Vizitator play4fun Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Salut! Sunt cam "pasta" in ale electronicii, dar vreau incet incet sa invat cate ceva. Am gasit un proiect care mi s-a parut destul de misto de facut, dar sunt unele chestii care ma cam "bat". Nu mi se pare ceva prea greu de facut, dar, probabil nici proiectul nu e chiar de nivelul meu, avand in vedere ca nici prea multa fizica nu stiu (sunt abia in clasa a10a...nu am facut cine stie ce legat de electronica...din cate stiu, se face cate ceva prin a11-a)... Am cateva intebari, si sper sa gasesc macar un binevoitor sa ma "lumineze" putin:) Rezultatul ar fi cam acesta: 1)Nu inteleg ce este vdd 2)C1/C2=capacitoare sau condensatoare 3)Nu inteleg cum fac conexiunea intre sursa de muzica si acest circuit. Adica, vad pe schema "intrarea", dar nu inteleg...se face prin acel capacitor/condensator? Sau pun o iesire jack, iar apoi capacitorul/condensatorul? Sper sa nu radeti prea tare de mine O zi buna tuturor! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 C1/C2=capacitoare sau condensatoare Esti de un an de zile pe Elforum si in peste 300 de zile de citit prin paginile forumului, inca nu stii ce e ala un condensator sau capacitor - e acelasi lucru, indiferent cum ii spui! Ce ai inteles din ce ai lecturat pina acum pe forum?In aceasta sectiune este un topic care daca il vei citi te va ajuta foarte mult viewtopic.php?f=66&t=48955Spor la citit! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 1) VDD este alimentarea (+ 12 Vcc)2) remus68 te-a lamurit si ti-a dat un link bun3) aplici semnalul audio pe acel condensator de la intrareATENTIE !!! Montajul NU ARE separare galvanica fata de retea !!!Adica, in functie de pozitia stecherului in priza poate sa-ti apara faza retelei pe masa (minusul montajului) si este pericol de electrocutare !!!Verifica cu un creion de tensiune astfel incat faza sa fie aplicata pe bec si nulul sa fie deci la masa !!! Link spre comentariu
Vizitator play4fun Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 C1/C2=capacitoare sau condensatoare Esti de un an de zile pe Elforum si in peste 300 de zile de citit prin paginile forumului, inca nu stii ce e ala un condensator sau capacitor - e acelasi lucru, indiferent cum ii spui! Ce ai inteles din ce ai lecturat pina acum pe forum?In aceasta sectiune este un topic care daca il vei citi te va ajuta foarte mult viewtopic.php?f=66&t=48955Spor la citit!Recunosc ca nu am prea "lecturat" ce e aici pe forum, chiar daca am cont de mult timp:)Multumesc frumos pentru raspunsuri! Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Sau poti construi aceasta orga de lumini viewtopic.php?f=205&t=53962 care merge super bine.Are si separare galvanica, fata de reteaua de 220v.Este destul de usor de realizat, dar trebuie sa cunosti [cel putin] cele mai elementare notiuni de electronica. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Toate montajele alimentate de la retea direct fara transformator separator si care preiau semnal dintr-un amplificator (de exemplu orga de lumini) au nevoie de un transformator separator la intrare, care il poti confectiona tu sau poti folosi unul gata facut - de exemplu transformatorul defazor de la un aparat de radio cu tranzistoare din anii 70'...80' care se mai gaseste din recuperari. Nu te poti baza pe alegerea nulului retelei - citeodata poti uita cum ai introdus stecherul in priza atunci cind ai facut marcarea si e de rau - atit aparatului cit si celui care are "norocul" sa puna mina pe una din partile metalice sau componentele aparatului. Alimentarea cu +12V/masa a montajului se va face dintr-o sursa separata - NU din amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum