Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema pentru GK71 sau 813 se.

felixx

Postări Recomandate

...Domnule Valderama , e vorba de finale cu gain mic ...

Aa...,sa stii ca nu stiam..., daca NU ma anuntai dumneata :rade:

__Tansconductanta=panta=s la GM70 este de 6mA/V , asadar intrebare fireasca de citi volti atac pe grila de comanda ? am nevoie sa produc o variatie de 140mA a curentului anodic ?!(presupunind Ia0=140mA ca in schema dumneavoastra) ,pentru siguranta pot considera s=5mA/V poftim.

Si am sa dau un exemplu sugestiv cazul 6p14p -SE s=11mA/V si Ia0=48mA date de catalog atac grila de comanda 4,3Vef pt modulatie complecta Ia0.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

10

• carageae

10

• zal

7

• THOMAS

4

Top autori în acest subiect

Daca va luati dupa "catalog" o sa aveti multe surprize ...neplacute in sensul ca in practica lucrurile stau altfel , totusi am si eu o rugaminte imi puteti face (calcula) in o maniera cit mai simplista (aproximativa) raporturile de puteri ......adica in cazul nostru GM70 pt a optine sa zicem 35w pe sarcina transformatorului de iesire cam ce putere e necesara pe grila si tinind cont desigur de pierderile aferente ...ca sa intelegem de ce se prefera varianta cu driver care teoretic pare mult supradimensionat la urma urmei e si el tot un SE...daca nu ma insel 300B in cazul nostru are un gain de cca 4 si dus la limita in SE ar eroga cca 10w sinus nu mai mult in cazul nostru nu e "impins" la limita ......ci sa zicem cam pe la 5-6w si mai departe facind raportul tensiune curent obtinem niste valori absolut normale ba as spune necesare (optime) pt a pilota corect GM70......in cazul general al uni triode in clasa A puterea de iesire (fara a lua in calcul pierderile...) este de Pout=0.25xVa xIa adica 0.25x500x0,06=7,5w cu pierderile aferente un10% mai "ramin" cca 6-6,6w .....pai mi se pare normal sa am o rezerva de putere ......daca dorim performante deosebite eu personal asa vad lucrurile....la puteri mari ..30w in sus e posibil sa lucreze in A2 finala ....asta inseamna poate max 3%distorsiuni

Link spre comentariu

...Domnule Valderama , e vorba de finale cu gain mic ...

Aa...,sa stii ca nu stiam..., daca NU ma anuntai dumneata :rade:

__Tansconductanta=panta=s la GM70 este de 6mA/V , asadar intrebare fireasca de citi volti atac pe grila de comanda ? am nevoie sa produc o variatie de 140mA a curentului anodic ?!(presupunind Ia0=140mA ca in schema dumneavoastra) ,pentru siguranta pot considera s=5mA/V poftim.

Si am sa dau un exemplu sugestiv cazul 6p14p -SE s=11mA/V si Ia0=48mA date de catalog atac grila de comanda 4,3Vef pt modulatie complecta Ia0.

sa inteleg ca vreti sa pilotati GM70 cu 25-30Vrms :rade: veti obtine max 3-4w desigur cu distorsiuni ff mici.....
Link spre comentariu

SalutLuna viitoare spre sfirsit imi ajung di mie lampile GK71 si am sa fac schema cu 6l6 ca driver. Dupa constructie am sa revin cu informatii.Sper ca pina atunci sa gasesc si miezuri pentru traful de iesire.

Link spre comentariu

...sa inteleg ca vreti sa pilotati GM70 cu 25-30Vrms ...

NU , dar cu 180Vvv_200Vvv (adica 65_70Vrms) ,Nu ma doare nici la cot !(fara traf de atac si alte coţomedii !,ca nu_s nebun sa introduc doua "puncte" cu posibilitati de fuga a fazei la capetele benzi,-de doua ori pierderi la joase si inalte,-sa am un palier sqw mizerabil,-NFB inpracticabil aproape...,si toate astea pt 5W in plus....,si asa Ra este mare=adica probleme la frecvente superioare si inferioare amplificate=trafo out dificil...).

__Nu doresc sa obtin forme de unda "amplificate" ca aici !: viewtopic.php?f=28&t=63632&start=15 ma rog ,...unde era un singur traf (transformatorul de iesire).

Link spre comentariu

...sa inteleg ca vreti sa pilotati GM70 cu 25-30Vrms ...

NU da cu 180Vvv_200Vvv (adica 65_70Vrms) ,Nu ma doare nici la basca !
Daca e sa va luati dupa catalog ar trebui sa va cam DOARA macar motu' de la basca :ras: pt. ca rezulta alte valori ca si pilotarea lu' 6p14p cu 4,5 Vef ....pt ca in realitate e nevoie de cca 7 Vef pt SE classe A si 2x10Vef in PP classe AB........dar sa luam de ex 813 are nevoie de 80Vef........Iar GM70 la un gain de 4-6 are nevoie de 100-160 Vef ......seamana f mult cu 845...La fel si GK71 ...gain mic tensiune ....AF pe grila1 ...100.-150Vef si cu cit crestem tensiunea si implicit curentul scade si gain-ul asa ca la 1200v pe anod.....si 100 mA e nevoie de semnal nu gluma.In concluzie cu un transformator ca driver nu avem dureri de cap(basca,mot ) :rade:
Link spre comentariu

Dumneata cred ca nu stii ce inseamna 160Vef ?

cu cit crestem tensiunea si implicit curentul scade si gain-ul asa ca la 1200v pe anod.....si 100 mA e nevoie de semnal nu gluma.

Cu cit crestem tensiunea la anod scade Ia0(ca sa mentin Pda) asadar am curent mai mic de modulat(un curent mai mic de modulat la anod ce inseamna ?!) si nu numai atit creste tensiunea de negativare creste Ra(un curent mai mic modulat in circuitul anodic va genera aceasi putere Ra fiind mai mare !) asadar ma departez si mai mult de posibilitatea curenti de grila comanda...,eu zic sa mai studiati unele aspecte de care faceti vorbire cu mare usurinta !.

Ca sa modulez curent mai mic Ia0 am nevoie de tensiune mai mare de atac ?!

__GK71 sau 813 se din titlu subiectului nu necesita musai traf pe atac ,lipsa acestui transformator de atac NE scuteste de o gramada de probleme ! enumerate in postul meu anterior.

__dumneata poti folosi si un PP sau ce doresti cu traf in coada-pentru atacul grilei de comanda GK71 sau 813 se , -cine va opreste ?...

Vrei traf de atac ! ,folosesti traf de atac !,nu vrei traf de atac !,nu folosesti traf de atac !,simplu NU ?.

Link spre comentariu

Mult zgomot pt .nimic :speriat sa mai lasam teoria si sa punem(ti) in practica si sa discutam la concret ca asa se invata cu adevarat ........si se creaza ceva de calitate .

In final fiecare face cea ce crede de cuvinta si dupa buget se intelege ....

dar mai sunt personaje care sunt pe placul meu :rade: http://www.audiotekne.com

Link spre comentariu

Pai si in practica v_am spus !,sau in practica e mai bine decit in teorie ?!(la mine cele doua , practica si teoria se confunda/suprapun/etc).

__Poate aveti dumneavoastra o practica mai aparete care nu coincide cu teoria ?!,asta e !.

Link spre comentariu

Astept cu nerabdare ...sa vad proiectele PRACTICE a celor care se incumeta sa abordeze acest gen de amplificator in 3-4 luni daca e gata vor imbina utilul cu placutul adica MUZICA de calitate CULOARE si multa CALDURA utila de altfel in anotipul rece :rade:

Link spre comentariu

Pai si in practica v_am spus !,sau in practica e mai bine decit in teorie ?!(la mine cele doua , practica si teoria se confunda/suprapun/etc).

__Poate aveti dumneavoastra o practica mai aparete care nu coincide cu teoria ?!,asta e !.

Am inteles ideea (ca nu va plac transformatoarele intre etaje....) in schimb va place sa aveti ultimul cuvint argumentat ca intodeauna felicitari ati invins :aplauze ........ca sa nu riscam sa iesim din zona ferplay....

:dans:

Link spre comentariu
Nu a invins cineva ! (cu atit mai putin eu !-eventual vor fi "cistigatori multipli"...) ,am profitat de expunerea dumneavoastra(si invitatia la circoteala lansata ,am circotit asa cum ati cerut ...) ca sa spun si eu sau alti cite ceva... ,Sper sa invinga intotdeauna vacuum-tubes(tuburile electronice) prin sunet de inalta calitate amplificat !(in audiofrecventa).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări