ingerul_danutz Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Dupa 2 rescrieri de firmware, am reusit sa-l configurez sper corect si este functional; Am net acum si pe Lan si pe Wifi, mare atentie, la adresa de MAC se foloseste ":" intre grupuri; ca daca scri legat, cu spatiu sau folosind "-", nu o va lua in considerare. Iar pt ca eu am 2 DNS-ul, se pot adauga amandoua adresele folosind "spatiu" intre ele. Am incercat sa instalez samba si mi-a spus ca nu mai am loc (am varianta Delux), asa ca, urmeaza sa ma documentez cum sa trimit fisierele de instalare pe un stick (nu-mi spuneti inca cum ). Mai intreb ceva(mie mi se pare logic ca ar merge), daca am 4 porturi USB 2 afara si 2 inauntru, pt a nu-l desface pot folosi un multi-port USB si sa conectez prin el mai multe device-uri!? (HDD, Stick, Printer) Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Dupa 2 rescrieri de firmware, am reusit sa-l configurez sper corect si este functional; Am net acum si pe Lan si pe Wifi, mare atentie, la adresa de MAC se foloseste ":" intre grupuri; ca daca scri legat, cu spatiu sau folosind "-", nu o va lua in considerare. Iar pt ca eu am 2 DNS-ul, se pot adauga amandoua adresele folosind "spatiu" intre ele. Am incercat sa instalez samba si mi-a spus ca nu mai am loc (am varianta Delux), asa ca, urmeaza sa ma documentez cum sa trimit fisierele de instalare pe un stick (nu-mi spuneti inca cum ). Mai intreb ceva(mie mi se pare logic ca ar merge), daca am 4 porturi USB 2 afara si 2 inauntru, pt a nu-l desface pot folosi un multi-port USB si sa conectez prin el mai multe device-uri!? (HDD, Stick, Printer) sal.samba trebuie instalata prima. e marele skepsis cand vine vorba de instalarea programelor pe openwrt. daca nu il pui la inceput, apoi iti va zice ca nu are spatiu. de aceea ordinea de instalare a prog este foarte importanta. Evident, poti pune un stick si instalezi pe el tot ce vrei (sa aiba macar 1 gb spatiu ca sa nu iti mai bati capul pe viitor). - si eu am deluxe by the way. a postat cineva pe paginile anterioare parca pe la pag 5-6 cum sa pui pe stick. Cred ca merge si cu un hub usb, nu am incercat pana acum. Desi dk nu vrei prea multe "matze" pe afara, trebuie sa il desfaci si sa adaugi 2 porturi usb. Spor! Link spre comentariu
ingerul_danutz Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Pasii au fost urmatorii: Pus cele 2 fisiere wl500g-clear-nevram si wl500g-restore; apoi openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx, intrat facut setari pt net: Metoda 1 postat de Tibi pe prima pagina: -root@OpenWrt:/# opkg update ...ok -root@OpenWrt:/# opkg remove luci-admin-mini ...ok -root@OpenWrt:/# opkg install luci-app-samba ...ok dar apare eroarea: Only have 1204kb available on filesystem /overlay, pkg samba3 needs 1939 * opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-samba. apoi, am trecut la ce ai postat tu neve: scrieti (fara ghilimele): "opkg update" ... ok 5. "opkg install luci-app-p910nd" ... ok 6. intrati pe interfata grafica (luci) si mergeti la software si cautati acelasi paket si il bifati si dati din nou install (la finalul paginii). inapoi pe putty: "opkg install samba-server samba-client" ... ok -imi da o eroare(nu am retinut, dar parca nu era de spatiu); Vreau sa-i atasez doar un stick de 256 MB pt instat programe si invatat... urmeaza si un HDD de 500 GB exclusiv pt stocare date Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Pasii au fost urmatorii: Pus cele 2 fisiere wl500g-clear-nevram si wl500g-restore; apoi openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx, intrat facut setari pt net: Metoda 1 postat de Tibi pe prima pagina: -root@OpenWrt:/# opkg update ...ok -root@OpenWrt:/# opkg remove luci-admin-mini ...ok -root@OpenWrt:/# opkg install luci-app-samba ...ok dar apare eroarea: Only have 1204kb available on filesystem /overlay, pkg samba3 needs 1939 * opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-samba. apoi, am trecut la ce ai postat tu neve: scrieti (fara ghilimele): "opkg update" ... ok 5. "opkg install luci-app-p910nd" ... ok 6. intrati pe interfata grafica (luci) si mergeti la software si cautati acelasi paket si il bifati si dati din nou install (la finalul paginii). inapoi pe putty: "opkg install samba-server samba-client" ... ok -imi da o eroare(nu am retinut, dar parca nu era de spatiu); Vreau sa-i atasez doar un stick de 256 MB pt instat programe si invatat... urmeaza si un HDD de 500 GB exclusiv pt stocare date SalDa, da o mica eroare, d-aia ziceam ca trebuie sa il bifezi din nou din interfata grafica (pt printer e fisierul luci-app-p910nd), dar nu e nicio problema, ar trebui sa fie instalat. Cat despre samba, sincer, ar trebui sa mearga... nu imi aduc aminte sa fi fost vreo problema. Dupa un clean install de firmware dk urmezi pasii mei, nu ar trebui sa ai probleme (stiu ca ma repet, dar dupa ce m-am lovit de multe probleme si am resoftat routerul ala de i-au sarit capacele, asta e ordinea in care sigur merge tot ce am insirat acolo - am pierdut zile, saptamani pana am bunghit toate fazele, deja perii albi erau la ordinea zilei). Sfatul meu: resofteaza routerul, urmreaza toti pasii si ar trebui sa mearga. Spor! astept feed-back Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Apel catre cunoscatori:Dupa ce mi-am spalat creierii in ultimele luni de zile cu alte probleme decat cele legate de routerele noastre si se pare ca am uitat si ce stiam, am 2 rugaminti, anume sa posteze cineva:1.cum sa instalezi paketele pe o locatie externa (hdd usb...)2. cum sa securizezi un share.Cine se indura?Multumesc anticipat Link spre comentariu
ingerul_danutz Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 deci eu nu am putut instala nimic, asa ca am tot sapat si am gasit un post scris de radu2000v, in data de Lun Mai 24, 2010 2:32 pm; in care explica ce trebuie sa faci ca sa scri pe un stick; Am gasit prin casa unul No-name de 1gb..cu cel de 256 MB de firma nu am reusit, dupa cca 2 ore de dibacit, am reusit sa-l adaug si sa instalez direct pe el; vezi daca te poate ajuta cu ceva ... Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 deci eu nu am putut instala nimic, asa ca am tot sapat si am gasit un post scris de radu2000v, in data de Lun Mai 24, 2010 2:32 pm; in care explica ce trebuie sa faci ca sa scri pe un stick; Am gasit prin casa unul No-name de 1gb..cu cel de 256 MB de firma nu am reusit, dupa cca 2 ore de dibacit, am reusit sa-l adaug si sa instalez direct pe el; vezi daca te poate ajuta cu ceva ... Ok, deci ai reusit cu sticku. - culmea, acu ceva timp imi reusise si mie, dar renuntasem la momentul respectiv. ce altceva nu merge? Link spre comentariu
ingerul_danutz Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 da, am reusit, defapt nu stiu ce am modificat prin fisiere.... sunt bata, e ceva nou pt mine ce se intampla aici..... credeam la un moment dat sa-l fac praf, acum ii fac un back-up... - mai am de instalat client de torrent; - maine sa adaug un HDD extern pt share; sa vad daca-mi mai reusesc sa-l leg - poate pun mana si pe o camera web... ... ps. merge si imprimanta in retea :p port 9100 Link spre comentariu
zanga Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Amo problema dar nu imi dau seama daca e de la router sau de la provider (RDS).Am ales PPPoE, user,parola si autoredial. Conexiunea se face, merge netul insa aleator pica reteaua cu totul si trebuie sa resetez routerul.Mentionez ca routerul ruleaza Backfire 10.03 fara nici o alta modificare(instalare proaspata).Imi scapa mie ceva? Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Amo problema dar nu imi dau seama daca e de la router sau de la provider (RDS).Am ales PPPoE, user,parola si autoredial. Conexiunea se face, merge netul insa aleator pica reteaua cu totul si trebuie sa resetez routerul.Mentionez ca routerul ruleaza Backfire 10.03 fara nici o alta modificare(instalare proaspata).Imi scapa mie ceva?sal.teoretic totul e ok, dar pana acum, ti-a mai picat netu?eu am folosit routerul asta pe net de la rds cam juma de an fara probleme, dar eu am Kamikaze instalat.iti pica reteaua atunci cand tragi torrenti? mie mi s-a mai intamplat kestia asta, nu stiu de ce, e un mister si pt mine inca.sa pui o parola de admin cat mai tzapana pt router, just in case ca unii au kef sa se "joace" cu routeru tau. Link spre comentariu
zanga Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Parola eu zic ca e destul de complexa.Nu pica de la torrenti, a picat si cand deschideam cateva pagini.E ciudat totusi ca pica reteaua cu totul(nu mai vad routerul). Acelasi router am mers pe UPC fara absolut nici o problema. Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Parola eu zic ca e destul de complexa.Nu pica de la torrenti, a picat si cand deschideam cateva pagini.E ciudat totusi ca pica reteaua cu totul(nu mai vad routerul). Acelasi router am mers pe UPC fara absolut nici o problema.Cat de frecvent se intampla raportat la un interval de 2-3 ore? Link spre comentariu
zanga Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Nu are o recursivitate, de ex de ieri pana azi nu a mai picat deloc. Saptamana trecuta imi pica cam la o zi, doua,trei. Link spre comentariu
neve Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Nu are o recursivitate, de ex de ieri pana azi nu a mai picat deloc. Saptamana trecuta imi pica cam la o zi, doua,trei.Sa nu fie cumva o problema de la provider.Dupa cum am zis, routerul nu ar trebui sa aiba o problema cu rdsul, eu l-am folosit de mai mult de juma de an asa (cu Kamikaze instalat). Acum sunt pe un provider loco si merge bine. Singura problema pe care o mai am se intampla dk bag 5-6-7 - 10 torrenti. La un moment dat pica, la fel facea si pe rds. nu stiu de ce. Link spre comentariu
zanga Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 E posibil sa fie de la RDS. Cu torrenti am testat si nu pica, mai testez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum