Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LINE FOLOWER ROBOT

nooob64

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Acum 1 luna mi sa adus la cunostinta organizarea unui concurs local (la universitate) de intrecere intre roboti ce merg dupa o linie (neagra) sau cum e la englezoi LINE FOLOWER, asa ca m-am inscris ...

Pentru realizarea sa am folosit urmatoarele :

Partea mecanica este aceasta :GEARBOX , ROTI

Pentru alimentare am folosit 4 baterii R6 de 2000mAh pentru ca motoarele alea papa curent mare , pentru driver H am folosit MPC17529 ,senzori de la un mouse cu bila iar comanda cu un PIC18F2550 .

Softul nu il voi posta inca din unele motive :ciuda:

Pcb comanda:

2a.jpg[/attachment]

Un mic video demonstrativ :

http://it.tinypic.com/player.php?v=v8ok8z&s=5

PCB:

[attachment=0]ROBOTICA.rar[/attachment]

Robotul isi va da toata silinta pe 7 mai :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

5

• GeoMar

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Robotul isi va da toata silinta pe 7 mai :ras:

Astazi a depus tot efortul, robotul tau ? :nas:Ce rezultate a obtinut ?
Link spre comentariu

Concursul a fost cu niste reguli aiurite (s-au modificat o gramada de chestii , plus ca traseul a fost facut fara a se tine cond de dimensiunile robotilor) , dar tinind cont ca a fost primul concurs de acest gen sa trecut cu vederea ... robotul si-a dat silinta fiind cel mai rapid , dar au aparut mici probleme in unele locuri din cauza liniei careia sa modificat latimea de la 1 cm la 2 cm pentru ca nu puteau concura robotii analogici.Softul ar avea nevoie de o gramada de ajustari dar principiul de functionare ramine acelasi.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Voi face modificari la robot ... teoretic poate merge foarte rapid , singura problema sunt senzorii care trebuiesc schimbati cu altii (senzor+emitator in aceeasi capsula) iar robotul va fii limitat doar de frecventa ADC-ului si de cit de bine este facut programul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am omis sa mai pun valorile la rezistentele de la circuitul driver ... R5,7,8,10 = 100K , R1,2,4,6,9,12 = 1K , pinii scosi de pe portul B sunt lasati in aer pentru viitoare dezvoltare ... pinii de pe portul A sunt folositi pentru senzori in functie de cum sunt utilizati in program , C4 de preferinta capacitate mare la 10V , pinii de OUT de la driver sunt numerotati 1A,B vin la motorul 1 , 2A,B motorul 2 , in paralel pe pinii motoarelor recomand condensator de 100nF , acolo unde am pus rezistenta pe post de dioda : orientarea diodelor se face astfel incit dioda serie D1 sa permita conducere si D2 sa blocheze eventuali curenti inversi.Pentru D1 am pus alta decit 1n4148 si anume 1n5819 pentru ca am avut probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări