Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem acces

rus_dorin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rus_dorin

8

• puiu

6

• Liviu M

2

• Sica001

1

Top autori în acest subiect

In primul rand programul are instructiuni de 8051 pe care nu stiu daca le-am inlocuit corect.Nu ma pricep la programare stiu doar cateva chestii de baza legate de programare nu pot sa zic ca sunt chiar pe dinafara.Sunt cateva subrutine pe care nu le inteleg, deoarece nu prea este comentat programul.Nu stiu daca variabilele ce le-am declarat le-am declarat corect. Scanarea ce o face cand citeste tastatura nu cred ca corespunde cu ceea ce arata in schema in sensul ca liniile si coloanele in program pare sa fie invers definite. Programul din fisierul pe care l-am atasat se commpileaza dar circuitul nu misca nimic.In cocluzie programul original este oricum incomplect.

Link spre comentariu

1. Ia in parte fiecare portiune din program si verific-o. De exemplu scrierea in eeprom si apoi citirea din eeprom, dupa aia supravegherea si starea de armat si apoi starea de alarma. Asa ai sa poti sa vezi unde ai probleme. Tu ai modificat un soft pentru alt microcontroler si trebuie sa tii cont de particularitatile care le are softul tau.2. Cu ce microcontroler lucrezi?3. Care este schema reala?

Link spre comentariu

Poriectul este identic cu cel de pe site pic 16f84 schema identica .La program eu nu mai stiu ce sa modific de aceea am intrebat pe forum. Ms

Link spre comentariu

In primul rand programul are instructiuni de 8051 pe care nu stiu daca le-am inlocuit corect.

1. Daca programul este pentru PIC84 de unde ai instructiuni pentru 8051?
Link spre comentariu

Daca te uiti putin la link-ul pe care l-am indicat in primul post acolo la final este programul si din cate stiu eu jz si jnz sunt instructiuni de 8051.

Link spre comentariu

O sa incerc sa iau programul pe parti sper sa ma ajute cineva.Pentru inceput vreau sa intreb daca procedura de citire a tastaturii este corecta, tastatura fiind conectata ca in fig atasata.

Link spre comentariu

Eu unul nu am habar de assembler, asa ca nu te pot ajuta.

Stiu insa ca microchip are pe site o multime de Application Notes. AN529trateaza conectarea unei tastaturi (si a unui afisor, da' poti sa-l ignori) la un PIC. Tinand cont ca e si programul corespunzator, ma gandesc ca poate te ajuta.

Link spre comentariu

1. Stiam ca la PIC16F84 registri tris.. si port.. nu sunt in acelasi bank de memorie. Ori din programul tau nu se vede ca alegi bankul respectiv.2. Eu ti-as recomanda pentru simulare sa-ti instalezi MPLAB si ai sa vezi daca se modifica valorile respective in registri care ii doresti.

Link spre comentariu

Daca tot ai realizat schema ...parerea mea este ca decat sa modifici un program existent (eh ...aici ai bevie de timp si experienta - in primul rand trebuie sa intelegi cum a gandit programatorul si apoi sa faci modificarile ) mai bine fai unul nou. Nici macar nu trebuie sa il faci in asm ... poti in C sau Basic (care sunt mult mai umane si mai inteligibile decat asm).Sica

Link spre comentariu

Am facut codul in C si la compilare primesc urmatorul mesaj "(1273)omniscient code generation not available in lite mode(warning)" si nu reusesc sa imi dau seama care este problema. Compilatorul folosit este HI-TECH C. Am cautat pe google si am vazut ca au mai intampinat si altii probleme de genul acesta dar nu am reusit sa ajung la un rezultat din ce am citit pe forumuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări