Vizitator Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Am fost si raman pasiont de domeniul diy,deci intreb ca un profan,ce contine chiar asa de hightech un acumulator cu Li-ion?eu am desfacut cateva si am gasit o tehnologie de fabricatie asemanatore(sa fie identica?)cu a condensatoarelor cu izolatie cu hartie.Concret intre doua foite subtiri de Cu si Al exista o substanta care joaca rolul de electrolit(solid),are un aspect de depunere grafitata de pe tubul cinescop(evident compozitia este alta).Intrebarea mea este:am putea gasi in regim diy o reteta a depunerii ca sa ne putem construi prin forte proprii un astfel de acumulator? .Sau mai mari pentru a le folosi in proiecte de stocare a energiei fara sa fim nevoiti sa platim sume exorbitante pentru asa ceva. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Ce stiu despre Li-Ion e ca fabricarea lor necesita materiale foarte toxice, deci nu stiu in ce masura se pot face acasa. Pentru stocare de energie cred ca astia ar fi mai interesanti: http://www.ultracapacitors.org/index.ph ... nc=showcat Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Concret intre doua foite subtiri de Cu si Al exista o substanta care joaca rolul de electrolit(solid),are un aspect de depunere grafitata de pe tubul cinescop(evident compozitia este alta)Pai substanta aia e toata tehnologia... Se lucreaza acum chiar la inlocuirea ei cu ... aer, dar sunt inca probleme.Nu vad cum ai putea sa faci un acumulator din asta diy. Nu cred ca ai putea procura litiu... in plus litiu reactioneaza violent cu apa, inclusiv vaporii de apa din atmosfera.De aici sunt N masuri de siguranta luate la constructia acumulatorilor. Mia sunt si periculosi pentru ca la supra incarcare pot exploda usor, din cauza asta in general un acumulator litiu(sau o baterie cu mai multe celule) contine circuite de siguranta care protejeaza la sucrt circuit, supracurent, supratemperatura, supraincarcare etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum