Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 deci as vrea ca sa fac 2 boxe, pe 2 cai sau 3 cai, si as vrea sa o iau de la zero Am vrut sa fac eu unul singur dar ma tem ca daca nu fac cutia bine sar putea sa nu sa se auda bine! am un amplif. nu de mult luat Technics su-v40 class aa 4 iesiri 50W 8 ohm pe canal si deci as vrea sa fac 2 boxe la inceput cam de 50 w si 8 ohm sa mi se potriveasca la amplif.As vrea o schema a cutiei si niste sfaturi cum sa pun boxele, as dori sa se auda bas'ul destul de bine, si o lista (adica cam ce difuzor ar fi bun si tweeter).sunt inepator si as dori niste sfaturi la inceput stima, darkangel655 Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Salut.ce buget ai pentru treaba asta???? Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 pai is la inceput! nu vreau sa coste prea mult poate nu o fac bine si o sparg toata Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Tot trebuie sa spui un buget.In orice caz, nu trebuie neaparat sa se potriveasca puterea in w intre boxe/difuzoare si amplificator, daca o sa faci boxe mici si slabe atunci nu dai amplificatorul prea tare, daca sunt boxe mari si care rezista la multi w atunci poti da cat tine amplificatorul. In orice caz, voiam sa zic ca nu trebuie sa iti bati capul cu asta, oricum nu are amplificatorul 50 de w pe canal. Bineinteles ca e bine sa faci niste boxe care sa reziste la amplificator, dar dupa cum spuneam nu are 50 de w, si nici sa faci boxe profesionale de sonorizari ca e pierdere de bani sa pui boxe mari pe un amplificator mic. Dar nu trebuie sa tii cont de asta mai deloc, mai ales pt sisteme audio pt casa.Ca idee, trebuie sa cauti pal, sa te interesezi cat te costa, ar fi bine sa ai bani sa ti-l taie la depozti sau unde gasesti, ca daca le tai tu nu iese prea bine. Pe 2 cai e mai simplu, ceva woofer de 16 cm plus inalte si filtru. Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 da daca iau MDF ala nu e bun?? in privinta cu taiatu' no problemo' are cumnatu' aparate de tait lemne la cutie el ma poate ajuta cu mare placere! doar ca as vrea o schema, sau e buna schema asta care am facut'o eu acuma?Am facut cu bass reflex daca e bine si am taiat la 45* pentru turbulente minime de aer. ce filtru sa ii fac?? si cum ca mnoh incepator e buna schema? sau cel putin ideea si se pot modifica valori! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Nu-s guru, dar am cateva boxe la activ....-Nu poti taia cu soricelul (ferastraul pendular) in linie dreapta....poate decat un dispozitiv care se fixeaza in talpa si face ca soricelul sa urmareasca o muche perfect dreapta dupa care sa taie. Cu el poti decupa gaurile pentru difuzoare foarte bine. Pentru locurile unde nu ai taiat drept (ai facut unghiuri) sau daca doar vrei sa maresti gaura, poti folosi un RASPEL (o pila cu dinti foarte mari, pentru lemn) , un raspel semi-rotund-Nu poti taia PAL/MDF sau altele cu circularul de lemne....de obicei , discul circularului de lemne bate (nu conteaza daca bagi lemnul in foc).-Ai grija sa nu tai dupa dimensiunile exterioare ! Trebuie sa-ti calculezi placile peretilor astfel incat cu toate grosimile adunate sa-ti iasa cota respectiva-Gasesti prin targ niste freze ordinare cu burghiu in mijloc de diametre diferite. Daca le cumperi pe cele mai ieftine, sunt ok ca sa poti baga panza soricelului Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 deci nu e problema cu taiatu' am mai zis...e problema ca nu stiu de unde sa cumpar un woofer si un tweter si sa le fac legatura si sa fie si de 8 ohm si aprox 50W sau mai multi ca sa suporte statia (apropo daca conectezi la statie boxe mai tari sau diferite adica pe un calan 8 ohm si celalalt 4 ihm sare siguranta ca am la ea) si as dori sa fiu cam 50w si cam as dori ce am zis mai devreme si e buna schema?? Link spre comentariu
mariobe Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 inainte sa incerc sa-ti explic ceva am o intrebare,ai auzit de parametri t/s ?hai ca raspund eu pt tine - NU cu siguranta nu ai auziteu nu inteleg de ce nu cititi un pic prin paginile astea inainte sa postatiacum zii bugetul disponibil,abea atunci vei primi ajutorun lucru e sigur cu cateva zeci de lei in plan nici sa nu te gandesti sa te apuciciteste te rog pe aici pe 'Boxe si difuzoare' si vei primi si raspunsurile pe care le vrei Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Citeste pe net despre legarea in paralel si in serie ca sa iti dai seama cum va trebui sa legi difuzoarele astfel incat sa iti rezulte o impedanta a boxei de 8 ohmi cat ai tu nevoie. Difuzoarele se leaga in paralel intr-o boxa, cauta pe net sa vezi despre ce e vorba si vei afla singur ce difuzoare ai nevoie.Daca pui boxe de 4 ohmi, sau una de 4 si una de 8, nu iti sare siguranta, doar se incalzeste mai tare, nu prea sunt amplificatoare care suporta asa usor 4 ohmi, mai ales cele hi-fi. Ti-am mai zis ca watii nu spun prea mult intr-un sistem audio, doar "sa dea bine", sa fie cat mai multi, sa "scoata" multi wati. Poti sa faci boxe de 10 w si nu se intampla nimic, oricum ti-am mai zis ca 50 de w in 8 ohmi, 4 canale nu prea produce amplificatorul acela. Asta nu inseamna ca e slab, 2x50 w in casa e foarte mult, nu te mai preocupa atat cu watii ca nu e cazul. Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Nu, nu stiu, nu stiam. E adevarat sunt incepator! De aia cer ajutor. Acum mam documentat: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=32 aici se gaseste totul! mersi liviu. ma documentez acum si despre legarea in serie si paralel. dar cum ai mai zis in paralel se leaga. doar o intrebare ar iesi bine cu schema aia boxa? daca tot e vb de parametri Thiele / Small, din cate am inteles eu, acesti parametri schimba frecventa difuzoarelor fara sa schimbi difuzoarele fizic, ci doar cu putin calcul matematic echivalent simplu. apropo de placi cred ca am facut rost. ori e mdf ori pal sau pal laminat. de la un tamplar si mi`o face tot el boxa(unchiul unui foarte bun prieten deal meu si tot odata coleg) dar e bine daca fac boxa asa? sau sa nu ma preocup nici de asta? Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 mam mai uitat un pic pe net si eu cum nu ma prea pricep la boxe. am vazut cum se fac. si era un fel de cip sau ce e. imi pare rau daca nu stiu prea multe da pe google nu prea gasesc despre acel cip sau ce e! ce am gasit era ca miam adus aminte de lectile de fizica ca dar anul asta am facut legarile in serie paralel a rezisentelor sau condenasatoarelor (1/Rp=1/R1+1/R2+...+1/Rn) si daca leg 2 boxe de 8 ohm in paralel se injumatateste independenta adica rezulta 4 ohm, daca le leg in serie (rs=r1+r2+...+rn) rezulta 16 ohm dar se injumatatesc wati. cam atata am apucat sa citesc astazi si eu in schema aia de mai sus daca leg tweeteru' si wooferu' in paralel oare iese bine? ce fac cu parametri t/s? iar cei care cred ca eu sunt pe'aici si ca nam citit am citit am gasit si va rog nu ma luati in batjocura sau la nervi ca eu nu stiu nimic. doar de aceea cer ajutorul dumeavoastra. daca doriti ma ajutati daca nu uitati de mine.stima Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 In primul rand nu ai mentionat INCA bugetul. Nu e tot una ca vrei difuzoare de 5 euro bucata sau 200 euro bucata.Parametrii T\S caracterizeaza un difuzor din punct de vedere electric si mecanic si te ajuta la calculul incintei potrivite. Pentru acest calcul\simulare e nevoie de o aplicatie (program) ca face treaba in proportie de 50%.TW si wooferul se leaga in paralel dar printr-un filtru, filtru care trebuie calculat\simulat in asa fel incat cele 2 difuzoare sa nu aiba zone in care sa se suprapuna si prin urmare nu exista pericolul ca impedantele sa scada nepermis de mult.TW si woferul se pot lega si in serie dar este o abordare mai rar folosita. Evident si in acest caz filtrul joaca un rol foarte important.Avand in vedere ca nu ai cunostintele necesare eu iti recomand sa cauti pe net un proiect gata facut (difuzoare, incinta, filtru) si sa il reproduci asa cum el. Pentru asta trebuie neaparat sa stii bugetul. O perechde de boxe se pot face cu 200 euro dar si cu 2000. Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Bugetu meu. Nu stiu cum sa zic. Am doar 16 ani! Stau singur acasa. Parinti plecati... Deci intelegeti, Nu? Si pai nu vreau tw si wooferu, wow. Ceva mai ieftin daca se poate! Si as vrea sa fac doar o boxa la inceput adica un woofer si un tw. Pentru ca daca le fac si nu ies bine ca is incepator. Dar neah asta e. La inceput e greu! Multumesc pentru ajutorul acordat pana acum! Si daca se poate si in continuare.Stima Link spre comentariu
Vizitator darkangel655 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 dupa cateva cautari am gasit cate ceva... dupa cum am zis ca nu vreau sa dau prea mult.am gasit asa:-Difuzor de joase Sal SBV 2020 .......................................................37RON/buc-Tweeter dome..........................................................................15RON/bucsunt oke?? sau imi puteti recomanda altceva?? Link spre comentariu
Vizitator crazy_rider Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Uita-te la boxele pe care le-am facut eu pe 3 cai.Partile au costat dupa cum urmeaza:Placi pal: 8placi x 8ron = 64rondif de bass SAL SBX 1620: 2dif x 40 ron = 80 rondif de meddi si inalte recuperate din tv vechimufele din spatele boxelor pt conectat firele de la amplificator: 2 x 6ron = 12ronAutofiletante cu filet partial: 120buc = 6ronsilicon pt imbinari am avut ramas ... (costa ~6ron cel mai ieftin tub de silicon si e suficient de bun pt boxe + ca ajunge jumatate de tub la 2 boxe ca ale mele)Filtrele foarte simple: pentru bass am facut filtre trece jos(sub4000hz), pt medii am facut filtru trece sus(peste 2500hz), inaltele aveau deja un condensator pe post de filtre trece sus(peste 6000hz)Timp total de munca (asa cum arata acum) 7 ore. mai am de finisat exteriorul cutiilor si de aplicat autocolant, sambata le finisez. O sa revin cu poze.Pret (asa cum arata acum): materialele ~170ron + autocolantul care o sa il cumpar astazi (7ron/ml(latime 1m) + manopera = 250 ron)Daca vrei sa ma contactezi sau sa vii sa le vezi/auzi sau sa te ajut la boxele tale poti sa vb cu mine la sorry.chiri (pe mess) sau la 0768763010 (cosmote). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum