mila Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 Am fost intrebat si eu si la randul meu intreb:Cu ce se lipeste balonul de sticla al tubului de soclu?Ce adeziv rezista la 300-350 grade C?mere siliconul rosu de instalatii sau siliconul de acvarii? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Siliconul nu rezistă la temperatură. Mai bine ar merge un adeziv epoxidic. Link spre comentariu
mila Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 A nu cred ca asta e problema ...siliconul rezista excelent la temperatura, am silicon care l-am bagat in cuptorul de vopsire (in pulberi) la 185-190 de grade nu are nici pe dra... problema e aderenta la sticla.Pe cel rosu scrie rezistent la 300 Grade celsius.Epoxi de ex Bison bicomponent -40/70 grade(max 100 pentru scurt timp si cu scaderea corespunzatoare a rezistentei mecanice...scrie pe cutie!) la peste 130 grade e moale.! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 A nu cred ca asta e problema ...siliconul rezista excelent la temperatura, am silicon care l-am bagat in cuptorul de vopsire (in pulberi) la 185-190 de grade nu are nici pe dra... problema e aderenta la sticla.Pe cel rosu scrie rezistent la 300 Grade celsius.Epoxi de ex Bison bicomponent -40/70 grade(max 100 pentru scurt timp si cu scaderea corespunzatoare a rezistentei mecanice...scrie pe cutie!) la peste 130 grade e moale.!eu lipesc cu poxipolam un el34 lipit de un an si este beton,o folosesc pentru probe Link spre comentariu
yo3gje Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Ciment ( gri , de constructii ) amesteat cu aracet. Reteta veche , care "merge". Am lipit un culot si cu ...vesnicul superglue ,si tine, cu conditia ca vechiul adeziv sa nu fie sfaramicios si sa fie la locul lui . Pt culot din seria 11 pot sa-ti dau unu sau doua . Vb pe mail . Link spre comentariu
mila Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 Am incercat sa reconditionez un condensator in sensul ca am scos vechiul condensator cu hartie din tub si am bagat unu nou cu polistiren in vechiul tub ,am facut capacele din hartie si am turnat din nou smoala ,condensatorul arata bine dar smoala ramane relativ moale, ar trebui sa o amestec cu un "Intaritor"?de ex m-am gandit la un pic de ciment gri de constructii sau nisip foarte fin?Condensatorul vechi avea o armatura cu contact aleator( intrerupt). Link spre comentariu
mila Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 Poze in timpul reconditionarii,am inlocuit toti condensatorii cu care ocazie am descoperit si lipsa unor piese(interventie de kakao de acum vreo 35-40 ani) pur si simplu a strapat rezistente( inlocuit) cu fir chior si o parte din condensatori i-a taiat pur si simplu.in att poze sasiu de jos si carcasa curatata. Link spre comentariu
mila Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 Domnilor ...victorie Lampa finala ECL11 defecta...inlocuita cu 6F3P(ECL82)Traiasca rusii pentru asta am confectionat o adaptare de la soclu Y8A la soclu 9pini.O sa revin cu poze si povestea complecta.Sunetul e superb, sensibilitatea de vis ,oare de ce au inventat tranzistorul?Si asta tinand cont ca celelante lampi(ECH11 si EBF11) sunt din anii 40! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 ...oare de ce au inventat tranzistorul...Pt ca acum aveai apartamentul propriu si o anexa chiar,plin cu lampi ca sa poti intra pe net si sa ne povestesti cum ai reconditionat aparatul de radio,actiune pt care de altfel,meriti felicitari Si eu sunt adeptul modificarilor chiar si temporare,fara modificari structurale in aparat,pana la a face rost de piesa originala,care de multe ori e la preturi ce sfideaza bunul simt...asa am patit cu un RFT Swinger,la care imi lipsea UEL51,si a fost inlocuita temporar de un UCL11 si un EF banal,cu rezultate mai mult decat multumitoare,comparabile cu configuratia originala.Succes pe mai departe. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Domnilor ...victorie Lampa finala ECL11 defecta...inlocuita cu 6F3P(ECL82)Traiasca rusii pentru asta am confectionat o adaptare de la soclu Y8A la soclu 9pini.O sa revin cu poze si povestea complecta.Sunetul e superb, sensibilitatea de vis ,oare de ce au inventat tranzistorul?Si asta tinand cont ca celelante lampi(ECH11 si EBF11) sunt din anii 40!felicitari!inseamna ca nu mai ai nevoie de ech si ebfECL86 este mai aproape de ECL11 Link spre comentariu
mila Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 E nu chiar...fac adaptarea pentru toate lampile pentru ca vreau sa-l folosesc zilnic dar as vrea sa am si lampile originale, 6F3P am avut in casa ,clar ECL86 e mai aproape de ECL11 un adaptor pentru ECL86 o sa fac saptamana viitoare cand primesc 2 buc. de pe forum(vanzari).Acum am vrut sa fac o proba sa vad daca nu mai are si alte probleme ascunse.Nu promit dar cred ca maine pun poze cu adaptoarele si cu aparatul in functie. Link spre comentariu
mihailp Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Pentru lipirea sticlei soluţia ideală este silicat de sodiu ("apă de sticlă") cu puţin ciment.Felicitări pentru realizare!mp Link spre comentariu
mila Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 Revin cu cateva poze ca sa intelegeti mai bine ce modificari s-au facut si maine poze cu aparatul asamblat Link spre comentariu
mila Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 Revin cu cateva poze ca sa intelegeti mai bine ce modificari s-au facut si maine poze cu aparatul asamblat Link spre comentariu
mila Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 Am postat de 2 ori din greseala se poate sterge primul post (de la 10:29 care contine o singura poza)Am mai pus niste poze aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum