Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie 500w

Vizitator dorm_pe_mess

Postări Recomandate

Vizitator dorm_pe_mess

salut am si eu o schema de 500w care a mai fost incercata de vreo 5 ori si a mers..chiar si sub occhii mei ..am incercat sa o fac si eu..dar este o problema..nu ma descurc sa gasesc..+,- pentru iesirea audio pentru boxe si unde sa leg auxiliarele...si nici gnd-ul ma ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa tensiunea de alimentare si dupa finalii care sunt scrisi acolo in nici un caz nu are 500w, si pare si extrem de rudimentara.Daca ai alimentarea respectiva te sfatuiesc sa iei o schema de aici de pe elforum (au destule cablaj eventual vezi amplificatorul de 100w al domnului Zal) si refa treaba. Dar inca odata nu spera la 500w la +/-45Volti curent continuu.

Link spre comentariu
Vizitator dorm_pe_mess

ma bucur ca v-am deschis apetitul la umor..totusi..de 50 w..de 500 de cat o fi.. am auzito si ducea subwoferul meu aproape la maxim..iar de la o distatnta de 4 m de el..imi tremurau pantalonii pe mine.si se audea super fain.in fine credeti ce vreti..totusi are putere..si in final ma ajuta cineva? bine..poate cineva vrea sa o "reediteze in paint" .si sami spuna cum ar trebui sa fie completata daca vreti:)aaa si apropo transformatorul ala..e luat de la alta statie..care se numeste WPA-600PRO cu urmatoarelel detalii:Consumul de energie este de 80 waţi continuu, la 8 ohmi pe canal,Vârful este situat la 180 waţi la 8 ohmi pe canal, 260 watt la 4 ohmi pe canal.spunetim-mi voi ce transformator are..:|poate cu asta imi spuneti ce statie as putea sa fac cu ajutorul lui..vreau ceva sa canta..dar sa nu coste peste 2-3 miliaone..ca eu in statia de care vorbeam investeam 40 lei doar pe piese.multumesc

Link spre comentariu

Of, ai multe de recuperat!

La un consum de 80W din reţea corespunde o putere de 30-40W cu indulgenţă, semnal sinusoidal, indiferent pe ce sarcină, cu semnal muzical poate fi teoretic dublu, dar de regulă e mai puţin, cam x1,5, depinde cît de mare e trafo, restul pieselor din sursa de alimentare. Adică nu ai cum să scoţi mai mult decît bagi şi mai scazi pierderile. Orice alt amplif ai face cu acel traf vei scoate cel mult aceeaşi putere.

Sigur nu e vorba de 800W consum de la reţea? :nas:

Link spre comentariu
Vizitator vali1

Jucarii de genul asta se faceau acum 35 de ani la casa pionierilor si soimilor patrei.......la tensiunea aia cu un curent corespunztor pe o sarcina de 4 ohm te poti trezi destul de repede cu focuri de artificii........mai bine opteaza pentru un amplif second sau macar cu un TDA7294 la banii de care dispui. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări