ohamoha Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 SalutPot folosi un LM317 pentru a reduce voltajul de la 5.7V (am un transformator care atata scoate) la 5.0V (ca sa-l pot folosi cu un PIC)? Link spre comentariu
junior Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Caderea de tensiune pe LM317 este de minim 3V , deci raspunsul este nu . Daca PIC-ul nu cere un curent mai mare de 50mA ( si n ai nevoie de precizie la convertorul ADC ) poti folosi un stabilizator format din o dioda zenner de 5.1V si un rezistor calculat corespunzator . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Daca in 5.7V CC, poti pune serie o dioda si aia e. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Aia 5,7V sunt stabilizati? Banuiesc ca nu daca vin dintr-un transformator. Presupun ca e vorba de curent continuu (dupa redresorsi filtru) si masurat in gol? Daca da, cea mai buna varianta e cu un zenner de 5.1 sau 4.7 cum ti s-a spus. Mai poti folosi si un regulator LDO, de exemplu BA05. Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Mai bine faci dublare de tensiune şi ai de unde stabiliza cum trebuie cu 317 sau 7805. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 5,7V *1,4 - 0,8V = 7,18V (redresare cu Schottky, 0,4V căderea pe fiecare diodă).Deci merge un 7805 fără greţuri. Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Poate are 4Vca în secundar, atunci cu dublare vine cam +8V, mai bine. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 ohamoha scrie clar : "pentru a reduce voltajul de la 5.7V (am un transformator care atata scoate)" Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Vechea confuzie între trafo şi alimentator. Clar. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 ohamoha scrie clar : "pentru a reduce voltajul de la 5.7V (am un transformator care atata scoate)" Da, dar spune ca reduce de la 5,7 la 5(VCC obligatoriu) cat merge microcontrollerul. Deci daca cei 5 sunt continuu atunci e normal sa comparam mere cu mere nu? Daca e chiar vorba de un alimentator de pe la ceva foarte probabil e stabilizat, deci o dioda e tot ce ii trebuie. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 dacă e alimentator, eu l-aş modifica să scoată el atât, nu să pun o stabilizare suplimentară.plus că un stabilizator de putere mică, cu un bc107, un electrolitic, 2 rezistenţe şi un zenner are o cădere de aproximativ 0,7 volţi...cam problematic cu un zenner de 5,1, dar sigur cu unul de 4,7...ohamoha, traful cât scoate???adică chestia aia mare din alimentator... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum