Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema pentru GK71 sau 813 se.

felixx

Postări Recomandate

Promit sa fac citeva probe cu acea configuratie "modulatie in catod" un exemplu ar fi amplificatoarele "MusicMan"

http://www.google.it/imgres?imgurl=http ... 55&bih=424

Ca sa nu spun la ce tensiuni :nebunrau: sunt alimentate depasind cu mult datele de catalog pt tuburile finale.....si totusi f fiabile personal am facut masuratori si aveam impresia ca testerul masoara aiurea :rade: cca +760V pe anozii.........

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

10

• carageae

10

• zal

7

• THOMAS

4

Top autori în acest subiect

misa NU variaza tot tensiunea grila1-catod ?(numai ca de data asta ca sa variez tensiunea grila1-catod am nevoie de curent serios-mare) chiar daca g1 e conectata la masa. Fiind grila la masa si atacul pe catod atunci cind creste tensiunea in catod(devine si mai pozitiv catodul in raport cu masa=grila1 mai negativa in raport cu catodul) practic tubul se blocheaza=Ia0 scade, asadar este invers ca atunci cind avem comanda pe g1(cazul g1-daca tensiunea de atac/ invinge parte a tensiuni de negativare g1 devine mai putin negativa in raport cu catodul= tubul se deschide Ia0 creste).

Link spre comentariu

Promit sa fac citeva probe cu acea configuratie "modulatie in catod" un exemplu ar fi amplificatoarele "MusicMan"

...

Pai domnule gabriele aici http://www.drtube.com/schematics/musicman/gb2.gif avem cu ce modula acel curent Ia0,zic, si mai e si un PP(Nu prea are treaba cu GK71 se din subiect !,ce ziceti ?).

__Asadar la asa zisele noutati poate ca ar trebui si ceva retinere uneori...

...Propun si eu ceva "elegant" daca tot se vrea fara driver (transformator) cu modulatie in catod mai exotic.....

Modificarile sunt minime ......se poate conecta in varianta trioda GK71 si tot mai "impinge" 30-35w in SE cuplaj direct fara condesatoare reglaj precis pt bias......Hai curaj sa auzim birfele dar sa fie "constructive" :rade:

(vorba cuiva ,-"ati apucat letconul de partea încinsă" sau vorba altcuiva -ati dat cu "bâta-n baltă").

Cred ca birfele au fost destul de constructive ! :ras: (Apoi , curaj pare ca se gaseste !)

Link spre comentariu

Ma tem ca nu poate fi vorba de reactie pozitiva ... nici schema pusa de lazaroiu nu poate sa functioneaza bine tot din aceleasi motive ... daca stiti engleza cititi aici http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ifier.html

Exact de aici este schema si acolo sunt toate comentariile la ce si cum functioneaza,dar se pare ca nu exista un categoric ci doar cateva comentarii referitoare tot la etajul de atac al finalei....,oricum,personal nu-mi bat capul cu asemenea scheme.....,au fost inaintea noastra sute poate chiar mii de pasionati in acest domeniu care au cules " aurul din filoni masivi",asa ca noua nu ne ramane decat "firicele firave din apa raurilor"....
Link spre comentariu

...

Pai domnule gabriele aici http://www.drtube.com/schematics/musicman/gb2.gif avem cu ce modula acel curent Ia0,zic si mai e si un PP(Nu prea are treaba cu GK71 se din subiect).
Adevar graiti: nu are nicio legatura schema lui cu cea de mai sus.In schema de mai sus,katozii sunt inseriati spre masa (minus) prin tranzistorii modulatori,deci avem deaface cu o modulatie "grea",data de Ic-ul tranzistorilor....,este altceva..!!!
Link spre comentariu

Ma tem ca nu poate fi vorba de reactie pozitiva ... nici schema pusa de lazaroiu nu poate sa functioneaza bine tot din aceleasi motive ... daca stiti engleza cititi aici http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ifier.html

Exact de aici este schema si acolo sunt toate comentariile la ce si cum functioneaza,dar se pare ca nu exista un categoric ci doar cateva comentarii referitoare tot la etajul de atac al finalei....,oricum,personal nu-mi bat capul cu asemenea scheme.....,au fost inaintea noastra sute poate chiar mii de pasionati in acest domeniu care au cules " aurul din filoni masivi",asa ca noua nu ne ramane decat "firicele firave din apa raurilor"....
Cand chiar autorul schemei scrie la sfarsit ca nu crede ca mai merita construit montajul dupa explicatiile celorlalti , ce NU categoric mai vrei ? Si prima schema a lui gabriele functioneaza in principiu , daca iti ajunge sa scoti probabil 1W si ala distorsionat :rade:
Link spre comentariu

Acum sunt convins ca nu mai sunt birfe.....in sens negativ :rade: .......poftim daca se vrea ceva serios:

Posted Image

Varianta cu transformator e "sfinta" ca sa nu mai spun ca se folosesc doar triode si pe deasupra "exotice" (muzica lumina si... multa

caldura ......)

.....................................................................................................................

Ar mai fi si cuplajul pe grila ecran (dc cupled screen driven.....) sa o pun ....?! :ras:

Link spre comentariu

Eee...,sint "birfe" si acum ,eu nu as face asa ceva !(adica sa am 500V pe grila de comanda la 300B pina se incalzeste 417A sigur are rezistenta mare in catod 300B dar va tinde sa repete in catod aia "500V" din grila pina intra in regim termic 417A) ,asteas "scheme fabricate" de diletanti si copiate din NET !.Chestia cu traful intre etaje e OK ! (dar nu stiu de ce raportul de transformare este coborîtor ?).

__In principiu este suficient un transformaor(cel de iesire) al doilea transformator cel dintre etaje adauga probleme suplimentare...

__Ce nevoie am de curent in atac daca grila de comanda la GM70 se afla la 90V(0,14A X 600 si ceva de ohmi ) in urma catodului ?!( adica pina la un atac de 180Vvv pe aceasta grila de comanda nu am probleme-curenti de grila).

__Nu poate sa moduleze un atac la GM70 de 170Vvv-180Vvv pe grila de comanda sinus curentul anodic de 140mA ?!(asadar intru sau nu intru in regim A2 pentru modulatia maxima a Ia0-GM70 ?!).

Link spre comentariu

Eee...,sint "birfe" si acum ,eu nu as face asa ceva !(adica sa am 500V pe grila de comanda la 300B pina se incalzeste 417A sigur are rezistenta mare in catod 300B dar va tinde sa repete in catod aia "500V" din grila pina intra in regim termic 417A) ,asteas "scheme fabricate" de diletanti si copiate din NET !.Chestia cu traful intre etaje e OK ! (dar nu stiu de ce raportul de transformare este coborîtor ?).

__In principiu este suficient un transformaor(cel de iesire) al doilea transformator cel dintre etaje adauga probleme suplimentare...

E perfect functional pt ca l-am facut si eu acum 2 ani adica driver pe transformator(Interstage Transformers Silk conceput expre pt asa ceva daca vreti verificati pe saitul silk sa va convingeti.....)

) pilotat de 300B.....de asemeni alimentarea cu HT se face temporizat ...atit pe finala cit si pe driver(300B) ......

Si inca o "facatura" pe transformator .......

:rade: Posted Image

Link spre comentariu

Sigur ca este functional...,la ce serveste puterea din grila de comanda GM70 intrebam ?!(tubul ala GM70 e in A2 ?! sau e in A ?!).

__Cind am nevoie de putere pe grila de comanda a tubului final ?!.(in penultima schema postata aveti grila de comanda la -90V in raport cu catodul ,la ce tensiune de atac Vvv grila de comanda finala GM70 poate deveni pozitiva in raport cu catodul ?! ,sau la o tensiune de atac Vvv la care grila de comanda ar putea deveni pozitiva mai am modulatie simetrica Ia0-GM70 ?! Ce panta are GM70 ?!)

Clasa-A2 este specifica tuburilor finale gen SV811 , SV572 ,ce fac cu puterea din atac in cazul GM70 ?!

__Puteti raspunde sau va limitati in a pune "poze" ?!.(desigur si "pozele" sint bine venite !,dar nu_i suficient...,"poze" gasim pe NET cite vrem-colcăie NET_ul de poze !).

Link spre comentariu

Sigur ca este functional...,la ce serveste puterea din grila de comanda GM70 intrebam ?!(tubul ala GM70 e in A2 ?! sau e in A ?!).

__Cind am nevoie de putere pe grila de comanda a tubului final ?!.(in ultima schema postata aveti grila de comanda la -90V in raport cu catodul ,la ce tensiune de atac Vvv grila de comanda finala GM70 poate deveni pozitiva in raport cu catodul ?! ,sau la o tensiune de atac Vvv la care grila de comanda ar putea deveni pozitiva mai am modulatie simetrica Ia0-GM70 ?! Ce panta are GM70 ?!)

Domnule Valderama , e vorba de finale cu gain mic......asta inseamna tensiune de atac corespunzatoare in cazul nostru pt GM70 e nevoie de 100vrms /sinus nu e de joaca daca vrem sa scoata ceva ....sigur pare driverul supradimensionat si este :rade: dar daca vrem HI_end totul trebuie supradimensionat + componente de cea mai buna calitate eu am folosit trafo SE iesire studiat special pt GM70 de la firma .....din St.Petersburg

Cu rezultate deosebite

Si inca o schema ....din pacate asa am preluat-o si eu :rade:

Posted Image

Dar ideea e aceasi stabilitate ,versatilitate .......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări