Vizitator utopic Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Salutare din nou. Am intampinat noi probleme. Daca cineva a mai lucrat cu comenzi AT poate m-ar putea ajuta.Chestia e in felul urmator: eu trebuie sa interoghez un modem ce fct cu comenzi AT.Faza e ca eu nu stiu cand a venit un SMS nou deci interoghez periodic si apoi verific flagul sms-ului (REC READ/ REC UNREAD).Dar eu vreau sa citesc tot aceeasi pozitie:Sa zicem ca vine sms (nu exista altele):at+cmgr=1Si cand vine, il tin in buffer si il stergat+cmgd=1Dar e total aiurea intrucat acesta se sterge, dar am impresia ca doar textul nu si indexul.Adica daca vine altul se pune pe index 2.....ceea ce e total tampit.De ce oare nu se sterge cu totul....ca asa in 2 luni imi umple memoria cartelei(cu indecsi nu cu text ))) ) , plus ca e mai nasol de facut softu.Alta intrebare ar fi cum as putea sa fac un count al sms-urilor de pe cartela? Link spre comentariu
Vizitator andreica2007 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Salutare din nou. Am intampinat noi probleme. Daca cineva a mai lucrat cu comenzi AT poate m-ar putea ajuta.Chestia e in felul urmator: eu trebuie sa interoghez un modem ce fct cu comenzi AT.Faza e ca eu nu stiu cand a venit un SMS nou deci interoghez periodic si apoi verific flagul sms-ului (REC READ/ REC UNREAD).Dar eu vreau sa citesc tot aceeasi pozitie:Sa zicem ca vine sms (nu exista altele):at+cmgr=1Si cand vine, il tin in buffer si il stergat+cmgd=1Dar e total aiurea intrucat acesta se sterge, dar am impresia ca doar textul nu si indexul.Adica daca vine altul se pune pe index 2.....ceea ce e total tampit.De ce oare nu se sterge cu totul....ca asa in 2 luni imi umple memoria cartelei(cu indecsi nu cu text ))) ) , plus ca e mai nasol de facut softu.Alta intrebare ar fi cum as putea sa fac un count al sms-urilor de pe cartela?Incearca sa dai cu comanda de listare a mesajelor necitite : daca nu ma gresesc este AT+CMGL="Rec Unread". Apoi sa stergi toate mesajele din memorie: la SIMCON e: AT+CMGDAla altele e posibil sa fie AT+CMGD=1,2; sau 1,3; 1,4 nu mai tin minte sigur.Rasp. la 2:Cel mai bine e sa te uiti peste protocolul GSM 07.07 cu comenzile AT. Un posibil raspuns poate fi AT+CMGR? Acum nu le am la indemana daca dau peste ele iti raspund sigur. Link spre comentariu
Vizitator utopic Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Hmmm....Interesanta ideea cu AT+CMGL="REC UNREAD" dar....Daca de exemplu primesc 2 mesaje...Unul cel util si unul....de la Orange sa ma anunte ca e o tombola tembela...Atunci comanda asta cum imi returneaza?Un string lungggg de cate mesaje necitit sunt unul dupa altul?Cam nasol....pt. ca eu parcurg mesajul ca si cum ar fi unul singur....si daca e primul cel util, atunci sa zicem ca merge....dar daca e al 2-lea....Ca eu parsez ca si cum as stii exact pe ce pozitii din string am parametrii care ma intereseaza (flagul, numarul,ora,mesajul propriu zis).Eu am incercat pe o cartele...erau vreo 40 de sms-uri pe ea.Si am vrut sa sterg sms-ul 30Dau at+cmgd=30Zice OKSi apoi cand dau at+cmgr=30 --> scrie doar OK...fara text (deci s-a sterg). De ce oare nu se sterge cu tot cu index....ca nu inteleg. Link spre comentariu
Vizitator Flash_tm Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Ce modem folosesti ? Link spre comentariu
Vizitator utopic Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 nu cred ca are nume =)) e chinezesc =)) Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Cateva idei.Eu stiu ca modemul trebuie sa te anunte cand primeste un mesaj nou.Dar tu trebuie sa ceri acest raspuns, adica sa activezi o functie.Sugerez sa "citesti" mesajele cum apar, pentru a le sterge si putea face loc altelor. Am sa scriu si eu cateva comenzi poate vei gasi vre una utila.Sunt in principal pentru Ericsson:Trimiti un SMS din memorieAT+CMSS=1 _____(index1)Raspuns+CMSS:'12 _______referinta la memOKA scrie SMSAT+CMGW=(lungimeSMS128)<128 mesaj in format PDU>Raspuns:+CMGW:2 ______ pus la pozitia 2okAT+CMPS="ME" select mem telAT+CMGR=1 -----citeste SMSAT+CMGD=1 -----sterge SMSAT+CMGS=1 -----trimite SMSAT+CMGL ___ afiseaza toate SMSurile primiteCred ca vb de raspuns "nesolicitat" (Unsolicited result code for indicator control events)Cauta la +CIEV :<7 (indice mesaj primit)>,Sau cerut prin:AT+CMER=2,1Raspuns OK+CIEV: 2,5 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum