djx700 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 am cumparat mai demult 2 kituri cu tda7294 care functioneaza bine....... le-am pus pe difuri de 4 ohm ydd200 si apoi a urmat sa pun tw piezzo un kit merge ok altu nu merge ok... problema apare cand este montat tweterul, apare un bazait in difuzor si tda-ul se incinge rau...... ce poate fi ? ciudat... celalalt canal merge ok sa schimb toate piesele de pe placa conzi rezistente, sa dau drumu la amplif sa vad daca mai face figuri si daca continua la fel sa skimb ic-ul? ....habarnam ce poate avea.....merge f ok cu basul si cnd pun twetereu hopa pocmentionez ca in serie cu tw am pus cond nepol 250v 1 ufcam atata Link spre comentariu
costy Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 schimba acel condensator de la tweeter;de asemenea e posibil ca tweeterul sa aiba incorporat acel condensator Link spre comentariu
djdansmart Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 IC se incalzeste pt ca ansamblul tau de difuzoare oscileaza aiurea probabil..! Fa un filtru mai de doamne ajuta la difuzoare..si inca ceva..renunta la gunoaiele piezo...! Celalalt canal daca il pui pe aceleasi difuzoare care iti incalzesc canalul respectiv..ce se intampla? Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 "am cumparat mai demult 2 kituri cu tda7294 care functioneaza bine....... le-am pus pe difuri de 4 ohm ydd200 si apoi a urmat sa pun tw piezzo un kit merge ok altu nu merge ok... problema apare cand este montat tweterul, apare un bazait in difuzor si tda-ul se incinge rau...... ce poate fi ? ciudat... celalalt canal merge ok" Ceea ce spui tu cu figurile pe un anumit tip de difuzoare, e copilărie, poate fi din chiar din cauza difuzoarelor, dar să vezi ce am păţit eu tot cu kit-uri Adelaida (unii ar putea să o considere pe drept cuvânt poveste vânătorească, deşi e perfect adevărat): Am cumpărat acum vreo 4 ani două kit-uri mono cu 7294 pentru a resuscita un amplificator mai vechi... Le-am montat şi observând că semnalul de intrare era un pic cam mic, mă apuc să umblu la reacţie... Modific la primul, mărit puţin amplificarea, gata totul OK. La al doilea, vreau să fac acelaşi lucru, dar, stupoare, orice valori de rezistenţe aş fi pus în reacţie nu se schimba nimic... L-am lăsat şi fără rezistenţe: acelaşi lucru: am rămas mască, singura explicaţie pe care am găsit-o fiind că probabil pinul intrării inversoare era izolat şi probabil avea ceva pe dinăuntru... altfel funcţiona bine... nimic nu mi-ar fi putut da de gândit că ar avea vreo problemă dacă nu mă împingea necuratu' să umblu la reacţie. Link spre comentariu
djx700 Postat Aprilie 29, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2010 o sa schimb basii intre ei sa vad daca mai face asa......am schimbat condensatoru de 250v 1 uf si tot degeaba, dar daca pun un dif oarecare in locul tw piezoo se aude ok e cv cu icul ..... de ce un ch merge cum vreau eu si altu nu Link spre comentariu
costyndj Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Pune aparatu de masura pe piezo, vezi sa nu ai zero la rezistenta:). Link spre comentariu
djx700 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 nici nu se misca acul .....cred ca o sa imi cumpar 2 twetere la 12 15 lei bucata Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Eu am tweetere de 20 ron bucata si sincer nu am de ce sa ma plang de ele. Nu am pretentii de hi-fi (si oricum, mai am pana termin de facut ca lumea boxele) dar sunt peste sistemele din comert, si le'am vazut echipand niste boxe mai no-name asa, dar care se vindeau la 600 ron... Nu stiu insa daca se gasesc si prin alte parti decat pe Maica Domnului, dar daca te intereseaza pot sa pun poze cu tw poate le gasesti.Bine, eu le'am facut si filtre ca lumea la tweeterele alea, calculate si masurate. De ordin 2, la 5kHz daca tin bine minte. Si nu mi'e frica sa folosesc un EQ sa mai dau un pic de 16kHz. Am EQ'ul Electronica de 2x 10 benzi si merge de minune. Link spre comentariu
wood Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Pune cate o rezistenta de 10-20 ohmi/3-4W pe tweeter, pe bornele acestuia.Am avut si eu probleme din acestea cu tweeterele-cele cu rezistnta infinita.Au disparut oscilatiile cand am montat acele rezistente pe ele. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 sa nu pui rezistenta f mare le tweeter pentru ca atunci tai inaltele.Tine cont ca tweeterele se atenueaza cu condensator, nu cu rezistenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum