Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Routere WiFi cu Linux OpenWrt

Guest1

Postări Recomandate

flash-ul se poate rescrie pe unul din toate cele 4 porturi.

yo9hnf exact asa faci si nu functioneaza ? (am pus parola la telnet si ma pot conecta doar pe SSH aka 22)

La mine se inchidea complet PuTTY-ul. Am verificat atunci aplicatiile care trebuiau sa ruleze...si niciuna nu mergea.

Am rescris firmware-ul .

Am facut intr-un final sa mearga si sa pot instala pachetele pe un stick USB.

Cu Samba nu am inteles exact ce si cum se instaleaza si ruleaza, la fel si cu torentul.

Acum cand incerc sa instalez cate un pachet, imi zice asa:

root@OpenWrt:~# opkg install luci-statisticsConfiguring luci-i18n-english./mnt/lolo//usr/lib/opkg/info/luci-i18n-english.postinst: .: line 4: can't open '/etc/uci-defaults/luci-i18n-english'Configuring luci-theme-openwrt./mnt/lolo//usr/lib/opkg/info/luci-theme-openwrt.postinst: .: line 4: can't open '/etc/uci-defaults/luci-theme-openwrt'Collected errors: * opkg_install_cmd: Cannot install package luci-statistics. * pkg_run_script: postinst script returned status 2. * opkg_configure: luci-i18n-english.postinst returned 2. * pkg_run_script: postinst script returned status 2. * opkg_configure: luci-theme-openwrt.postinst returned 2.

PS : opkg.conf l-am modificat ca sa instaleze automat pe usb :

src/gz packages http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/brcm-2.4/packagesdest root /dest ram /tmplists_dir ext /var/opkg-listsoption overlay_root /overlaydest lolo /mnt/lolo
Link spre comentariu

Sorry

Din opkg.conf nu a mai ramas deca atat :

src/gz packages http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/brcm-2.4/packagesdest lolo /mnt/lololists_dir ext /var/opkg-listsoption overlay_root /overlay
Link spre comentariu
Vizitator David7

Am si eu cateva intrebari pentru un topex de luxe cu openwrt, am 2 buc: Pentru 1.functioneaza insa nu ma pot conecta la el cu telnet, sa fie de vine wind7 ? ( orice tastez imi zice : invalid command type ?/help for help), ce alta optiune as mai avea, pentru a urca firm ,pentru HDD extern, camera web, imprimanta ?Pentru al2 lea : Cred ca cineva i-a setat alta clasa de ip si nu ma pot conecta la el prin telnet si nici pe 192.168.1.1Din cate zicea cineva daca se aprinde pwr, si se pune in stand-by este ok functioneaza.As fi vrut aici sa rescriu firmware-ul.Cand urc pe interfata assus firmware restoration apoi upload si imi zice ca nu vede ip-ul.Merci.

Link spre comentariu

Am si eu cateva intrebari pentru un topex de luxe cu openwrt, am 2 buc: Pentru 1.functioneaza insa nu ma pot conecta la el cu telnet, sa fie de vine wind7 ? ( orice tastez imi zice : invalid command type ?/help for help), ce alta optiune as mai avea, pentru a urca firm ,pentru HDD extern, camera web, imprimanta ?Pentru al2 lea : Cred ca cineva i-a setat alta clasa de ip si nu ma pot conecta la el prin telnet si nici pe 192.168.1.1Din cate zicea cineva daca se aprinde pwr, si se pune in stand-by este ok functioneaza.As fi vrut aici sa rescriu firmware-ul.Cand urc pe interfata assus firmware restoration apoi upload si imi zice ca nu vede ip-ul.Merci.

Intrebarea 2 :-Daca te conectezi cu cablu la router, pui setarile pe calculator pe automat, merge conexiunea? Daca da, vezi la gateway ce IP ai. IPul de acolo este al routerului. Intrebarea 1:-Daca nu stii IPul, de laintrebarea 2, cum te conectezi? Comanda o dai din DOS, telnet 192.168.1.1 (sau ce IP ai).http://www.leateds.com/2009/telnet-for-windows-vista-windows-7/
Link spre comentariu

Torrent cum ati instalat?Eu am incercat cu ce a zis tvicol , cu yodctcs si imi da eroare :

root@OpenWrt:~# opkg install http://sites.google.com/site/yodctcs/dctcs_0.7.2-2-809_mipsel.ipkDownloading http://sites.google.com/site/yodctcs/dc ... mipsel.ipk.Collected errors: * pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for dctcs found, but incompatible with the architectures configured * opkg_install_cmd: Cannot install package dctcs.

Link spre comentariu
Vizitator David7

Iti multumesc dar m-ai pierdut

Hai sa o luam de la inceput :

Intrebarea 1

functioneaza insa nu ma pot conecta la el cu telnet, sa fie de vine wind7 ? ( orice tastez imi zice : invalid command type ?/help for help), ce alta optiune as mai avea, pentru a urca firm ,pentru HDD extern, camera web, imprimanta ?

Am activat telnet din win 7 , merci de info dar tot eroarea asta imi da., dar din meniul rooterului nu se poate uploda ??

Intrebarea 1:

-Daca nu stii IPul, de laintrebarea 2, cum te conectezi? Comanda o dai din DOS, telnet 192.168.1.1 (sau ce IP ai).

Intreabarea 2

Cred ca cineva i-a setat alta clasa de ip si nu ma pot conecta la el prin telnet si nici pe 192.168.1.1

Din cate zicea cineva daca se aprinde pwr, si se pune in stand-by este ok functioneaza.

As fi vrut aici sa rescriu firmware-ul.

Cand urc pe interfata assus firmware restoration apoi upload si imi zice ca nu vede ip-ul.

Merci.

Intrebarea 2 :

-Daca te conectezi cu cablu la router, pui setarile pe calculator pe automat, merge conexiunea? Daca da, vezi la gateway ce IP ai. IPul de acolo este al routerului.

Raspunsurile eu le-am considerat asa , e bine ?

Link spre comentariu

David7,

Din motive care-mi scapa si nici nu ma intereseaza, in Windoze7 telnet este dezactivat.

Instaleaza putty. E open, adica free, exact ceea ce windozu' nu-i.

O alta solutie este sa-ti curmezi chinul si sa treci la un sistem de operare adevarat.

Atat de adevarat ca nu trebuie sa aloci jumatate din resursele calculatorului pentru antivirus si alte procese rulate

pe sub "mana".

1. daca router-ul tau are deja parola, il poti accesa numai cu un client SSH

2. rescrierea firmware se face cu tftp sau din gui/cli.

Routerul cand este in mod tftp server are adresa default 192.168.1.1

Daca ai modificat adresa default in nvram, atunci te poti conecta cu el pe o consola seriala.

3. assus firmware restoration este tot un clent de tftp, dar cu interfata grafica.

Ca sa rescrii firmware-ul trebuie sa-ti asignezi la calc adresa 192.168.1.2

Fa un efort si citeste acest thread. S-a mai raspuns la intrebarile tale.

Daca vrei sa aprofundezi capabilitatile routerului si openwrt atunci ai la dispozitie wiki.openwrt.org

Tibi

Link spre comentariu

Torrent cum ati instalat?Eu am incercat cu ce a zis tvicol , cu yodctcs si imi da eroare :

root@OpenWrt:~# opkg install http://sites.google.com/site/yodctcs/dctcs_0.7.2-2-809_mipsel.ipkDownloading http://sites.google.com/site/yodctcs/dc ... mipsel.ipk.Collected errors: * pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for dctcs found, but incompatible with the architectures configured * opkg_install_cmd: Cannot install package dctcs.

Din cate vad, tu incerci sa instalezi dctcs pentru kamikaze peste backfire ... :-~Tibi
Link spre comentariu

Va salut,

De curand am pus mana pe un router Topex 500G Delux, are instalat pe el DD-WRT, semanl f bun intr-un apartament cu 3 camere, stabil ...multumit de el pana acum;

Am securizat wi-fi prin filtrare de Mac pt a nu se conecta cineva din exterior si m-am apuc sa citesc aici pt ca vreau sa mai adaug o camera web, un hdd si un client de torrent, iar la pagina 8, userul neve, spune:

Ca sa fiti siguri ca nu veti avea erori la instalarea unor pakete (module), intrati prin interfata grafica a routerului si dati back to defaults..... am facut

Dupa ce ati revenit la configuratia initiala:

setati parola admin ....am facut

setati conexiune internet (dupa caz, PPPoE: network, wan, protocol pppoe, username, parola, autom connect, apply.)...am facut, merge netu`

apoi deskideti prin putty o conexiune catre router (192.168.1.1 - routerul, in cele mai multe cazuri)....deschis putty, am ales TELNET, port 23, conectat prin user root

apoi scrieti (fara ghilimele): "opkg update" ... am scris si am dat enter... dar mi-a dat error

next: "opkg install luci-app-p910nd" ....m-am oprit

Cum sunt bata, :nas: , clar am omis ceva, fisierele care trebuie sa le instalez ar fi bine sa le am in calculator?! sau stie router-ul sa alerge dupa ele pe net?!

Si inca o intrebare, as putea sa limitez accesul la interfata grafica DD-WRT!? as vrea ca atc cand accesezi adresa 192.168.1.1 sa nu te lase sa intrii; acum te lasa sa intri (vezi ip-urile puse la setari, Mac-urile, etc), dar daca vrei sa modifici ceva iti cere parola.

LE: Scria mare cat china "Setare HDD extern, print server, samba pe OpenWrt Kamikaze 8.9.2 pe Asus WL500g Deluxe aka Topex Bytton"...probabil, eram prea entuziasmat.

Ajung acasa si pun openwrt-ul, folosing brcm-2.4/openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx

dar "inainte de a scrie noul firmware koppel sau oleg folositi wl500g-clear-nevram si wl500g-restore."

Ms mult pt sfaturi Tibi ..mare om :aplauze

Link spre comentariu

Va salut,

De curand am pus mana pe un router Topex 500G Delux, are instalat pe el DD-WRT,

...

apoi scrieti (fara ghilimele): "opkg update" ... am scris si am dat enter... dar mi-a dat error

Cum sunt bata, :nas: , clar am omis ceva, fisierele care trebuie sa le instalez ar fi bine sa le am in calculator?! sau stie router-ul sa alerge dupa ele pe net?!

Si inca o intrebare, as putea sa limitez accesul la interfata grafica DD-WRT!? as vrea ca atc cand accesezi adresa 192.168.1.1 sa nu te lase sa intrii; acum te lasa sa intri (vezi ip-urile puse la setari, Mac-urile, etc), dar daca vrei sa modifici ceva iti cere parola.

Ce treaba are opkg cu ddwrt ?

ddwrt este o distributie inchisa, adica nu vine cu un modul de instalare/update nativ.

Numai in openwrt poti folosi comanda opkg si cu ceva efort ipkg in ddwrt- dar please nu ma intreba cum ...

Deci si prin urmare, te asteptam la fileu dupa ce ai devent fan openwrt.

za best,

Tibi

Link spre comentariu

Va salut,

De curand am pus mana pe un router Topex 500G Delux, are instalat pe el DD-WRT, semanl f bun intr-un apartament cu 3 camere, stabil ...multumit de el pana acum;

Am securizat wi-fi prin filtrare de Mac pt a nu se conecta cineva din exterior si m-am apuc sa citesc aici pt ca vreau sa mai adaug o camera web, un hdd si un client de torrent, iar la pagina 8, userul neve, spune:

Ca sa fiti siguri ca nu veti avea erori la instalarea unor pakete (module), intrati prin interfata grafica a routerului si dati back to defaults..... am facut

Dupa ce ati revenit la configuratia initiala:

setati parola admin ....am facut

setati conexiune internet (dupa caz, PPPoE: network, wan, protocol pppoe, username, parola, autom connect, apply.)...am facut, merge netu`

apoi deskideti prin putty o conexiune catre router (192.168.1.1 - routerul, in cele mai multe cazuri)....deschis putty, am ales TELNET, port 23, conectat prin user root

LE: Scria mare cat china "Setare HDD extern, print server, samba pe OpenWrt Kamikaze 8.9.2 pe Asus WL500g Deluxe aka Topex Bytton"...probabil, eram prea entuziasmat.

Ajung acasa si pun openwrt-ul, folosing brcm-2.4/openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx

dar "inainte de a scrie noul firmware koppel sau oleg folositi wl500g-clear-nevram si wl500g-restore."

Ms mult pt sfaturi Tibi ..mare om :aplauze

salut danutze,

setarile sunt intr-adevar pt varianta OpenWrt Kamikaze, de aceea Tibi a facut referire la calea "cea dreapta", a OpenWrt-ului.

dk urmezi intru totul ce am spus la pag: 8, a 2a postare a mea de la 31 Mai 2010, 12:47. (e ceva mai clar textul) o sa mearga samba, hdd si printer. si eu mi-am batut capu cu multe detalii, pana la urma varianta postata de mine ar trebui sa mearga, pt ca am testat-o de mai multe ori si a mers. Dar sa nu uitam, pt OPENWRT.

In plus, pentru cresterea memoriei routerului a mai postat cineva cum sa muti locul de instalare a paketelor pe un usb, iar pt net prin stick usb wireless la fel, e o postare.

Pt camera web, e mai multa bataie de cap si parca nu am vazut un tutorial care sa fie explicit si sa mearga sigur. Acolo problema tine de tipul camerei web. Cauta in prealabil un model care sa mearga pe linux si in mod special pe openwrt.

Bafta!

Link spre comentariu

Aseara m-am apucat sa pun OpenWrt;

Totul a fost aproape perfect si poate daca nu eram obosit, nu va mai intrebam acum ... cu o rezolv cu eth x.x !?!?

Eu am net de la o firma de cartier, pe baza de MAC cu Ip, Dns, Gateway fix;

Pentru net m-am dus in WAN si am ales in setarile routerului IP static, am adus cateva campuri care nu existau, adresa mac ; dar pt DNS eu am 2 adrese ... si nu am putut aduce decat un singur camp, cum as putea sa le pun pe amandoua!? am continuat, pe wi-fi am pus filtru pe baza de MAC, dar nu stiu cum sa le leg acum intre ele retelele; adica

WAN cu LAN si WIFI-ul!? chestia cu eth 0. ; eth 0.1 ; etc...

le-am tot inversat acolo, ca in prezent, router-ul pe LAN nu mai raspunde la ping, iar pe wifi eu il vad, dar nu ma pot conecta la el... :d

singura solutie, re-firmware-urile :p, diseara

Link spre comentariu

Aseara m-am apucat sa pun OpenWrt;

Totul a fost aproape perfect si poate daca nu eram obosit, nu va mai intrebam acum ... cu o rezolv cu eth x.x !?!?

Eu am net de la o firma de cartier, pe baza de MAC cu Ip, Dns, Gateway fix;

Pentru net m-am dus in WAN si am ales in setarile routerului IP static, am adus cateva campuri care nu existau, adresa mac ; dar pt DNS eu am 2 adrese ... si nu am putut aduce decat un singur camp, cum as putea sa le pun pe amandoua!? am continuat, pe wi-fi am pus filtru pe baza de MAC, dar nu stiu cum sa le leg acum intre ele retelele; adica

WAN cu LAN si WIFI-ul!? chestia cu eth 0. ; eth 0.1 ; etc...

le-am tot inversat acolo, ca in prezent, router-ul pe LAN nu mai raspunde la ping, iar pe wifi eu il vad, dar nu ma pot conecta la el... :d

singura solutie, re-firmware-urile :p, diseara

Tu setarile trebuie sa le pui doar pe router, la interfata WAN decat. Pe Lan si WiFi lasi setarile originale, iar pe laptop pui sa-si ia setarile automat.

DNSurile sunt unul primar si unul secundar. Il treci si tu doar pe cel primar.

Daca providerul iti furnizeaza acces la net pe baza MAului, atunci tebuie sa le comunici MACul care e trecut pe fundul routerului sau in OpenWRT.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări