Muzyk_ant Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 cam asa ceva ....o sa asculte stranepotii mei si or sa spuna ....ce incercare nereusita )).....sau mai bine il donez la o casa de copii ; nu e pt posteritate .....mai degraba pt colectie :Pcu toate astea ....e un pic diferit fata de un class D gen microcip de 10-20W cu distorsiuni 10% care poate in auto se implementeaza cu succes ; clar ca si pe net unii il lauda altii il detesta , nici nu ma astept la altceva pt ca atatea pareri cate urechi/2 apropo.....daca il donez se baga careva ? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 daca il donez se baga careva ?Incearca la un azil de batrini! Si-asa stau prost cu auzul si nu-i va deranja prea tare! Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Care e problema cu el, ca eu nu inteleg. Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 posibil ca remus68 a ascultat un astfel de amplif si e foarte deranjant la urechi ...posibil si asta. Treaba cu donatu era o gluma, sincer pt orice sonorizare care se respecta as folosi un amplif class D : 1)pt ca e foarte usor 2)pt ca consuma foarte putin 3)pt ca e fiabil ca si randament si nu in ultimul rand pt ca reuseste sa amplifice fara dureri de cap orice i se da ; am zis sonorizare si nu auditie hi-end pt ca acolo probabil ca intervine factorul subiectiv mai mult decat ne-am astepta. As fi curios ce a-ti alege si ce nota ati da intre mai multe amplifuri (fara sa stiti ordinea de auditie) intre class D , Class A/B si Class A , a facut cineva test de genu asta ? Link spre comentariu
danzup Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Danzup, imi recomanzi un viitor proiect? posibil pe lampi ? pt ca asta o sa fie urmatorul proiect in domeniu de amplificatoare DIY , merci ! (si inca ceva....care ar fii cel mai apreciat amplif , in ce clasa de amplifcare , ce configuratie, ce finali etc )Numai lampi !Iti recomand schema facuta de mine 6n2p srpp plus 6p3s finala in configuratie pentoda in se !Gasesti la sectiunea tuburi / audio toate amanuntele .Nu ai cum sa dai gres cu asa ceva !!! Link spre comentariu
Guest1 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Muzyk_ant, Felicitari pentru realizare ! Am facut cateva amplificatoare Pulsar bazate pe module Hypex si pot sa spun ca ofera un raport pret/calitate bun. Din pacate, modulele asa cum vin de la producator nu intra in zona audiofila high-end si ofera un sunet relativ plat fara punch, macrodinamica si se simte o lipsa de rezolutie atat pe bass cat si inalte. Eu am operat urmatoarele modificari: - schimbat operational NE5532 cu LME49720 - schimbat condensatoare de pe calea de semnal 10uF Samwha cu BlackGate NX 22uF. Cred ca merg si Panasonic AM decuplati cu stiroflex. - condensatorii de Samwha 470uF filtraj i-am marit la 680uF Rubycon ZL - marit gain la ~35dB vezi aici http://www.hypex.nl/docs/gainappnote.pdf Cu modificarile de mai sus amplificatorul incepe sa cante ;-) Amplificatorul este puternic dependent de calitatea condensatorilor de filtraj. Eu am folosit bancuri de cond BHC. Tibi Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 Merci tvicol, O sa fac cat de recent si modificarile astea , sincer am modificat doar partea cu alimentarea pt etajul de buffer ...intrare...care e independenta....am eliminat tranz alea de pe placa si am facut separat alimentare stabilizata si etc. Am vazut ca in modulele mai noi oferite de ei dau si niste kituri pt asa cva care se monteaza direct pe placa....probabil ca o fii avand un rol si alea nu zic.merci pt sfaturi !!! Link spre comentariu
Guest1 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Merci tvicol, O sa fac cat de recent si modificarile astea , sincer am modificat doar partea cu alimentarea pt etajul de buffer ...intrare...care e independenta....am eliminat tranz alea de pe placa si am facut separat alimentare stabilizata si etc. Am vazut ca in modulele mai noi oferite de ei dau si niste kituri pt asa cva care se monteaza direct pe placa....probabil ca o fii avand un rol si alea nu zic.merci pt sfaturi !!!Modulele respective sunt stabilizatoare low-noise, care-si pierd tot caracterul ¨low-noise¨ puse langa finalii mos-fet.Faptul ca ai alimentat separat este foarte bine. Adauga si cateva ferite moi pe traseele de alimentare.Per ansamblu amplificatorul nu este rau si se ridica peste majoritatea aplificatoarelor in clasa D, dar dupa parerea mea este supraevaluat ca performante.Tibi Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 Tvicol , daca nu e prea mult....sunt tzigan acuma ,....da as vrea sa te intreb de unde procur eu condensatoarele alea si op-urile?...cumva de pe Farnell ? Te referi cumva la condensatoare cu ESR foarte mic ....oare cele din sursele de calc de pe filtraje nu ar fii o solutie ? la finali nu ai umblat ? Bancuri de condensatoare...te referi la faptul ca ai testat din 20 buc si ai ales 2 sau ai legat valori mici cu esr mic ca sa ajungi la valoarea aia ? Inca ceva....un class D merge mai bine cu o sursa in comutatie sau se descurca ok si cu o sursa clasica asa cum am adaptat eu ? (bine....calculate la cat e nevoie si una si alta) si daca e in comutatie....dual mono sau simpla ; eu am adoptat o varianta dual mono ....desi alimentarea pe circuitu de buffer e una pt ambele canale , dar ma gandeam ca macar finalii sa joace asa cum vor ei pt ca intr-o inregistrare stereo niciodata nu o sa fie ambele canale la fel si de aici si consumul si nevoile de alimentare diferite. by the way ...ce amplif imi sugerezi ca urmatorul diy ...fie moss, bipolari ....lateral , lampi etc , merci !! Link spre comentariu
Guest1 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Atat condensatoarele Rubycon ZL cat si LME49720 se pot procura prin ro.farnell.comPentru BlackGate, inca se pot gasi la partsconnexion.Nu ma refer la condensatoare cu ESR mic in general. Un condensator daca are ESR mic nu inseamna neaparat ca este bun pentru orice aplicatie. De exemplu, condensatorele oscon au esr foarte mic, dar sunt puternic neliniare.¨Bancuri de condensatoare¨, adica am pus mai multe condensatoare de aceeasi valoare in paralel. Cauta BHC slit foil sau aerovox.Este foarte bine ca ai apelat la o solutie de alimentare dual mono. In clasa D finalii nu prea ¨joaca¨, ca n-au ce. Ei sunt on/off si trebuie sa comute rapid, curat si cu Rds cat mai mic.In cazul amplificatoarelor in clasa A si D poti merge atat cu alimentare in comutatie cat si liniara cu trafo. In ambele situatii, cu putina atentie la calitatea componentelor, vei obtine performate bune.Urmatorul amplif este alegerea ta. Trebuie sa treci prin toate ca sa intelegi ca se poate obtine performanta atat cu transistor cat si cu lampa.Tibi Link spre comentariu
Muzyk_ant Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 merci Tvicol, pt raspunsurile obiective si care imi sunt de ajutor ; sunt curios cum o sa "sune" finalu asta dupa toate modificrile amintite mai sus de tine. thx! Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Muzyk_ant nu te supara dar cum se cumpara de pe acest sit,ca am incercat sa fac cont si nu merge de ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum