cosyty Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 salut as dori sa stiu de ce am nevoie pentru un subwofer activ(80W reali) Link spre comentariu
mariobe Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 ai nevoie de un difuzor in stare sa redea bine fregventele dorite ,cutia calculata in functie de difuzor,un ampificator si cam atato vei folosi pt auto ? Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 e pentru casa difu il am e de 120W Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Pe forum nu e Mama Omida, baba cu ghioc si zaltz de cafea. Spune ce difuzor ai...firma, model. Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 5, 2010 Autor Partajează Postat Mai 5, 2010 scz aseara nu aveam parametri acum ii am insa firma tot nu stiu care e si separe ca e de 80 nu de 120parametri tsPower rating / Nennbelastbarkeit Pn / W 80Impedance / Impedanz Z / Ω 8Free air resonance / Resonanzfrequenz fs / Hz 32,4Max. frequency range / Max. Frequenzbereich f / Hz 30-3500Rec. crossover freq. (fmax.) / Empf. Trennfreq. (fmax.) fx / Hz 3000SPL (1W/1m) / Mittl. Schalldr. (1W/1m) Spl / dB 89Voice coil diameter / Schwingspulendurchmesser ∅ / inch 1,5Voice coil former / Schwingspulenträger ALUCone / Membran PAPERMagnet weight / Magnetgewicht Oz 24RDC DC resistance / Gleichstromwiderst. RDC / Ω 7,3Eff. cone area / Eff. Membranfläche Sd / cm2 219,0Mech. Q factor / Mechanise Güte Qms 4,74Electr. Q factor / Elektrische Güte Qes 0,51Total Q factor / Gesamtgüte Qts 0,46Equivalent volume / Äquivalentvolumen VAS / l 22,90Moving mass / Bewegte Masse Mms / g 30,74Mech. resistance / Mech. Widerstand Rms / kg/s 2,18Suspension compl. / Nachgiebigkeit Cms / mm/N 0,34Force factor / Kraftfaktor BxL / Tm 11,19Voice coil induct. / Schwingspulenindukt. L / mH 2,60Dimension / Abmessungen ∅ / mm 205Mounting cutout / Einbauöffnung ∅ / mm 184 Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 WinISD zice aşa: Pentru parametrii pe care i-ai enumerat mai sus (şi dacă sunt reali bineînţeles pentru că eu sincer nu văd cum ai parametrii fără firma producătoare), se recomandă incintă bass-reflex, de 35,3l acordată la 28,33Hz cu un singur port (tub) cu secţiune circulară, diametrul 6 cm şi adâncimea de 25 cm. Dar astea sunt discutabile, mai ales că vrei să îl faci activ, atunci va trebui să ţii cont şi de volumul amplificatorului, iar alţi colegi de pe forum mai trecuţi prin construcţii de incinte decât mine probabil că vor veni cu alte idei (în principiu tot bass-reflex) şi probabil de asemenea că te vor îndruma spre topicuri asemănătoare care sunt numeroase, cu siguranţă. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Acesti parametrii T\S indica faptul ca ar fi vorba de un difuzor bun spre foarte bun pentru subwoofer. Lipseste totusi un parametru foarte important in cazul subwooferelor si anume Xmax-ul. Totusi inductanta maricica (2.6mH) indica o bobina robusta specifica difuzoarelor de sub. In cazul in care parametrii sunt reali, calculul facut de ionut_te este bunicel. Eu as face totusi tuningul bas-reflex-ului un pic mai sus - pe la 30hz si diametrulul portului reflex o idee mai mare. Astfel ar fi o cutie de 35litri cu un tub reflex cu diametrul de aprox 7 cm si adancime de 30cm. O problema ar fi Group delay-ul maricel (26ms la 27hz) dar pentru micsorarea lui trebuie sacrificata extensia raspunsului in frecventa care in aceasta configuratie este de 27hz la-3dB.O alta incinta interesanta ar fi una de 20L, cu tuningul portului bas-reflex la 35Hz. In acest caz trebuie micsorat diametrul portului reflex pt. ca intr-o cutie asa mica ar fi foarte lung, prin urmare un reflex cu diametrul de 6 cm si lungimea de 30cm. Astfel f3 este la 33hz dar Group delay-ul a scazut sub 16ms. Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 5, 2010 Autor Partajează Postat Mai 5, 2010 am afltat si firma este un dibeisi si parametri au fost masurati de un prieten care se ocupa cu asa ceva Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Daca difuzorul este dibeisi am dubii MARI in ceea ce priveste parametrii publicati mai sus - adica nu cred ca sunt reali. Apoi mai e o chestie, daca ai un prieten care se pricepe sa masoare parametrii T\S.....de ce mai ceri sfaturi pe forum....???? Daca prietenul stie\poate sa masoare parametrii T\S ar trebui sa stie sa proiecteze o incinta fluierand.... "Ceva e pudtred in Danemarca" cu difuzorul\subiectul asta??? Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 5, 2010 Autor Partajează Postat Mai 5, 2010 poi eu ma gandeam sa va intreb pe voi ca undes multi "sfatu" creste el mia recomandat o incinta de 40 cu un tub refex de 7 dar eu sunt foarte noob in domeniu edit: membrana difuzorului a fost vopsita Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 )) Scuze ca intervinL-ai mai facut si pe @ionut_te sa iti calculeze incinta... Trebuia sa spui de la inceput ca e dibeisi... Nu prea le are cu joasele difuzorul acela...E un difuzor... si atat (Parerea mea) Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 5, 2010 Autor Partajează Postat Mai 5, 2010 mie mi la lasat un prieten cand a plecat in belgia la munca si mia spus ca la vopsit(cu abur sau nu stiu cum) si ia masurat parametri si ca dak ii fac o incinta bass-reflex se va auzi foarte bine Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 O altă chestie care bate la ochi este şi traducerea nemţească a parametrilor care nu ştiu cui ar putea folosi (traducerea)... În fine... Lăsând toate astea la o parte, fără falsă reclamă, uită-te puţin peste amplificatoarele lui sorteh (cred că ăla de 100 W ţi-ar fi de ajuns), mai ai un pic de răbdare că vine şi cu sursă în comutaţie, un filtru activ trece jos şi ţi-ai tras un amplif. pentru subwoofer excelent al cărui volum îl adăugăm la incinta de mai sus (care se pare că poate fi folosită după cum au mai zis şi alţi colegi) şi dacă ai noroc cu difuzorul să respecte cât de cât acei parametri destul de controversaţi o să iasă un subwoofer bunicel. P.S.: Fă-i o poză, două şi din spate... Link spre comentariu
cosyty Postat Mai 5, 2010 Autor Partajează Postat Mai 5, 2010 ias face poza dar nu am cu ce ca am display-u la telu gaurit(momentan sunt cu el la program de orbete) cat despre amplificatoare cum ma uitam la ele ca vreau sa fac lucrarea asta in 2 saptamani Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 "cum ma uitam la ele ca vreau sa fac lucrarea asta in 2 saptamani" Nu prea înţeleg... Postul de la topicul lui sorteh se referă tot la subwoofer-ul ăsta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum