Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser Discuri

Postări Recomandate

Se ştie deja de pasiunea mea pentru lucruri vechi. Pe viitor, pentru colecţie aş vrea să-mi achiziţionez un Laser Disc Player şi ceva Laser Discuri. Au existat L.D. playere multisistem? Care mărci de L.D. playere erau mai bune? Dat fiind faptul că şanţurile sunt mai late la un L.D. decât la C.D./D.V.D./D.V.D. blue ray, o zgârietură pe suprafaţa un L.D. e mai puţin gravă decât la C.D./D.V.D./D.V.D. blue ray?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

4

• 4 ani mai târziu...

Mi-am luat un player P.A.L. şi am reuşit să fac rost deocamdată de 4 discuri (de fapt am 6, dar 2 sunt N.T.S.C. şi nu am încă player N.T.S.C.).

Editat de ctepeo
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Şi am şi un player N.T.S.C. (produs în iulie 1991): http://laserdiscarchive.co.uk/laserdisc_archive/panasonic/panasonic_lx-101/panasonic_lx-101.htm

Playerul P.A.L. este aşa ceva (cică nu ar avea telecomandă, dar eu văd un senzor): E Made in Japan şi e clonda lu' ăsta (s-ar putea să fie chiar "Pioneer" pe dinăuntru): http://laserdiscarchive.co.uk/laserdisc_archive/pioneer/pioneer_cld-1600/pioneer_cld-1600.htm

Al meu nu mai are însă butonul de juggle şi nu ştiu de ce taie din frecvenţele audio.

Pe viitor îmi doresc şi un player cu laser generat de o lampă cu Heliu - Neon, însă "Philips"-urile au fost proaste şi în România nu am găsit decât 2 la preţ aberant... iar "Pioneer" de genul nu ştiu dacă au ajuns în Europa. Un player P.A.L. de genul va citi doar discurile cu sunet analogic, însă unul N.T.S.C. va citi şi discurile care au ambele tipuri de sunet (majoritatea discurilor N.T.S.C. post 198x au ambele tipuri de sunet).

Editat de ctepeo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări