Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repararea unei placi video

bughy_sk8

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bughy_sk8

43

• 2informaticos

8

• Th3_uN1Qu3

6

• riderinblack

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator kompressor

foate interesant. de unde pot sa-mi cumpar si ce scule mi-ati recomanda pt a face un rebolling de durata. si inca ceva: am o placa video de la ati si am descoperit ca procesorul grafic, pastila(eu asa ii zic) de sub radiator, este foarte, foarte putin ciobita intr-un colt. in loc sa fie ascutit cum sunt restul e o idee rotunjit. placa nu functioneaza si vreau sa stiu daca mai are rost sa ma complic cu ea sau daca gasesc pe undeva un chip de hd 4850. multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am reusit sa fac placa la loc :P . Am curatzat-o cu alcool izopropilic si gata Care imi poate arata si mie pe poza...care ar fi bobina sau bobinele cool noise care ma deranjeaza..Mersi!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Asta ar fi condensatoru...pe care l-am inlocuit cu un 270 cu 16v si a bubuit de fiecare data.. Iar in poza aia cu everestu...am placa aia video 8600 gt care merge in x4 in loc de x16. Daca o pun pe primu slot PCIe...nu merge deloc. Daca o pun pe al -2 lea slot PCIe merge in x4. Care sa fie problema? Multumesc!

post-34690-139829293169_thumb.jpg

post-34690-139829293202_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca bubuie, inseamna ca l-ai montat invers; pe placa aia tensiune mai mare decat 16V nu poate ajunge...Asa ca nu poate crapa din cauza unei supratensiuni. Dunga rosie de pe condensatorul original specifica terminalul negativ.Ai grija, pe placile PC, de obicei marcajul pinilor este invers ca in placile TV; o dunga alba pe placa specifica terminalul pozitiv al condensatorului. Nu-i o regula absoluta, dar marcajul asta predomina; cel mai bine este sa verfici ce terminal vine conetcat la masa. Presupun ca este condensator de filtraj, asa ca sigur are polul negativ la masa...270 micro/16V trebuie sa functioneze; 330 micro/16V e si mai indicat.

Link spre comentariu

Mersi mult o sa tin cont de ce mi-ai spus sa o sa incerc azi. te anunt Iar cu 8600 gt care merge in x4 in loc de x16 ma poate ajuta cineva?. Daca o pun pe primu slot PCIe...nu merge deloc. Daca o pun pe al -2 lea slot PCIe merge in x4. Care sa fie problema?

Link spre comentariu

2informaticos mersi mult de indicatii. Asa a fost cu polarizarea aia...n-a mai bubuit :) Si acum cu palca asta ...i-am rescris biosul dar la fel face..merge pe al 2-lea PCI-e la x4 iar daca o pun pe primul PCI-e nici macar n-o recunoaste windowsul (ca am pus pe al 2-lea PCI-e o placa video buna..si am vazut..) Mersi anticipat pt cine se pricepe cu un sfat

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am rescris biosul de mai multe ori si pana acum..placa pusa pe slotul PCI-e x16 intra in windows dar nu se vede nimik pe ecran. Daca pun pe slotul PCI-e x4 o alta placa video buna..in paralel, in windows nu vad si placa pusa pe PCI-e x16.. Iar in PCI-e X4 merge ok (bine..cu limita de banda).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Sal! Revin cu o intreabre noua :d Daca un cooler de pe o placa video sta in 100%..sau 98% in cazul meu (oricum nu e normal in desktop) si nu pot sa-i schimb turatiile, iar biosul e ok scris, ce pot sa-i fac la placa? ce s-o fi ars pe ea..de nu-i mai controleaza turatiile in functie de temperatura...? Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări