Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mach3

Vizitator dgfx

Postări Recomandate

Vizitator dgfx

Salutare natiune!Am tot cautat pe acest forum subiecte legate direct de Mach3 si nu am gasit aproape nimic...Asa m-am decis sa deschid acest subiect in speranta ca exista deja mebrii interesati, care folosesc Mach3 si s-au lovit de diverse probleme.Sunt nefericitul posesor al doua lasere (1 buc. CO2 Universal + 1 buc. Fiber Laser SPI) de 2 x 3m integrate de o firma externa.CO2 este cu MPP, SPI este cu servo. SPI este producatorul.Placa de comanda este Smooth Stepper.Axele pentru SPI sunt configurate astfel:- x- y + c (c ca slave la y)- a pentru cap universal (taiere profile, tevi etc)- b (tilt pentru capul de taiere - Precitec YK52, cu controller de urmarire a suprafetei)Laserul asta de taiat metale arata ca in poza atasata.Problema mea este ca daca dau homing se desincronizeaza axa c de axa y.Am citit ca asta se datoreaza placii Smooth Stepper.Voi ce parere aveti, se poate rezolva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florins

4

• dandumit

1

• pirvuti

1

Salut dgfx,Lucrez la un router si am cumparat de asemenea un SmoothStepper. In placa de conexiuni si relee am configurat posibilitatea sa folosesc o axa fie ca slave (asa cum folosest tu axa C fata de Y) fie sa dau ambelor axe impulsuri din aceeasi iesire din SmoothStepper - cred ca asta ar rezolva si problema ta, insa ar trebui sa buffer-ezi iesirea din SmoothStepper - deci da impulsuri din Y si pentru axa C, si atunci nu se vor desincroniza decat daca pierzi pasi pe una din axe.Sper ca vei rezolva problema, daca gasesti alta solutie te rog sa imi spui si mie.Multumesc,Florin

Link spre comentariu
Vizitator dgfx

Salut,Este o varianta cu impulsuri dintr-o singura sursa pe ambele axe insa in cazul asta nu mai poti face auto squaring.Daca din diverse motive ai pierdut pasi pe una din axe singura posibilitate de squaring este cu cheia sau imbusul.

Link spre comentariu

Salut,Inteleg... Este prima data cand fac un router cu axa slave, de aceea am lasat optiunea deschisa, configurand axa atat ca slave, cat si clone. Nu stiam de auto-square-ul de la Mach, acum am citit si am inteles... omu' cat traieste invata.Ai luat legatura cei de la Warp9 referitor la problema din SmoothStepper? Ii pot contacta eu, dar tu poti descrie mai bine problema, eu o voi putea face abia dupa ce pun router-ul asta la treaba... sper ca la sfarsitul lunii.Multumesc,Florin

Link spre comentariu
Vizitator dgfx

Am impresia ca este vorba despre ordinea in care cele doua axe ating senzorii de referinta.Daca nu ma insel, ar trebui ca masterul sa ajunga primul la senzor urmat de slave.Daca se intampla invers, se desincronizeaza slave-ul.Ar fi minunat daca i-ai putea intreba pe cei de la Warp9.Spor la treaba

Link spre comentariu
Vizitator dgfx

DoOemButton(1024) 'Home ZWhile IsMovingSleep(25)WendDoOemButton(357) 'deslave axisCode "G91" 'Put Mach into incremental modeCode "G0C3" 'Move C axis 3mmWhile IsMovingSleep(25)WendCode "G90" 'Return Mach to Absolute ModeDoOemButton(358) 'slave axisDoOemButton(1023) 'Home Y with C trailingWhile IsMovingSleep(25)WendDoOemButton(1022) 'Home XWhile IsMovingSleep(25)WendDoOemButton(1007) 'Zero All just to be sure

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

interesanta problema.M-a intrebat si pe mine un client mai demult despre aceasta situatie.sunt curios despre rezolvare. Am sa fac si eu teste in acest sens.Doar din curiozitate ce putere are laserul SPI si ce table poti sa tai cu el ?Daniel

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mach 3 merge pe un monitor de 12" (inch) cu rezolutia maxima 800x600 px?

Merge cu screen-urile Flash (Flash screensets)... acestea se re-scaleaza pe dimensiunea ecranului. Se poate sa ai probleme cu asezarea diverselor elemente in ecran (cel putin asta am vazut eu cand am testat, dar nu totdeauna). Pentru asta trebuie sa ai instalat pe calculator:1. Adobe Flash Player (standalone version) http://www.adobe.com/support/flash/downloads.html;2. calculatorul trebuie sa fie, probabil, putin mai puternic decat minimul necesar pentru Mach3;3. trebuie sa ai instalat Flash Plugin (de la http://www.machsupport.com/plugins/Flash.m3p);4. Evident, trebuie sa instalezi un Flash screenset (incearca http://www.machsupport.com/screens/MachFlash.swf).Nu mai stiu daca screen-urile Flash merg sau nu pe versiunea ne-licentiata a Mach3-ului.Succes,Florin
Link spre comentariu

DoOemButton(1024) 'Home Z

While IsMoving

Sleep(25)

Wend

DoOemButton(357) 'deslave axis

Code "G91" 'Put Mach into incremental mode

Code "G0C3" 'Move C axis 3mm

While IsMoving

Sleep(25)

Wend

Code "G90" 'Return Mach to Absolute Mode

DoOemButton(358) 'slave axis

DoOemButton(1023) 'Home Y with C trailing

While IsMoving

Sleep(25)

Wend

DoOemButton(1022) 'Home X

While IsMoving

Sleep(25)

Wend

DoOemButton(1007) 'Zero All just to be sure

Scuze pentru intarziere, codul de mai sus merge si pe masina mea, cu mici amendamente:

- la mine axa C este slave pentru X, nu Y, asa ca a trebuit sa inversez in cod axele X si Y;

- am adaugat un G21 (in cazul meu, sau trebuie agaugat G20 daca se doreste dimensionarea in sistem imperial) pentru a fi sigur ca totdeauna dimensionarea este corecta;

- am modificat distantele ca sa corespunda masinii mele;

- a trebuit sa schimb directia de actionare a motoarelor de pe axa X si C (slave) in Mach3 si sa inversez doua fire ale motorului pentru a mentine homming-ul in acelasi punct - acest lucru se poate sa nu fie necesar, depinde cum este configurata masina - a mea are homming-ul la maximul axei X;

- din acelasi motiv a trebuit sa schimb directia in care se misca axa slave la de-slaving (Code "G0C3" 'Move C axis 3mm se schimba in Code "G0C-3" 'Move C axis -3mm);

In rest, totul a mers perfect.

Multumesc,

Florin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări