papelyno Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Mie nu imi place amp-ul si la 3w e o risipa de timp si rabdare !!!Mai usor cu apa ca va imbatati....Apreciez efortul depus Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Şi mă rog, ce condiţii ar fi trebuit să îndeplinească ca să fie pe placul Măriei Tale, Dogele Veneţiei? :nas:P.S. Atenţie mai bine la apa din canalele Veneţiei, că tot acolo se scurge şi rahatul. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Mai, omul si-a spus parerea. Nu-i place si gata! Sa nu si-l faca/ sa nu se uite. Cind pui ceva pe un forum e normal sa primesti mesaje atit pro cit si contra. Nu cred ca asta ar tebui sa fie motiv de suparare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Parafrazand celebra replica " Dau un cal pentru un regat " ( apartine lui W. S. si a fost pusa in gura unui personaj numit Henric , nu lui Guta ! ) pot spune ca ofer sunet de STK , LM , TDA , AV si IPA contra sunetului de lampa din primul watt , asa ca nu inteleg si refuz remarca legata de faptul ca VIOBIO a construit ceva ce nu place cuiva , el a conceput un amplificator nou , necopiat , neinspirat din proiectele altora , chiar este unicat pe glob ( cauta pe Google ) , si dintr-o banalitate , o idee de un amplificator SE clasic in vremurile noastre , a dat viata unor tuburi de colectie , nascute la inceputul secolului trecut , si a dovedit ca tehnica asa zis perimata , anacronica de fapt era extrem de performanta , lucru pe care il confirm personal , in urma auditiei ! Daca ar fi avut surse de semnal si incinte acustice de calitate , inaintasii nostri s-ar fi desfatat cu auditii deosebite , ce ar face cinste oricarui studio de inregistrari , ca amplificator de monitorizare de mare clasa ! Link spre comentariu
mișa Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Pai ce-a asa greu de inteles? Mie-mi place ideea de a construi ceva cu lampi foarte vechi si de a le asculta sunetul, chiar daca e vorba de puteri mici, pentru ca in cazul de fata puterea nu are nici o importanta. Practic nu conteaza nici puterea, nici nivelul de distorsiuni, nici banda reprodusa. Conteaza doar IDEEA. Cu toate astea, o alta persoana care nu e pasionata de ideea de lampa din punct de istoric, poate sa nu aprecieze o astfel de lucrare. Daca iei scula doar in calitate de "statie" intr-adevar nu e mare lucru, in schimb, daca o iei ca amplificator cu EF6/EL3/AZ1, pentru unii poate fi o piesa interesanta. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 E şi un mod de a păstra lămpile din colecţie. Mă îndoiesc că viobio va asculta zilnic la el. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Pe Jogis.de dai cu tunul si nu gasesti ceva asemanator , ca alegere de lampi , originalitate , toate performantele audio il imping in top peste amplificatorul cu EL12 SE , de acelasi autor....are in aceeasi masura si inspiratie , dar si lampi rare....dar sa nu il uitam pe GABRIELE , si el foarte prolific , cu un palmares bogat ! Poate asistam cumva la o competitie intre cei mai buni constructori , sa speram ca GABRIELE va ridica manusa provocarii , si ne va delecta cu un nou amplificator in stil propriu ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 ... 3w e o risipa de timp si rabdare !!!...Pentru uni DA,pentru alti NU,(fiecare cu doza sa de subiectivism).Nu conteaza numarul de waţi uneori ,in aceasta situatie @viobio contaza impresia "artistică" obtinuta si prin intermediul unui astfel de amplificator de mica putere (opinie personala).Vad ca cei care au ascultat muzica/sunet reprodus si prin intermediul acestui amplificar au fost placut impresionati.Aşa că ,pot avea si puterile mici rostul lor !,(mai ales cind au in componenta tuburi electronice de colectie). Mie imi place aceasta realizare @viobio (chiar daca prin subiectivismul meu mai spun "cite ceva", uneori). Pina la urma , cel mai greu (cred) este : sa faci "impresie" cu 2-3waţi . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Mie nu imi place amp-ul si la 3w e o risipa de timp si rabdare !!!Mai usor cu apa ca va imbatati....Apreciez efortul depusamplificatorul aceata este un banal SE intilnit in aparatele fabricate in anii 35..45de ce a fost construit?tuburile sunt frumoase am vrut sa aud un amplificator realizat dupa standardele actuale,avind ca piese principale ef6 si el3nu stau in acele tuburi ,mai am citeva bucati din fiecare,noi ,in cutiirabdare am destula,timp ce sa zic ,a fost montat in doua zile,are un pumn de componenteatita timp cit imi permit sa cumpar componente destul de rare nu vad care este problema in a construi ce visez noaptea daca am o idee si imi permit realizarea ei nu ma intereseaza costul,traiesti in Italia,tu crezi ca un posesor de Ferari este interesat de consumul masiniisunt hotarit sa nu mai construiesc nimic cu EL84,EL43,6P3C,KTde ce sa folosesc aceleasi componente care sunt folosite de apoape toti pasionatii de tuburimai sunt si alte tuburi care trebuiesc puse la treabanu vi se intimpla sa va plictisiti ?aici o sa mai vedeti si alte ciudateniiPP cu EF12&EL12PP cu 6J8&6P6PP cu 6C33CPP cu EF12&F2aai terminat de construit amplificatorul alimentat direct din reteaua de 220V,cel fara traf pentru anodica,incepusei constructia anul trecut,eu nu am uitat ,acum vad ca ai alt usernamecum este sunetul amplificat de acel amplificator?? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Toata stima si consideratia pentru realizarea aceasta.Din punctul meu de vedere nu este numai un simplu amplificator ,este un fel de masina a timpului .Minunata ideea de a readuce la viata aceste componenteminunate.O mica bucatica de istorie.Si daca vrei sa inobilezi acest amplificator cu si mai multa istorie (daca te hotarasti sa-l dotezi si cu un VU-metru),in memoria tatalui unui user de pe acest forum si foarte bun prieten,care in timpul celui de al doilea Razboi Mondial a fost comandant de baterie antiaeriana , donez un voltampermetrurecuperat din epava unui bombardier B -17 doborat de artileria antiaeriana in zona Ploiestiului.Felicitari si te asteptam si cu alte proiecte la fel de interesante Link spre comentariu
blue Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Foarte interesant F2a, o sa iasa ceva pe cinste, spor la lucru si felicitari pt mica bijuterie rosie Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Toata stima si consideratia pentru realizarea aceasta.Din punctul meu de vedere nu este numai un simplu amplificator ,este un fel de masina a timpului .Minunata ideea de a readuce la viata aceste componenteminunate.O mica bucatica de istorie.Si daca vrei sa inobilezi acest amplificator cu si mai multa istorie (daca te hotarasti sa-l dotezi si cu un VU-metru),in memoria tatalui unui user de pe acest forum si foarte bun prieten,care in timpul celui de al doilea Razboi Mondial a fost comandant de baterie antiaeriana , donez un voltampermetrurecuperat din epava unui bombardier B -17 doborat de artileria antiaeriana in zona Ploiestiului.Felicitari si te asteptam si cu alte proiecte la fel de interesantemultumesc de oferta nu intentionez sa pun un indicator acel voltampermetru merita donat muzeului aviatiei am vazut in muzeu citeva componente din avioane doborite daca il donati mare grija sa nu fie "completat " in colectiile celor care lucreaza acolo Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Pe Jogis.de dai cu tunul si nu gasesti ceva asemanator , ca alegere de lampi , originalitate , toate performantele audio il imping in top peste amplificatorul cu EL12 SE , de acelasi autor....are in aceeasi masura si inspiratie , dar si lampi rare....dar sa nu il uitam pe GABRIELE , si el foarte prolific , cu un palmares bogat ! Poate asistam cumva la o competitie intre cei mai buni constructori , sa speram ca GABRIELE va ridica manusa provocarii , si ne va delecta cu un nou amplificator in stil propriu !Hei!!!trezirea,suna a cultul personalitatii!!!fiecare face ce poate si cum poate,nu e competitie!! Link spre comentariu
aygun Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Felicitari viobio!O farma din trecut adusa in prezent. CAnd ne gandim ca stramosii nostri nu aveau televizor si se delectau cu un radio pe lampi cu transmisie AM , cantece de suflet , unii adunati in jurul "cutiei vorbitoare" .... Parca nu prea mai conteaza acei 3W. Pentru mine nu conteaza puterea , poate sa aiba si 1W dar sa se auda bine , lucru care nu le lipseste ( de regula ) tuburilor electronice.Aici nu suntem la concurs ! Suntem o mana de entuziasti ai tuburilor electronie , oameni "atinsi" odata de sunetul acestora. Sunt sigur ca foarte multi oameni vor sti sa le aprecieze daca ar avea ocazia de a le asculta.Felicitari @viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum