Guest1 Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Asa e, am gresit ! :oops: Din desen am inteles ca ala e -12V si nu masa. :? Racer ai pus condensatoare de 100nF ? Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Ok, cu alimentarea m-am lamurit.E buna.Dar acum sa revin la oscilatiile mele.Deci daca alimentez aplificatorul singurel functioneaza fara nici o problema.Daca alimentez preamplificatorul singur, iar nu e nici o problema.Le alimentez de la aceiasi sursa pe amandoua...functioneaza.Iar acum, daca cuplez firele de semnal mic de la iesirea corectorului la amplificator face ca dracu(dupa cateva secunde fasaitul se mareste, se mareste, se MARESTE pana apare o bazaiala infernala).Care e faza? Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Uitati si schema bloc: Poza editata Link spre comentariu
niq_ro Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 eu as incerca varianta urmatoare: alimentezi amplificatorul de putere direct din sursa, iar preamplificatorul-corector din amplificator.. masa sa fie cea de pe cablul ecranat de semnal... Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 in plus te asiguri ca nu mai ai conectata masa de la intrarea de semnal in corector , la masa sursei sau la carcasa calculatoruluiPai atunci cum fac legatura de masa cu ampliful? Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Sa inteleg ca trebuie sa fac asa: Poza editata Link spre comentariu
cirip Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 -Ioane....!-Ce-i ma Gheo, ma?-Mi-ai zis sa-i dau gaz calului meu cand e bolnav...-Si?-Pai calul a murit...-Ca si calul meu...- :shock: Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 FUNCTIONEAZAAA....numai ca a trebuit sa gasesc eu prin experiment punctul de masa.Stabilitatea deplina o are cand leg impreuna firul minus de alimentare cu masa de semnal mic din preamplif la mijlocul circuitului de masa al statiei.MERCI MUUULT !!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 AICI ERA SMECHERIA:Poza editata Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 21, 2004 Partajează Postat August 21, 2004 Mda........tot nashpa e.Daca volumul preamplifului e la 60% ,fara semnal, cu rezistente si condensatori puse la masa(deci nu am intrarea in aer)oscileaza de il ia dracu.Face un piuit puternic.SA MOR YO DACA MAI FAC VREODATA SCHEME DIN REVISTA CONEX CLUB. Link spre comentariu
niq_ro Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 Mda........tot nashpa e.Daca volumul preamplifului e la 60% ,fara semnal, cu rezistente si condensatori puse la masa(deci nu am intrarea in aer)oscileaza de il ia dracu.Face un piuit puternic.cred ca ai amplificare prea mare... poti pune 2 semireglabile la intrarea in amplificatorSA MOR YO DACA MAI FAC VREODATA SCHEME DIN REVISTA CONEX CLUB.nu are a face... sunt scheme (dupa cele) ale producatorului integratului :wink: Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 Si mai am o intrebare....de ce cand dau inaltele spre maxim, pe langa cinel se mai amplifica si un sunet ca de radio FM fara post?Chestia cu piuitul am rezolvat-o.Nu am nimic legat la masa carcasei de CD-ROM dar totusi...nu stiam eu ce se intampla...aveam :? Placuta de metal a C.I-ului TA8210AH era legata la masa...si automat faceam bucla de masa.Asa ca, deocamdata, am scos din comp carcasa si nu mai am probleme de genul asta.Buuuuun.Acum mai am o singura problema....de ce cand dau inaltele spre maxim, pe langa cinel se mai amplifica si un sunet ca de radio FM fara post? Link spre comentariu
niq_ro Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 de ce cand dau inaltele spre maxim, pe langa cinel se mai amplifica si un sunet ca de radio FM fara post?sa inteleg ca-i un fasait?pai sunt mai multe cauze: semnalul de intrare, zgomotul rezistentelor (indicat sa pui cu pelicula metalica), condensatoare cu pierderi, zgomotul intern al integratuluiChestia cu piuitul am rezolvat-o.Nu am nimic legat la masa carcasei de CD-ROM dar totusi...nu stiam eu ce se intampla...aveam :? Placuta de metal a C.I-ului TA8210AH era legata la masa...si automat faceam bucla de masa.Asa ca, deocamdata, am scos din comp carcasa si nu mai am probleme de genul asta.Buuuuun.ma bucur ca s-a rezolvat:) Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 Si inca ceva.La volum mic sau mediu am un pacait aleatoriu in difuzoare.Ce ar putea fi? Link spre comentariu
Vizitator Racer Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 pai sunt mai multe cauze: semnalul de intrare, zgomotul rezistentelor (indicat sa pui cu pelicula metalica), condensatoare cu pierderi, zgomotul intern al integratuluiNu.Nu e zgomot de genul asta.Deci chestia asta apare cam peste jumatate din volumul inaltelor.Pe langa amplificarea inaltelor, apare si un sunet foarte puternic care-mi distorsioneaza inaltele foarte tare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum