expert Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 cumparata recent, asezata corespunzator la cumpana,motorul "toarce" cum trebuie, freonul isi face de cap in instalatie: zgomote de tipul: bolboroseala, suierat, horcaituri (parca fierbe o oala cu apa in spatele frigiderului)destul de deranjante, ca o canalizare defecta !pina acum eu nu am intalnit asa ceva desi am frigider arctic de 30 ani, merge muuult mai silentios ca asta si recent cumparat o combina indesit care abia se aude cand functioneaza!se poate face ceva sa se atenueze aceste zgomote? e vreo componeta defecta?va multumesc! Link spre comentariu
misu_imv75 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Am si eu aceeasi combina luata acum 2 ani si tot asa face de cand am cumparat-o....compresorul abia se aude dar in rest numai bolboroseli , troscanituri si suieraturi , mai ales noaptea cand e liniste ma deranjeaza ...Daca gasiti o rezolvare anuntati-ma si pe mine Bafta Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Compartimentul frigiderului fiind cu dezghețare automată, periodic se scurge printr-un furtun apa rezultată; aceasta ajunge într-o tăviță aflată deasupra compresorului, de unde se evaporă ajutată fiind de căldura agregatului. Bolboroselile alea se aud din cauză că furtunul ajunge la nivelul apei din tăviță; când se închide ușa, în interiorul frigiderului se produce o diferență de presiune (p_frigider < p_exterior) și apa este aspirată pe furtun - la fel ca un copil care soarbe sucul cu paiu' de pe fundul paharului. Tronsnelile se aud de obicei tot la închiderea ușii (se realizează o etanșare automată) sau în timpul procesului de dezghețare (sau înghețare rapidă la congelator). Șuieraturile/fâsâiturile ușoare se aud de la agentul frigorific ce circulă prin instalație. Link spre comentariu
expert Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 am sunat la service-ul lor, a venit omu, a constatat si cum era de asteptat "sunt zgomote normale de funtionare" la care nu exista rezolvare decat prin aruncarea combinei pe geam!deci: stati departe de arctic, sunt foarte zgomotoase si pe deasupra au si un service care lasa de dorit! eu sunt foarte dezamagit de achizitia facuta!PS: furtunul ala nu ajunge in apa din tavita!, nu se aspira nimic pe acolo, doar din cand in cand mai picura cativa stropi!bolboroseala e de la compresor, sunt chinezesti, probabil ca arctic a luat cele mai ieftine si naspa agregate, suieraturile si zuruielile sunt de la agentul frigorific care circula prin tevi! Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 eu cand vreau sa fluie, fluier!un pic de haz de necaz Link spre comentariu
Vizitator sile78 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 zgomotul este produs nu de compresor ,nici de furtun ci de agentul frigorific r600a care se "plimba" prin conductele aparatului si sunt considerate normale pentru acest tip de agent frigorific toata stima Link spre comentariu
expert Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 cu insistente si interventii am schimbat combina cu alta ! zgomotele sunt mai reduse, se cunoaste o diferenta dar... mai e pina la liniste totala!abandonez aici epopeea arctic, nu sunt multumit dar am obosit sa tot pierd timpul cu servisul lor! asta e!DE EVITAT ARCTIC/BEKO! pe viitor! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Din păcate, m-a lăsat și pe mine combina - Arctic K3662-4 cu 2 compresoare. :cry:A început cu un huruit ciudat, de intensitate mai mare decât zgomotul normal de funcționare, cam cum făceau frigiderele vechi, apoi am observat că merge încontinuu, iar de 2-3 zile nu mai răcește aproape deloc, chiar ținut cu termostatul la maxim. Azi l-am mutat din loc să mă uit la el și compresorul de la frigider era foarte încins!Și cum se întâmplă de obicei, garanția a expirat de curând. :sparge:Aveți idee ce ar putea fi? Cel mai probabil compresorul e dus, că altceva... Dacă er fi fost problemă de presiune, nu cred că se încingea compresorul chiar în așa hal (condensatorul din spate, adică serpentina, este rece), iar de la valva de expansiune nu cred să fie pt. că la ieșire e ușor rece, deci pare că lucrează ok.Acum nu știu ce să fac; să îl duc la service-ul Arctic sau mai bine apelez la un frigotehnist (aici poate cunoașteți voi ceva meseriași). M-am gândit și la varianta de a înlocui compresorul cu unul de la aparatele de aer condiționat, evident cu agentul frigorific corespunzător, dar nu cunosc dacă sunt diferențe de presiuni sau alte detalii care exclud această variantă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Pai saracul compresor a rezistat cu stoicism la insistentele tale de a merge fara agent frigorific Mai mult ca sigur nu mai are nimic pe instalatie,un por bata-l vina,si a inceput sa nu mai raceasca bine si a terminat prin a nu mai raci deloc,adica a iesit tot ce avea de iesit...posibil compresorul inca sa fie bun,termostatul iese din discutie,asa ca o eventuala umplere fara depistarea locului pe unde scapa,nu ajuta la nimic...in tot cazul,un frigotehnist te rezolva,ori schimba agregatul si pastreaza compresorul,ori schimba tot si ai pus-o de ceva banuti :rade:Oricum,ar fi bine sa nu mai folosesti scula pana la o diagnosticare,au fost cazuri cand compresoarele au scapat,chiar daca au mers fara agent de racire,faptul ca radiatorul din spate e rece si compresorul fierbinte,ma face sa zic cu aprox de 99% ca instalatia e aproape goala(nu mai stiu la astea noi,dar la cele cu freon,unde avea porul,aparea o pata uleioasa si un miros specific,asemanator celui de usturoi) si chiar daca ar fi compresorul,obligat se pierde si agentul de racire la schimbare,important e de verificat pt ca dupa umplere,daca e por,ala sigur ramane si in scurta vreme apare acelasi defect. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Merci de răspuns.Da, e adevărat că nu trebuia să-l stresez dar na... îmi venea greu să accept că are o problemă. Să se strice frigideru', chiar e cea mai nasoală problemă! Mai bine te cerți cu nevasta, bușești mașina, dar să bei bere caldă... Ari fi bine să fi scăpat compresorul și să trebuiască doar o reumplere; adevărul e că problema nu-i chiar veche, cam de o săptămână a început să se comporte ciudat și de vr-o 3 zile a scăzut drastic capacitatea de răcire.Acum dau o fugă până la service, să văd ce zic și ei; pe vremuri, știu că făceau reparații și la domiciliul clientului, ar fi super să nu mai trebuiască să-l car până la ei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Pai la un asa targ care se respecta,ar trebui sa fie ca si la noi,firme care trimit omul acasa,constata,si daca nu poate remedia defectul,il pune in duba, il repara, si il aduce inapoi.La modul serios vorbesc,a avut treaba batrana cu un arctic antic,si au venit baietii veseli,l-au umflat si l-au adus reparat,transportul a fost cam 15 lei in plus la factura,dar din casa l-au luat,in casa l-au adus(et II)...Daca ar fi doar de bere,stai fara grija,o scoti pe geam juma de ora si e numa buna...mai rau o sa fie la iarna,ca daca o scapi mai mult,ingheata ...nu stiu nevasta ce parere o sa aiba,dar presimt ca una nu tocmai buna Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Am fost la service și acolo duduia care era la "recepție" a spus că poate face o programare pentru un consult la domiciliu, sau îmi poate da nr. de telefon al unui tehnician și rezolv direct cu el problema - am zis că mai bine rezolv problema ca de la meseriaș la meseriaș. Astăzi a venit omu' să vadă care-i situația și... bad news; cică ar fi spartă serpentina de răcire și partea nasoală e că-i băgată între pereți, turnată spumă peste și nu se poate ajunge la ea. Deci soluția ar fi, după spusele lui, o "mică" improvizație și anume să monteze o serpentină în interiorul compartimentului frigiderului, pe peretele din spate. Însă mie nu-mi plac de nici un fel improvizațiile și soluția imi pare cam nesigură - se poate lovi oricând serpentina aia cu o oală, etc. Cine mama lui de geniu o fi gandit combinele alea, de nu le poți repara decât cu flexu?! La alte modele am văzut că au în spate, pe exterior, o placă cu șuruburi care se desface și poți lucra foarte bine la instalație. Asta cică n-are, dași se văd ceva proeminențe; ce o fi acolo nu știu, pentru că pe tot panoul din spate e pus un fel de carton ondulat, numa' că-i din plastic (două foi de polietilenă cu cămăruțe gen fagure între ele, pt. termoizolare).Aș fi curios să văd un manual de service, sau o schemă desfășurată la drăciile astea; știți unde aș putea găsi? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Daca e intr-adevar cum ti-a zis meseriasul,cred ca nu merita sa te mai complici,o dai la schimb si cumperi una noua,aia macar tine din nou 2 ani cat are garantie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum