Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre pentru difuzoare auto peste 200-25oHz

Vizitator crazy_rider

Postări Recomandate

Vizitator crazy_rider

As dori sa fac niste filtre simple care sa le leg inaintea fiecarul difuzor coaxial din masina. Imi trebuie cate 1 filtru pt fiecare difuzor(am 4 difuzoare 2X 30W pe fata si 2X50W pe spate, puterile difuzoarelor sunt nominale, radio cd playerul este un jvc si scoate 4X19W nominali). Vreau ca acest filtru sa lase sa treaca spre difuzoare doar frecventele peste 200 - 250 Hz. Mi-am montat si un subwoofer si nu vreau sa mai "stresez" si celelalte difuzoare cu frecventele foarte joase. Subwooferul are un raspuns in frecventa intre 30 si 500 Hz, amplificatorul ales pt el are filtru activ incorporat selectabil intre 40 si 300 hz, dau filtrul acela pe la 3/4(~230Hz). Ce piese imi trebuiesc pt filtru? ma poate ajuta cineva cu o schema? de lipit si aranjat pe un cablaj de test ma descurc dar nu stiu ce piese imi trebuiesc si nici cum sa le calculez.Nu ma intereseaza aspectul lor final deoarece vor sta ascunse in usile din fata si sub niste panouri din plastic linga boxele din spate.Orice parere este binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator crazy_rider

Am aflat ca imi trebuie un filtru „trece-sus” („taie jos”). El atenueaza drastic semnalele cu frecvente mai mici decât frecventa de taiere si lasa sa treaca neatenuate, sau atenuate foarte putin, semnalele cu frecvente superioare frecventei de taiere. Dar tot nu stiu cum sa i construiesc.

Link spre comentariu
Vizitator crazy_rider

Nu doresc ceva super extra mega sofisticat, doar sa taie frecventele, in special cele sub 150Hz, multumesc, o sa ma interesez de condensatorii aceea si o sa vad care la ce frecvente taie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări