dem3ntor Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 doresc realizarea unui mixer cu 2 intrari de microfon.din mixer vreau sa aplic semnalul la in corector de ton stereo (kit cumparat de la adelaida).inaintea corectorul semnalul care iese din preamplificatorul de mic vreau sa il insumez cu cel de la o intrare RCA stereo. va rog sa imi spuneti daca este functionala schema "proiectata" de mine si cam ce valori sa aleg la rezistente si la potentionetre.eventual corectari la arhitectura :)Multumesc! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 "preamp microfon" este operational? Nu se leaga in nici un caz asa, la iesire vei avea offsetul amplificat si nici un pic de semnal Uite cum s-ar face, se cheama "sumatorul analogic". Daca vrei ca sumatorul sa aiba o amplificare mai mare, maresti R2. Sa zicem ca pui R13, R12, R11 de 1K, si R2, depinde ce amplificare vrei. (>1K). Nu-ti recomand >20K (zic!) ca risca sa intre-n oscilatie. Prin R13, R12 vine semnalul de la cate un microfon AMPLIFICAT, iar prin R11 vine semnalul de line. Adica pe langa asta mai trebuie cate un amplificator pentru fiecare microfon, si fiecare iesire a acestuia se leaga la cate o intrare a sumatorului. Poti renunta la o intrare sau poti adauga altele, daca vrei mai multe microfoane. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 eu am figurat principial, stiu ca nu asa se conecteaza un A.O. .multumesc pentru schema Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Intre intrarea neinversoare si masa (in schema lui Mikrosha) se va conecta un rezistor; in acest caz alimentarea va fi simetrica. Daca vei folosi alimentare asimetrica, pentru polarizarea intrarilor neiversoare ale OP vei utiliza o masa virtuala. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 voi folosi lm339 sau lm324 (!sfat!), capsula cu 4 AO. si alimentare simetrica.car sa aleg amplificarea la amplificatorul de pe intrare mic?am gasit o schema cu amplifcare 100. microfoanele vor fi dimanice.de ce nu folosesc intrarea neinversoare?multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 voi folosi lm339 sau lm324 (!sfat!),TL084, mai bine. Poţi folosi şi configuraţia neinversoare. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 voi folosi lm339Orice altceva, dar nu LM339 in audio! E dedicat functionarii pe functie de comparator si in audio lucreaza cu zgomot mare.Poti utiliza TL074, TL084, LM324. Primul mentionat e cel mai silentios dintre ei. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 am luat tl084 dar ce amplificare sa aleg la primul AO dupa mic? 50-100, mai mare?multumesc! Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 daca pui in bucla de reactie in loc de rezistenta o rezistenta si un semireglabil o sa poti modifica factorul de amplificare functie de calitatea sunetului Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Daca utilizezi OP cu amplificare mare, vei avea un zgomot mai mare si o banda redata mai ingusta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum