplu: root@OpenWrt:~# df -h Filesystem Size Used Available Use% Mounted on /dev/root 1.7M 1.7M 0 100% /rom tmpfs 14.9M 116.0K 14.8M 1% /tmp /dev/mtdblock/4 1.5M 1.1M 404.0K 74% /overlay mini_fo:/overlay 1.7M 1.7M 0 100% / /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 14.9G 4.5G 10.4G 30% /share root@OpenWrt:~# Pentru a putea executa o instalare mai mare, gen asterisk iti trebuie un router care sa aiba suficient spatiu in tmp, respectiv RAM. Router-ul tau cred ca are 16MB RAM, asa ca incearca sa restrangi la minim serviciile pe care le ruleaza si verifica spatiul din tmp. Routerele Topex Deluxe respectiv Premium au 32MB Ram si se pot rula instalari mari pe ele, aka asterisk. Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 ... * verify_pkg_installable: Only have 60kb available on filesystem /overlay, pkg asterisk18 needs 1005...... dar acum vad ca de fapt tu nu mai ai spatiu in flash.Ataseaza-i un stick usb si muta tot fs-ul si instalarile pe el.Tibi Link spre comentariu
zanga Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Pentru a instala diverse pachete fara bataie de cap recomand stick/hdd. Link spre comentariu
Vizitator aind Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 salut, am pus la http://www.ip6.ro imagini customizate/optimizate de OpenWRT pentru tp-link (wr703n, wr740n si wr1043nd) si dlink dir-825 , daca doreste cineva sa le foloseasca - astept feedback aici sau via PM Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum