Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune de Negativare FIXA-stabilizata , eroare sau NU ?

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

9

• hpavictor

5

• Depanatoru

3

• mila

3

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze pentru inducerea in eroare , a fost o scapare , si dupa cum bine a observat VALDERAMA am incurcat borcanele , si intotdeauna anodica trebuie sa apara inaintea G2 , iar intreruperea voita ( cu un buton ) produce acel regim de STAND-BY , cunoscut mai mult de catre posesorii de amplificatoare de chitara....

Link spre comentariu

Tocmai ca sa scape de acel drift , McIntosh pune un repetor catodic in fata finalelor , si atunci curentul de negativare ( impedanta de iesire a sursei de negativare ) nu mai influenteaza curentul de grila la finale , o solutie simpla este montarea pe circuitul de obtinere a tensiunii de negativare a unui multiplicator de capacitate cu semiconductor serie ( urat , dar eficient ) care sa ofere o impedanta de iesire cat mai mica....cei ce dimensioneaza circuitul de negativare cu valori mari ( megaohmi ) patesc fenomenul de drift descris mai sus....cea mai eleganta si eficace ramane solutia cu repetor catodic in fata finalelor gen McIntosh , Ampeg etc...si mai este si full tube....pentru iubitorii genului ! Cauza driftului este influentarea ( modularea ) tensiunii de negativare de catre tensiunea audio ( de la driver/ defazor ) datorita impedantelor necorespunzatoare

Si de MC225 ce zici? Nu pune repetor in fata finalelor si dupa unii are sunetul mai bun ca MC275. Finalul cu reactie unitara nu necesita neaparat driver repetor.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Imi cer scuze pentru inducerea in eroare , a fost o scapare , si dupa cum bine a observat VALDERAMA am incurcat borcanele , si intotdeauna anodica trebuie sa apara inaintea G2 , iar intreruperea voita ( cu un buton ) produce acel regim de STAND-BY , cunoscut mai mult de catre posesorii de amplificatoare de chitara....

la amplificatoarele de chitara in stand-by este intrerupta toata tensiunea inalta,anodica si g2,inclusiv tensiunea de alimentare pentru prreamplificatorsingura tensiune care este conectata este cea de negativare,pentru finale si bineinteles tensiunea pentru alimentarea filamentelor
Link spre comentariu

Ca sa fiu ontopic, la acest experiment, negativarea e automata 100%. Mi-a fost frica de "fuga in curent" pentru ca lucrez cu curenti mari (3X250mA pentru un canal). Rezistentele Rk disipa fiecare putin mai mult de 18W fiecare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări