Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

watson as5451

Vizitator yo_geo_boss

Postări Recomandate

vad ca nu se imbulzeste nimeni sa-ti raspunda,poate ca au dubii in privinta varstei declarate de tine,nu te mai iau la misto ca nu mai sunt amuzant dar i-ti recomand sa-l lasi asa cum l-au facut chinezii,am facut totusi pt fratiorul meu mai mic si mai incapatanat o modificare la un sistem:am inlocuit subul de tot ,am pus alt difuzor caruia cu ajutorul lui ahegyes i-am facut o cutie,i-mi pare rau ca nu pot pune poze aici pt ca nu am(oricum nu e aratos)dar a rezultat un ladoi band-pass cu spl mai ridicat ca cel original capabil sa bage in oscilatie toate usile si geamurile din apartament ,lui ii place deci e cel mai importantte bagi si tu la asemenea proiect?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

7

• ionescu liviu

4

• romica-b

2

• gionel

1

Top autori în acest subiect

Eu cand anm zis "Nu!" m-am referit la faptul ca nu e bine sa schimbe difuzorul. :rade: Si nu prea conteaza ce varsta are. Eu doar nu am mai stat sa dau explicatii.Lasa "ragalia" asa cum e.

Link spre comentariu
Vizitator yo_geo_boss

Vreau sa sa va intreb daca este bun difuzoru asta ca sal pun in locul celui original. Blue Tech YDD 165LPP 40Diametru (inch): 165mmPutere garantata (W): 50Raspuns in frecventa (Hz): 65-8000Sensibilitate (dB): 90Impedanta (Ohm): 4Descriere suplimentara: diametru magnet 100mm.

Link spre comentariu

Pai in primul rand fizic nu cred ca incape, acesta are 165 mm dupa cum poti vedea si tu, cel de pe sistem banuiesc ca e mai mic. Si dupa cum spuneam, daca schimbi difuzorul ai foarte multe sanse sa nu se auda la fel de bine in primul rand, iar ca sa se auda mai tare ar trebui sa fie un difuzor mai sensibil, adica cu un SPL mai mare ca cel original, dar cel original nu ai de unde sa stii ce SPL are. Watii la un difuzor reprezinta la ce putere poate el sa reziste in conditii de exploatare normale. Tu degeaba pui un difuzor de mai multi w daca il pui pe acelasi sistem audio care are aceeasi putere, pt ca watii ii produce amplificatorul iar difuzorul ii consuma producand decibeli. Iar SPL-ul este practic sensibilitatea difuzorului, cati decibeli produce el la o putere (se masoara la 1 w).Eventual s-ar putea sa se auda mai bine cu un difuzor foarte bun, dar tot nu se stie exact, pt ca fiecare incinta acustica se calculeaza in functie de parametrii difuzorului.Daca stai sa cantaresti toate posibilitatile ajungi la concluzia ca mai bine il lasi asa. Cum e si proverbul - nu da vrabia din mana pt cioara de pe gard.

Link spre comentariu
Vizitator yo_geo_boss

Si SPL-ul trebuie sa fie mai mare sau mai mic.Si nu era o problema dimensiunea ca ii faceam alta gaura mai mare,si raspunsu pentru MARIOBE da o sa-mi fac si eu un proiect in vara ca atunci o sa am timp mai mult.MUltumesc.respect.

Link spre comentariu

nu castigi nimic,degeaba schimbi difuzorul,aceeasi problema a trebuit sa-i demonstrez si fratelui meu,am luat un alt difuzor care avea acelasi diametru si l-am pus in locul celuilaltrezultatul?o pompa de suflat aer pt aprinderea focului in sobenu se auzea nici un fel de bas ,se auzea aerul iesind si intrand violent in mica cutiuta,mult prea mica( 3-4 litri fata de 8-10 cat a cerut winisd-ul pt noul difuzor)

Link spre comentariu
Vizitator yo_geo_boss

Multumesc de raspuns Mariobe,dar tot trebuia sal schimb cu cel original putin se mai simtea basul si se rupsese sarma leonica, deci vechi si bun de nimik dar cu asta nou se simte ceva fata de ala.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator nicuaga

Azi am desfacut si eu una bucata ,,cutie cu piese AS 5451 " care baraia. Pentru ca nu am schema am trecut la o analiza amanuntita si iata ce am constatat:- baraitul se datora condensatorului de 2200 mf care era umflat;- traful este mic pentru ce trebuie;- traful are doua sectiuni de alimentare, deci doua punti cu diode si doua filtraje si cred ca chiar un stabilizator de mica putere (a se vedea rezistenta inseriata de langa a doua punte care la mine prezinta semne de incalzire);- condensatorul vinovat este pe filtrajul partii de alimentare a amplificatorului de putere pentru bas care este un simplu TDA 2003 (5 W) folosit in regim de ,,fortaj";- a doua sectiune a trafului de alimentare este folosita pentru alimentarea partilor de putere mai mica;- celelalte amplificatoare cred ca sunt realizat cu amplificatoare integrate de tipul TBA 810 AS sau variante (nu se vad deoarece au radiatoarele lipite pe placa si peste ele radiatoare suplimentare din tabla). Cam atat am putul sa constat la o prima inspectie. Deoareca vad ca ,,le-a venit timpul" cred ca ar fi necesar ca cineva care are schema sa faca un gest de omenie si sa o posteze pe forum.

Link spre comentariu

SAlutare!Am facut vreo 2 ani service la acest sistem 5.1.Probleme tipice:-arderea integratului TDA 2030(si nu 2003 cum scrie mai sus)-defectarea condensatorului de 2200/25v,ulterior 2200/35v (sporadic si diodele din punte)-arderea sigurantei termice din transformator-contacte imperfecte la firele leonice,sau bornele difuzorului(contacte cu rezistenta electrica 10-40 ohm)-defectarea TEA 2025B,amplificatoare ptr. celelalte canaleZilnic primeam 1-2 buc.in service.Nu apar alte probleme.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator MrLover

servus,am si eu un cadavru watson as 5451...la fel baraie subwofer-ul imediat cum il aprind de la butonul de la spate.....si in plus nu am nici telecomanda la el! as vrea sa stiu daca sa ii schimb condensatorul 2200/35v(e putin umflat deci clar ca e mort)si in plus sa fiu nevoit sa ii schimb si integratul tda2030?si inca o chestie: vreau sa ii pun reglaj la volum/treble si center manual(cu potentiometre) se poate? cum as putea face asta?am vazut pe placa la jp7b conexiuni pentru v-, v+, b+ b-, si c+ c-...acolo se fac conexiunile?

Link spre comentariu

Da,de regula este suficient sa schimbi doar condensatorul.Oricum tda2030 costa 2-3 lei si se gaseste pe toate gardurile.In ceea ce priveste conexiunile ptr. potentiometre,sincer, n-am fost pus in postura de a le conecta.Ai cautat telecomanda si nu ai gasit?

Link spre comentariu
Vizitator MrLover

ok...am inteles..ms mult de sfat! mai e o chestie....facand conexiunea intre pc si sistem(aux) printrun cablu jack to rca am constat ca nu merg 3 sateliti: center-ul si inca 2! oare de ce? am cautat telecomanda pe net o jumatate de zi si nu am gasit.....am vazut ceva pe un forum ca ar fi o telecomanda universala prin magazinele real ce s-ar potrivi insa nu stiu daca e si adevarat....totusi as vrea sa il pun pe manual cum am specificat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări