Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor "INTIM''

Trabant

Postări Recomandate

Este fratele mai mic al lui DACIA (E59-662 si E59-671(?)) , insa aparut un an mai tarziu fata de acesta. Au aceeasi schema electrica.Tuburi: PCC189, PCF801, 2xEF183, EF184, PCL86, 2XEF80 ,PCL84 , PCF80, PCL85/805, ECC82 , PL500/504, PY88, DY86/87 si AW47-91 in cazul lui INTIM sau AW59-91 (antiimplozie insa) in cazul lui DACIA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Trabant

3

• nichishoru

1

• ovidiu grigore

1

Si totusi INTIM a fost mult mai rar decat DACIA la vremea lui. DACIA a fost primul televizor romanesc cu tub cinescop antiimplozie, fara ecran (geam) de protectie in fata . Eu am un DACIA, reconditionat de curand. Selectorul insa este.....sub orice critica.

Link spre comentariu

Daca aceste tv aveau difuzoare frantuzesti eu mai am carcasa si tubul de la un astfel de tv poate si placile de cablaj cu piesele parca traful de linii era rosu ,aveam vreo 5-6 ani cind bunicul meu depanator a demontat un astfel de tv prin 85-86 sigur tubul si carcasa sint prin pod!

Link spre comentariu

Nu confunda cu E47C ! Intim avea aproape acelasi aspect cu E47C doar ca avea comenzile pe partea dreapta a tubului cinescop , si selectorul pe panoul din fata nu lateral ca E47C. Este drept ca seria INTIM-DACIA au fost ultimele care mai aveau ceva piese straine prin ele, printre care enumar tubul cinescop ( de multe ori chiar de productie VEST-GERMANA adica TELEFUNKEN sau VALVO sau ITT ( SEL-SCHAUB-LORENZ)), difuzoare unguresti ( frantuzesti erau pe E47C parca - AUDAX).E47C avea final linii parca PL36 pe cand INTIM avea deja PL500.

Link spre comentariu
Este drept ca seria INTIM-DACIA au fost ultimele care mai aveau ceva piese straine prin ele, printre care enumar tubul cinescop ( de multe ori chiar de productie VEST-GERMANA adica TELEFUNKEN sau VALVO sau ITT ( SEL-SCHAUB-LORENZ)), difuzoare unguresti ( frantuzesti erau pe E47C parca - AUDAX).

quote]

Am avut un tub Valvo recuperat dintr-un E47 si montat apoi intr-un "Luchian" folosit ca monitor pentru primul calculator (Felix H-C85).

Dupa 30 de ani avea o stralucire si focalizare perfecta.

La fel cu difuzoarele "Audax" frantuzesti recuperate tot din E47 si montate in boxe de lemn am dus multe chefuri :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări