Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HarmanKardon 5.1+boxe (initiere)

Vizitator mihai110

Postări Recomandate

Vizitator mihai110

Salutare tuturor!

Am un plan de viitor, sa ma modernizez si eu la ceea ce inseamna auditie, adica auditie 5.1 sau restul..6.1, 7.1..

Am auzit tot felul de laude-critici despre aceste sisteme "receivere home cinema".., mai mult de-atat am incercat sa fac niste calcule.. cum mi-as monta prin casa 6 boxe sa "cante" cu ajutorul unui astfel de sistem. Mi-e ca-l cumpar si apoi sa ma trezesc ca-mi sistem de boxe din ala cu "sateliti" si "subwofeer", pt. ca eu am niste boxe normale.., iar chestiile astea ma cam infioara.. si nu-mi plac.

Am 6 boxe de 30w - 8 ohm, si navigand asa..printre liste de 'preturi si marci' am gasit ceva ce as zice ca se potriveste cu boxele mele: ceva de la Harman Kardon sunt doua modele Avr132 si Avr 135. Primul are 30w/canal in mod 5.1, iar al doilea 40w/canal in mod 6.1 :

http://www.price.ro/specificatii_harman ... _59550.htm

http://www.be-loud.ro/produse/Receivere ... n/AVR_135/

Sunt vreo cateva lucruri cu care ma confrunt, si nu-i dau de capat de unu singur..,adica:

-boxele vor primi sunet normal de amplif' atuci cand ele vor avea functia de "sateliti" ? (stiind ca sateltii "canta" mediile si inaltele, bass-ul deservind-ul acela care poarta numele de "subwoofer", adica dupa montarea boxelor care vor "canta" bass-ul, mediile s.a.m.d., voi fi nevoit sa-mi procur ulterior un subwoofer (ceea ce nu as vrea)..???

-voi avea o boxa care se va numi "Front" si una "Subwoofer"(bine accept sa-mi gauresc peretii si sa amplasez "satelitii"

cum scrie la manual), boxele se vor comporta corezpunzator acestor noi functii la care eu le voi "avansa"..???

-ma sperie un pic si datele astea: THD 0.07%, tinand cont ca eu folosesc un amplif cu 0.01% THD 20hz-20khz, adica aceste receivere vor distorsiona de sapte ori mai mult decat statia mea..???

-dintre cele doua receivere care ar fi mai bun? primul 'avr 132' are 30w/canal (5.1) si ca sa vad cat poate ar trebui sa-l dau la maxim si implicit sa-i aud si distorsiunile.., fapt ce m-ar determina sa-l cumpar pe celelat 'avr 135' cu 40w/canal care ar lucra mai lejer, dar acesta are modul 6.1 si voi mai avea nevoie de a saptea boxa cu functia de "subwoofer"..

Cum va spuneam, unele chestii sunt un pic aiurea pt mine in deosebi aceste cifre impare 5.1..., notiunea de 'front' si 'subwoofer' si as vrea sa stiu ce spun si altii care-s mai trecuti prin ele.. ( sa nu arunc 15-20 mil. pe ceva dezamagitor) . Achizitia intentionez s-o fac peste o luna-doua, si pentru cei care citesc mai tarziu topicul pot sa-si dea cu parerea, ca am nevoie.

Multumesc, si astept nerabdator parerile voastre!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• massacre122

7

• hugo

1

• zal

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Pe muzica nu poti auzi distorsiuni armonice (THD) mai mici de 3%. Unii nu aud nici 10% daca le canta Adi Minune... :ras: Eu as lua primul receiver, 30W x 5 sunt suficienti, nu vad rostul unui 7.1. Daca vrei subwoofer o sa iti trebuiasca subwoofer amplificat, adica pe romaneste .1 ala e doar iesire de linie. Pana iti iei subwoofer poti seta toate cele 5 boxe ca "Large" si o sa iti trimita full range in ele deci o sa aiba si bas.

Link spre comentariu

Hm... "modernizarea" e binevenita pentru filme insa pentru muzica e mult mai satisfacatoare o solutie ce include un amplificator stereo. Dupa cum ti s-a zis mai sus poti seta crossoverul dupa preferinte ... "Large" fiind un fel de bypass. Pentru muzica cred ca e mai indicata utilizarea unui amplificator stereo cu potentiometre clasice(fara procesare digitala de sunet... ca la HK)... cel putin pentru "audiofili".Dintre receivere... HK sunt pline de tehnica, au traful bine dimensionat insa sunetul e un pic fortat, agresiv si nu neaparat liniar... 1610 de la Denon cred ca e o mai buna alegere... cel putin in privinta fidelitatii audio, mult mai detaliat... insa pentru unii mai lipsit de viata(de agresivitate).

Link spre comentariu
Vizitator mihai110

domnu' masacru nu cred ca se vor arde aceste boxe pt ca stiu sa le folosesc, ideea e ca daca distorsioneaza amplifu' cand e la max , e de preferat sa folosesc unul care nu-i nevoie de max..sa nu-i aud distorsiunile.. :daiar boxele nu le schimb.., cu ce se gaseste la ora actuala in comert.., iar alea bune-s scumpe tare..,ideea e sa fac ceva pentru si cu boxele care le am..

Link spre comentariu

in primu rand conteaza sursa de sunet aia e cea mai importanta amplifu are distorsiuni foarte mici io am harman kardon hk3480 si sunt foarte multumit de el pana la volumu 0 nu exista distorsiuni dupa 0 incepe sa se auda putin aiurea volumul fiind de la -80 la +10 asta cu semnal din laptop la cd (technics sl-ps770) se shimba treaba pot ajunge cu volumu la +10 fara probleme.mai pe scurt cu cat semnalu de intrare e mai curat si aplifu va amplifica sunetu curat fara distorsiuni.daca aveti posibilitatea de a lua ceva mia bun decat avr 135 luati nu se stie ce boxe o sa aveti pe mana mai tarziu si o sa regretati dupaia ca ati luat unu de putere mica.dar avr 135 e greu de gasit nou nu se mai fabrica au iesit modelele noi

Link spre comentariu
Vizitator mihai110

..da , eu mai am ceva boxe.. va rog sa va uitati pe acceasi pagina cu acest topic la celalalt topic al meu "Boxe legate in serie", am atasat si niste poze acolo,..., oricum multumesc pt info , si ma gandeam si la modelul avr 155 H.K. e un pic mai nou si mai dotat la intrari..

Link spre comentariu

parerea mea e sa vinzi acele boxe si sa cumperi ceva serios daca ei o scula buna ia si un sistem 5.1 care sa ii tina piept amp.e doar o parere pesonala.numa bine

Link spre comentariu

..da , eu mai am ceva boxe.. va rog sa va uitati pe acceasi pagina cu acest topic la celalalt topic al meu "Boxe legate in serie", am atasat si niste poze acolo,..., oricum multumesc pt info , si ma gandeam si la modelul avr 155 H.K. e un pic mai nou si mai dotat la intrari..

pt domnu zal
Link spre comentariu
Vizitator mihai110

sa va spun ca nu vreau sute sau mii de watti, intrebare: Cu cine v-ar placea sa faceti amor?.. Cu "100 de babe schioape si zbarcite" sau cu "Angelina Jolie"?Deci se poate concura 1 contra 100, corect?Vreau Calitate nu Cantitate!Multumesc!

Link spre comentariu

ce aveti dvs nu mi se pare caliate sunt niste boxe vechi.daca vreti sa faceti ceva luati niste boxe pe masura duble la putere fata de amp.luati amp si stati cu el la juma ca daca dati mai tare le dati foc?

Link spre comentariu
Vizitator mihai110

.. da inteleg perfect ce spune-ti, problema e ca eu am fost o vreme dj de discoteca si la scoala unde am invatat, si aproape ca nu mai suport muzica prea tare.., adica personal nu vreau sa surzescsi nu o data mi-au venit vecinii de la et 1 si parter la usa, eu stau la et 3, doar cu boxele astea mici care le tin in casa, in principiu am ascultat astfel de sisteme la filme, jocuri si muzica, pe la prieteni, si mi-a placut cat de cat, si decat sa-mi iau si eu logitech-uri din astea cum are tot romanu' am zis ca-mi fac un astfel de sistem cu un receiver din asta, dar care sa nu fie pre puternic, iar in realitate nu prea sunt puternice, chiar imi pun problema daca un receiver din asta poate sa-mi duca 6-7-8 boxe, sa li se aprinda ledurile de suprasarcina.??vazusem un exemplar de la Sony care are specificatii : 110w x 5, iar de la sursa consuma 180w??? curioasa treaba.., am o statie 2 x 40w consuma 240w. Asta ar spune cam multe..cum mi-as aprinde eu 8 boxe cu asemenea jucarele.???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări