Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

slenium or p.audio

avyrez

Postări Recomandate

Din cate am mai citit e forum tu ai boxele alea cu cuplaj izobaric, nu?Oricum, pt mine de la bas Alda de 10" la HP-15W pe 15" este un pas extrem de mare si in complratie cu cele vechi poti sa spun ca Pro rulzzz.Acum mai am ceva timp de asteptat pana in termin sistemul: cum am mai zis vreau sa fac un amp cu 2 IPA400 si inca o boxa fullrange.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

12

• kappa_ii

9

• avyrez

7

• Mircea Bartic

6

Top autori în acest subiect

boxa asta care am facut=o eu scoate 25 hz la -8 db ! ceea ce pot eu sa zic de hp15w ca are spl mult mai mic decit este specificat ! de fapt are spl mic sub fr de 70 hz probabil spl trecut este o medie pe toata banda lui !

Link spre comentariu

DIn cate am mai citit eu pe forumuri la dif-urile pro cam asa se trece SPL.Si eu cred ca este mai mic decat cel dat, dar calculat mie mi-a dat ( cu parametrii dati de Nexus ) cam 95,5 la 2.83V si parca 94,5 la 1 W, iar Nexus si DJ Dna sustineau ca este de 96 dB la 1W.Daca am gresit ceva ( in leg cu SPL dat de Nexus sau DJ DNA ) va rog corectati-ma.

Link spre comentariu

S-ar putea sa fie asa cum zici tu, oricum eu sunt destul de multumit se dif meu; cred ca se poate mai bine, dar la cat costa, pot sa zic ca e destulde bun.Eu am impresia ca al meu nu se aude prea bine in fr un pic mai mari ( de la 100 Hz in sus ) dar cred ca este de la amp, care este de r@[email protected] place mie la el este ca se misca fff putin si scoate basul destulde bine la cursa pe care o are ( mai mult de 2-3 mm nu am reusit sa il misc cu muzica )

Link spre comentariu

da la putere rezista !eu cred ca pentru izobaricu meu mi-ar cam trebui peste 600 w rms in 4 ohm ! orcum la spl este mare balarie ca eu am taiat din inalta 12 db si din medie 2 db si tot este cu mult peste bas ! dar egalizat se aude in final destul de bine !!

Link spre comentariu

.Eu am impresia ca al meu nu se aude prea bine in fr un pic mai mari ( de la 100 Hz in sus ) dar cred ca este de la amp, care este de r@h@t.

daca ai facut bandpass-ul este normal sa nu merga prea bine la frecvente peste 120 Hz, asta este proprietatea bandpass-ului (de a lucra doar intr-o anumita gama de frecvente)vezi plot-ulP.S. SPL-ul la HP-15W este masurat de producator in camere anechoice cu instrumente de masura foarte sensibile.ceea ce arata bass-box este doar o estimare bazata pe parametrii introdusi pt acel difuzor.Kappa_ii pentru a te putea pronunta corect in legatura cu sensibilitatea incintei tale in raport cu frecventa, ar cam trebui sa o masori :roll:
Link spre comentariu

eu nu am zis cert ce si cum !si de masurat am masurat=o cu un microfon cu un osciloscop si cu placa de sunet audigy 2 si cu niste programele ! si mi-a iesit dramatic de prost ! mai ales ca sint in casa si mai creste spl !!testu l-am facut cu 2 microfoane diferite si a dat diferenta de 1 2 db maxim ! eu nu stiu exact ce spl are dar diferentele de spl de la bas la medie si inalta este enorma !

Link spre comentariu

Zi si cam ce buget ai ca am vazut pe forum ca mai demult s-a vorbit de un subwoofer cu Delta 12 LF.Un astfel de dif ajunge cam pe la 4-4,5 milioane + cutia; eu am dat 4,5 mil ( dif + transport dif + Pal + Moment + holtzsuruburi ) pe bp4 meu.

Snake, tu ai subwoofer cu delta 12LF de la eminence ?
Link spre comentariu

@Nexus, stiam asta, dar zic de faptul ca inainte sa fac bandpass-ul am facut urmatorul lucru:din bandpass nu am facut partile in care bate diful, din fara si din spate ( sper ca se intelege ) si atunci am pus crossover-ul din placa de sunet ( SB Live! 5.1 ) la 200 Hz si se auzea destul de rau la fr de peste 150 Hz, dar repet cred ca este din cauza amp-ului. ( am mentionat mai sus ce amp fol )Oricum, eu sunt fff multumit de el.

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

Snake ce dimensiuni ai la incinta bandpass ce plan ai folosit??

am si eu suburi banspass cu HP15W si sunt multumit de ele insa apare o pb la anumite melodii (in special cele black) pe anumite portiuni unde mel coboara mai jos in frecventa basul este ceva mai lung si uneori apare si un fel de distorsiune , mentionez ca inca nu am un filtru trece sus probabil ca dupa ce voi pune si acest filtru nu va mai fi acea pb....

Link spre comentariu

pt subwoofer de casa de 12: mu o sa te multumeasca nimic profesional.cele de 12" sunt majoritatea de bass si midbassmai rar subbass de 12" profesionalincearca Visaton :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări