Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

siliconul strica difurile?

Paollo

Postări Recomandate

Vizitator bassfreak

mie mi-a atacat spider-ul unui difuzor YDD-200xxx probabil din cauza ca am montat dif-ul inainte sa se usuce siliconul. au aparut pe spider puncte negre, cred ca a fost afectata substanta cu care a fost impregnat spider-ul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paollo

7

• Bogdi16

5

• C0B

2

• radue

2

Top autori în acest subiect

Vizitator artboyalex

Folositi aracetul cu incredere pentru imbinarea placilot ... si chituri pentru astuparea rosturilor ... o incinta trebuie sa fie cat mai rigida si sa se comporte ca un intreg ... siliconul nu ii confera rigiditatea de care are nevoie in nici un caz ... o face elastica !!! ... pentru rosturi e bun chit de masina doar ca trebuie sa aveti o slefuitoare ... ca la mana cu smirghel o sa va blestemati zilele :lol:

Link spre comentariu

Incearca si cu Moment Wood SUper 3 si zi-mi ce diferenta e?Lipeste si PAL-ul melaminat;eu am reusit sa rup melamina ( asa cred ca-i zice ) de pe o bucata de PAL lipit cu Moment cand am incercat sa desfac o placa de PAL lipita perpendicular pe respectiva bucata, de 20 min.PS:Eu nu am incercat niciodata cu silicon

Link spre comentariu

Aracetu i nasol, poate ca lipeste destul de bine da am mai mare incredere decat in aracet.Singurul dezavantaj e ca siliconul e mult mai scump ca aracetul. Dar zic eu ca merita.

Link spre comentariu

Doru zicea ca lipirea cu silicon poate duce la rezonante nedorite ale incintei pe la 150-200Hz.Lipirea placilor se recomanda peste tot doar cu aracet, cu sau fara cepuri sau hotsuruburi. Iar siliconul se recomanda pt. etansari.Varianta aracet +rumegus functioneaza ok, am folosit-o si la lemn (mobila), doar ca se retrage mult si cateodata trebuie repetata operatia.Dupa 24 de ore mirosul acrisor de aspirina de la siliconul crud scade aproape la zero.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Siliconul este de 2 tipuri : pe baza de acid acetic si acrilic.Acidul acetic ataca vopseaua, cauciucul, etc..Doar siliconul e un cauciuc sintetic, nu? Trebuie si el dizolvat cu ceva.Cele mai raspandite silicoane sunt acetice....Majoritatea difuzoarelor sunt cu cauciuc...Si cred ca faci tot atata mizerie cu silicon...Intr-adevar, incinta trebuie sa fie rigida. Siliconul ii da voie sa mai vibreze. Aracetul cred ca e solutia optima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări