Aurelian6n2 Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Salut, am o problema in vizionarea filmelor/pozelor de pe laptop deoarece e foarte incomod, iar acesta nu are TV-Out.As vrea sa-l conectez la tv pt o mai buna vizionare,dar se pare ca am nevoie de un adaptor VGA-TV. M-am interesat de un astfel de adaptor si pe langa faptul ca se gaseste cam greu e si cam scump, 205-300 lei. (e criza mare !!), asa ca vreau sa-l construiesc singur (ma pricep la electronoca) dar nu am gasit pe net decat scheme de pe timpul bunicii (adaptoare CGA-tv) care necesita nu stiu ce softuri ca sa le faca functionale. Ce vreau eu este o schema de adaptor VGA-TV de tipul Plug and Play, care sa-mi ofere la iesire 50 hz pe cadre si cca16 khz pe linii, fara softuri & shits. Daca are cineva vreo schema pentru asa ceva il rog sa-mi dea o mana de ajutor.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Scheme sa gasesc pe net....scheme usoare, dar calitatea imaginiii cred ca lasa foarte mult de dorit. TV-OUTul de la PC/laptop are o imagine execrabila...Nu cred ca merita efortul... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 uite aici un link aveamde gind sa o incerc dar nu am avut timp: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... rcuit.html Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Multumesc, dar e o schema foarte veche pt monitoare ce nu mai au prea multe in comun cu cele de astazi si nu e Plug and Play, deoarece : "Besides that format conversion special drivers is needed to set the VGA card to suitable refresh rate for normal TV." Astept in continuare cu interes ajutor din partea voastra. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Ce vreau eu este o schema de adaptor VGA-TV de tipul Plug and Play, care sa-mi ofere la iesire 50 hz pe cadre si cca16 khz pe linii, fara softuri & shits.Nu eşti deloc pretenţios! Eu am prins monitoarele CGA şi nu cred că e deloc simplă conversia de la VGA la TV, dacă ai vrea să suporte toate rezoluţiile de azi. Presupun că ar trebui să stochezi fiecare semicadru într-o memorie şi să-l citeşti de-acolo. La televizoare, baleiajul e întreţesut (interlaced, cum spuneţi voi astăzi) şi cei 50 Hz frecvenţă de cadre folosesc de fapt pentru afişarea alternativă a două semicadre, unul cu liniile pare, iar celălalt cu liniile impare. Iar cei "cca 16kHz" pe linii sunt exact 15.625 Hz în realitate. Schema aceea e super simplă, aşa că merită încercată, chiar dacă ar fi să meargă doar la 640 x 480. Orice altceva ar trebui să fie mult mai complicat, cred eu. O soluţie "plug & play" ar trebui să fie 100% hardware, adică un chip care să facă exact chestia asta. Mai e şi problema rezoluţiei foarte proaste pe care o au televizoarele. Noi suntem obişnuiţi azi cu minimum 1024 x 768, dar un televizor analogic obişnuit are cam 500 x 400 , nu mai mult. Unul care pare cât de cât mai serios (acceptă mai multe rezoluţii) e 30 de lire sterline la Conrad, deci cam 35 de euro. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 :oky: Nu va mai obositi inutil cu lectii de depanare tv - mi-au ajuns cele de acum vreo 12 ani, inainte de a-mi lua atestatul profesional - . Vreau o schema care sa foloseasca un circuit de conversie vga-tv. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Pe aia a lui Tomi Engdahl, cu AD722, ai încercat-o? Nu-i nevoie să te adresezi cu "dvs.", era mai util să pricepi ceva din cursurile alea Se foloseşte un 555 pentru a genera frecvenţa de linii şi un quartz de 4,43 pentru subpurtătoarea de culoare. Separarea de reţea ar putea fi o problemă, poate ar fi mai bine să foloseşti un modulator RF (de la un video) la ieşire, iar televizorul să primească semnal la borna de antenă. Mie nu mi se pare o schemă foarte serioasă, ai să ai tot timpul de reglat frecvenţa de linii şi probabil o să dispară din când în când şi culoarea, mai ales la variaţii de temperatură ambiantă. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Am vazut si schema asta dar nu eram hotarat daca sa incep sa construiesc montajul sau nu.Crezi ca variatiile temperaturii ambiante influienteaza asa de mult R4 si C6 (C7) chiar si stabilizate cu silicon sau parafina ?Poate mai stii si alte scheme mai de incredere. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Decodoarele de culoare sunt foarte sensibile la erorile de fază, nimeni nu încerca să facă un decodor stabil "în sinea lui", toate aveau circuite de compensare automată, chiar şi acum 30 de ani. Cu-atât mai mult, codorul ar trebui să fie super-stabil, eventual cu quartz-ul într-o incintă termostatată, încâlzită cu un tranzistor, în timp ce montajul ăsta n-are nici o compensare. Iar 555 e un oscilator de Casa Pionierilor, nu folosea nimeni aşa ceva în televizoare. Până şi în documentaţia lui AD722 spune că e "low-cost". http://www.eecg.toronto.edu/~tm3/ad722.pdf Eu l-aş cumpăra pe cel de la Conrad, acela sigur merge cum trebuie, iar 35 de euro nu e un capăt de ţară. Şi dacă trebuie să construieşti chiar tu montajul, pentru vreun proiect, atunci mai bine încerci să-l reproduci tot pe cel de la Conrad. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Ok, deci pica schema asta din cauza instabilitatii. Alte scheme, idei ? Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 Am zis sa incerc totusi sa construiesc schema cu 74LS86 si AD722 dar nu am reusit sa gasesc de cumparat nicaieri aceste 2 CI-uri.Alte scheme care sa foloseasca CI-uri mai comune aveti ? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 pune dupa seria piesei "/ pret" pe Google si te duce la magazinele on lineincerca exemplu 74LS86/pret si ai sa vezi ca gasesti.......... Link spre comentariu
former_Alfred Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Cred că AD 722 nu mai e în producţie, dar dacă trimiţi un mail la Analog Devices, ar trebui să poţi obţine ca mostre gratuite (free samples) AD 723 sau AD 725: http://www.analog.com/en/digital-to-ana ... rint_table http://www.analog.com/en/digital-to-ana ... rint_table La amândouă scrie că se află încă în producţie, chiar dacă nu sunt recomandate pentru aplicaţii noi. În josul paginii ai la fiecare un tabel cu variantele disponibile, iar în ultima coloană e link-ul pentru samples. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Am impresia ca integratele de mai sus nu fac si conversia de rezolutie de la cea de monitor la cea de TV. Trebuie sa ii dai la intrare semnal TV de tip RGB iar el scoate semnal TV de tip luminanta si crominanta.Adica nu cred ca sunt bune pentru ce vrei tu. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Multumesc de linkuri, dar nu cred ca o sa-mi acorde prea mare atentie acest brand.Daca ar fi asa probabil toata lumea ar trimite mailuri pt piese gratuite.Astept totusi scheme noi din partea dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum