Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformare servo

buzea

Postări Recomandate

personal nu imi pemit un regulator dar am un servo de la art tech(as100) micsi vreau sa in transform intrun controler mam gandit la solutia de a echilibra cumva rezistentasi apoi iau firele de la motor le trec prin o punte h si obtin un regulatorMERGE?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buzea

5

• mikella

2

• dj_steel

1

• Nita Mihai Cristian

1

Top autori în acest subiect

eu vreu o punte h.......dar iesirea de la servo are si regulator si frana dinamica mie imi trebuie un "amplificator" de tensiune care se poate realiza pintro punte h sau un regulator la sectiunea diverse am si schema

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut. Nu te mai chinui ca nu o sa ai rezultatul scontat deoarece punctul neutru este apropiat de 0 adica de la acceleratie inainte reducand spre 0 pleaca brusc inapoi deci pe un model care este oarecum la distanta nu prea poti sa obti acea pauza itre inainte si inapoi.Spun asta din proprie experienta caci am facut eu acest artificiu si nu am fost multumit deci tot un regulator dedicat trebe.

Link spre comentariu

Salut. Nu te mai chinui ca nu o sa ai rezultatul scontat deoarece punctul neutru este apropiat de 0 adica de la acceleratie inainte reducand spre 0 pleaca brusc inapoi deci pe un model care este oarecum la distanta nu prea poti sa obti acea pauza itre inainte si inapoi.Spun asta din proprie experienta caci am facut eu acest artificiu si nu am fost multumit deci tot un regulator dedicat trebe.

imi pare rau sa iti spun dar la mine merge am luat intregratul L293D si merge perfect umpic de reglaj din telecomanda si din servo si am acceleratie proportionala.......poate e de vina circuitul servoului tau ca nu ti-a mers mie imi merge pacat ca L293D are curent de 800mA si 1,2A in varfuri...asa ca trebuie sa pun cate 2-3 unu peste altu ptr masinutele mici .....si pentru restu cred ca o sa fac rost de o punte h mai puternica
Link spre comentariu

practic vrei sa ai un control asupra turatiei ? sau vrei sa ai control si asupra sensului?daca vrei doar pentru turatie am facut eu dintru-un servo si merge super(si acu zboara avionul meu cu artificiul asta).daca vrei doar turatie scanez eu schema .bafta!

LE:asta te ajuta?

Posted Image

poti pune 2 sau trei mosfeti, depinde de ce ai nevoie.eu am 4 la controlerul meu

Link spre comentariu

practic vrei sa ai un control asupra turatiei ? sau vrei sa ai control si asupra sensului?daca vrei doar pentru turatie am facut eu dintru-un servo si merge super(si acu zboara avionul meu cu artificiul asta).daca vrei doar turatie scanez eu schema .bafta!

LE:asta te ajuta?

Posted Image

poti pune 2 sau trei mosfeti, depinde de ce ai nevoie.eu am 4 la controlerul meu

ms ptr raspuns

eu as dori si asupra sensului si asupra turatie.......te rog sa scanezi acea schema

Link spre comentariu

pai nu am vreo schema care sa controleze si sensul :jytuiyu .doar asta care poti opri sau tura motorul proportional cu telecomanda.cred ca trebuie sa construiesti de la zero pentru treaba asta.imi pare rau ca nu te pot ajuta,mai cauta pe net poate gasesti ceva!bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări