Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaj amplificator cu finali 2n3055

Vizitator cretu22

Postări Recomandate

Vizitator cretu22

Salut! Am si eu 4 finali 2n3055 in capsula TO-3 si as dori un cablaj pentru a construi un amplificator cu alimentare simetrica! Eventual si lista de piese si schema daca o are cineva! Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• high_voltage_tm

3

• zal

2

• MCDragoos

1

• catalinux2004

1

Top autori în acest subiect

La TME se găsesc 2N3055/MJ2955 la 100V, originali. Am luat 2N facuți de OnSemi și la 70V n-au nici o problemă.Schema asta nu am făcut-o, e pe lista de așteptare. :rade: Ce ziceți, are calități de Hi-Fi? Parcă era un topic despre această schemă, în care erau prezentate și unele modificări/îmbunătățiri...

Link spre comentariu

HI-FI cu 2N3055 mai greu. Mie mi-a placut sa lucrez cu ei...dar ca performante nu se compara cu amplifurile pe mosfeturi....mai bine folosesc BD249C si BD250C....oricum fiecare cu parerea lui...Bafta

Link spre comentariu

Când am spus Hi-Fi (în comparație cu kit-urile de duzină), m-am referit la tipologia schemei, nu neapărat la tranzistorii finali - sunt multe alternative de bipolari, mai ales că schema are două variante de cablaj, în funcție de capsula preferată.

Link spre comentariu

La TME se găsesc 2N3055/MJ2955 la 100V, originali. Am luat 2N facuți de OnSemi și la 70V n-au nici o problemă.

Schema asta nu am făcut-o, e pe lista de așteptare. :rade: Ce ziceți, are calități de Hi-Fi? Parcă era un topic despre această schemă, în care erau prezentate și unele modificări/îmbunătățiri...

:speriat

Mai baieti, aia 100 de V sunt la jonctiunea CB (colector-baza), pe noi ne intereseaza VCE0 (colector-emitor), care,

la 2N3055/MJ2955 ESTE 60Vcc!!!

Ca firmele serioase (vezi ON Semi [chapeau!!]) au exemplare (multe- poate toate) care rezista, la 70V, bravo lor!

Totusi, nu te poti baza pe asta...

Link spre comentariu

La ce recurg unii să-şi vîndă BU-urile remarcate. :rade:

60Vc-e e o limită minimă, un prag garantat de producător (dacă e serios), unele exemplare o depăşesc binişor şi firmele sortează din ele, cum credeţi că apar la unii trz variantele A, B, C...? Nu e cazul la 2N3055, unde numai IPRS şi cei de la care a luat licenţa scoteau variante cu tens mai mică (25, 40, 50V).

http://en.wikipedia.org/wiki/2N3055

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări