Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutoor !!!!

Vizitator Racer

Postări Recomandate

Vizitator Racer

Am facut un amplificator pentru calculator,intr-o carcasa de cdrom format din TA8210AH(amplif) si TDA1524A(corector de ton), dar am o problema...In cateva secunde dupa ce incep sa alimentez de la sursa calculatorului apare un brum puternic in difuzoare.Daca ampliful nu este legat de corector nu apare.Care poate fi problema?Mentionez ca masa circuitului nu e legata la carcasa cdrom-ului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

12

• Guest1

4

• djvas

1

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Racer

Imi pare rau pentru pozele care au fost afisate pe acest forum.Am editat postul.Ce imputiti, zic ca iti gazduiesc gratuit poze si dup-aia uite ce fac :evil:

Link spre comentariu
Vizitator Racer

Poza editata

Dac? din diverse motive nu reu?i?i s? elimina?i bucla de mas? întrupe?i puntea de cositor ce leag? pinii 13 si 14 cu 5. Astfel se separ? masa de putere de cea de semnal mic ?i se elimin? o eventual? dubl? punere la mas?.

Cum adik.Nu mai leg pinii 13 si 14 la masa sau ce fac ?Va rog sa ma ajutati pentru ca am bagat o gramada de truda in ampliful asta.

Link spre comentariu
Vizitator Racer

15A.Oricum in repaus consuma 150mA.Deci dupa cum am zis nu se ambaleaza cand ii dau drumul ci cam dupa 7 secunde si se manifesta cam asa:se aude fasait finut in boxe care incepe sa se amplifice pana apara un barait puternic(nu brum de sursa nefiltrata).

Link spre comentariu

15A.Oricum in repaus consuma 150mA.Deci dupa cum am zis nu se ambaleaza cand ii dau drumul ci cam dupa 7 secunde si se manifesta cam asa:se aude fasait finut in boxe care incepe sa se amplifice pana apara un barait puternic(nu brum de sursa nefiltrata).

Ups !!!Intra in autooscilatie. Baga niste conduri ceramice de 100nF cat mai aproape de TDA1524A, chiar pe pinii de alimentare ai integratului.Fa aceeasi chestie si la TA8210AH.
Link spre comentariu
Vizitator Racer

Chestia e ca daca amplificatorul e singur(adik fara sa aiba vre-un fir de la corectorul de ton)nu face nici un fel de probleme.Daca ating cu mana intrarile L & R baraie normal.Schema bloc la cum am facut legatura intre blocuri o ai mai sus,dar fara bucla de masa intre corector si amplif(am eliminat firul masa de semnal de la iesirea corectorului)

Link spre comentariu

ta8210 se alimenteaza cu o singura tensiune de +12 V asha ca nu ai treaba cu sursa de -12 a calculatorului.Sursa ta cat de tzapana o fi pe -12v nu tine mai mult de 1 A !!!!!!ce ai aratat tu in poza acolo cu "masa asta tre sa o pun la carcasa cd-romului ?" e masa nu -12v cum zicea tvicol ( imi pare rau ca il contrazic da cre ca nu a fost atent ) oricum e pusa la carcasa calculatorului !

Link spre comentariu
Vizitator Racer

Deci ce trebuie sa fac?Sa leg masa la carcasa pana la urma?Am masurat cu ohmetrul firul minus negru de la alimentare cu carcasa si am rezistenta 0.Deci nu cred ca e -12v ci e direct masa.Acel fir de -12v se afla pe mufa lata de pe placa de baza si nu pe +5 - - +12(alimentarea de cdrom sau harddisk adik)

Link spre comentariu

daca te uiti la o mufa de alimenteaza un HDD sau un CD-ROM o sa vezi 4 fire:- galben: +12V- negru: masa- negru: masa- rosu: +5Vfoloseste doar galbenul si pe negru :wink:

NUUUUUU !!! ala e -12V . Faci sursa praf !

gresitmufele alea cu picioare multe au pe acolo si -5V si -12V si alimenteaza placa de baza, da' ce a figurat el e corect :wink: minusul ala desenat de el e masa
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări