Spitfire Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Superb, trafurile de iesire par "periculoase", si mie imi place contrastul intre negru si rosu. Impecabil in interior ca aspect si principiu de cablare.Felicitari!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 azi am facut proba ,impreuna cu userul zalse aude perfect ,asta este parerea meacind am timp si eu si gasca din Bucuresti ,poate mai facem o adunare ,sa ne dam cu parereacind voi avea timp o sa postez si schema,e banala,cei care sunt impatimiti de restaurarea aparatelor din anii 40 au vazut o de multe ori ,a fost folosita de toti producatorii de aparatura radiotraf de iesire10cm patratiP1 1900sp/o,16mmS 110sp/0,9mm/6ohmiP2 1900sp/0,16mmintrefier 0,1mmRa 7000ohmiIa 35maUa 250v Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Ra=8000_ohmi ar fi ,avind in vedere si rezistentele in CC (mai ales primar,-probabil 600-700 ohmi in CC). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Ra=8000_ohmi ar fi ,avind in vedere si rezistentele in CC (mai ales primar,-probabil 600-700 ohmi in CC).este calculat pentru a reda bine si sub 50hz Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 La numarul ala de /sectiune- reda bine si 20Hz sinus garantat.Randamentul este ceva mai mic(dar la "SPL_mare" NU mai conteaza un wat mai putin) datorita Rcc mare primar. Redarea corecta a joaselor(NE-atenuate/estompate) creaza senzatie de putere mai mare,(spectaculoasa). Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Azi am ascultat Buburuza lui Viobio. Se aude foarte bine, totul datorîndu-se schemei simple, fără reacţie, cu valori tipice anilor 30 şi trafurilor de ieşire construite foarte simplu. Un exemplu că nu tot ce e complicat e şi bun, mai ales la lămpi. Eu îi dau nota zece.Am făcut şi cîteva poze, mai modeste calitativ, cu telefonul. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 azi am facut proba ,impreuna cu userul zalse aude perfect ,asta este parerea meacind am timp si eu si gasca din Bucuresti ,poate mai facem o adunare ,sa ne dam cu parereacind voi avea timp o sa postez si schema,e banala,cei care sunt impatimiti de restaurarea aparatelor din anii 40 au vazut o de multe ori ,a fost folosita de toti producatorii de aparatura radiotraf de iesire10cm patratiP1 1900sp/o,16mmS 110sp/0,9mm/6ohmiP2 1900sp/0,16mmintrefier 0,1mmRa 7000ohmiIa 35maUa 250vschema[attachment=0]EF6&EL3.gif[/attachment]ieri am facut o proba si cu EF9(are panta variabila),funnctioneaza dar trabuiesc modificate valorile componentelor din partea de preamplificareurmeaza un PP de 25w cu EL12&EF12 ,o sa folosesc transformatoarele de iesire EICO (Ra 8,2k/425V),cumparate de la userul blue Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Lipseste acolo ceva la EF6...( cu scuze ca intervin !-NU o fac in mod critic ! ,circuit /EF6= g1 nu are potential in CC-etc,trebuie corectat !,sigur NU_i asa fizic !,ati omis o reprezentare/ pe schema dumneavoastra ,dar poate vrea cineva sa o "faca"/inspire novice-etc).__Ma gindeam pe ce sarcina transfera ce_i 10nF din intrare... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 g1 masa 910kScuze ca am omis pe schema Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Viobio, condensatorul acela de 10nF nu este cam mic pentru Rg=910k?Ma gandesc ca transferul frecventelor joase va fi afectat, reactanta capacitiva la 10nF e destul de mare pe masura ce scade frecventa, eu as pune 50 ... 100nF pentru 910K in grila...La fel si condensatorul de cuplaj dintre anodul preamplificatoarei si g1 a finalei, la rg=510k ar merge un 0.33uF.Nu este o critica, amplificatorul este o adevarata bijuterie vintage si inca o data felicitari pentru nivelul tehnic si estetic la care se ridica lucrarile tale. Link spre comentariu
zal Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Pot să depun mărturie că ampliful are bas destul, condensatori mai mari de cuplaj l-ar înneca.Valorile folosite în anii 30-40, cele care apar şi în catalog sînt optime, am făcut şi eu greşeala de a nu lua în seamă şi am încercat capacităţi mult mai mari ''moderne'', rezultatul a fost că am obţinut un subwoffer, greu de ascultat. Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 azi am facut proba ,impreuna cu userul zalse aude perfect ,asta este parerea meacind am timp si eu si gasca din Bucuresti ,poate mai facem o adunare ,sa ne dam cu parereaGasca din Bucuresti este nerabdatoare sa-l vada si sa-l auda!Am pus deoparte ceva ulei de sharpe audiofil. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Viobio, condensatorul acela de 10nF nu este cam mic pentru Rg=910k?Ma gandesc ca transferul frecventelor joase va fi afectat, reactanta capacitiva la 10nF e destul de mare pe masura ce scade frecventa, eu as pune 50 ... 100nF pentru 910K in grila...La fel si condensatorul de cuplaj dintre anodul preamplificatoarei si g1 a finalei, la rg=510k ar merge un 0.33uF.Nu este o critica, amplificatorul este o adevarata bijuterie vintage si inca o data felicitari pentru nivelul tehnic si estetic la care se ridica lucrarile tale.cunosc moda "audiofila" de a exagera cu valorile unor componente,in special condensatori de filtraj si cuplaj intre etajeo parte din raspuns a fost dat de zalcondensatorii nu au valori mici,am mai lucrat cu aceste tuburi si in urma experientelor am observat ca punind acele valori se acopera toata banda de frecvente ,fara atenuari la capetele eisi 100nf este mult,in schemele din anii 40 se foloseau valori de la 10 la 47nFamplificatorul are bas corect si medii-inalte foarte transparente Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Am ascultat in aceasta seara impreuna cu KOSMIN227 , in trecere pe la VIOBIO , acel amplificator de culoarea comunismului....iar am devenit invidios ! Dar pana la urma doar eu voi avea ultimul cuvant de spus , chiar daca in materie de lampi , mai invat....si probabil mai am multe de invatat ! Link spre comentariu
zal Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Hai că ne tot ameninţi cu un amplif minune... cînd? :smt064 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum