Vizitator mihai110 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Salutare!Am legat cate doua boxe 30w si 8 ohm / canal, in serie la un amplif de 50w.Care-i problema..?, Cineva mester de fel, a zis ca: ..niciodata sa nu legi boxele care au filtre in serie..! Dar mi-a zis fara sa mai explice.. si a ramas ca-n tren.. (..la unii mai greu cu comunicarea..)Acu intreb si eu.., afecteaza negativ in vreun fel boxele sau amplifu' faptul ca am legat boxele in serie? (boxele sunt ca alea mici din foto, am 3 perechi) Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Inafara de faptul ca ti se injumatateste puterea de iesire a amplificatorului , nu se intampla nimic, deci le poti folosi in serie fara probleme. Link spre comentariu
paul14 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Daca ampliful suporta pune-le in paralel.Tot pe forum am citit ca nu e bine sa pui boxele cu filtru in serie, dar la fel, fara explicatii. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Si eu zic sa nu le pui in serie, eu unul am observat ca se aude mai prost. Ce amplificator ai? Ca poate ai putea sa le pui in paralel.Foarte bune boxele . Link spre comentariu
Vizitator skyuro Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Orice difuzor produce (TEM)tensiune variabila si polaritate alternanta daca deplasezi membrana .De aici este simplu: ce rezulta cand ai in serie 2 surse de tensiune cu polaritati altenante si tensiuni variabile ambele conectate la o a 3 a sursa de tensiune alternativa (amplfificatorul)? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 rezulta ca totul e imprevizibil si de multe ori diferit fata de ceea ce s-a proiectat initial.De ars nu se arde nimic. Link spre comentariu
Vizitator mihai110 Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Am un amplif Teac a-7 pe 8 ohm min. , si receiver Yamaha r-3 pe 6 ohm min.In paralel nu le pot folosi din cauza statiei ca-i pe 8 ohm. Mi-ar trebui pe 4...Nu cred ca se aude mai prost ci mai incet. Dar cu Teac-ul li se aprind si ledurile de suprasarcina la boxe..., asta cam la maximum din ce pot scoate din statie.., si am dat multe show-uri, cu patru dintre boxe si n-am constatat probleme. Numai ca mai sunt unii "mesteri" care spun multe si marunte.., dar uneori fara explicatii (sau acoperire). Link spre comentariu
Vizitator skyuro Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 MIhai am reusit sa inteleg pana la urma problema ta...si ai dreptate in felul tau.Tehnica e complicata rau si implica multe batai de cap... vb aia:"viata e scurta".Bafta la showuri cu boxele la maxim ..si petreceri lipsite de incidente...pe sistem evident. :band Link spre comentariu
Vizitator mihai110 Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 multam fain , pt. sfaturi, si urale..! Bafta! Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Pacat de boxe sa tii petreceri cu ele . Link spre comentariu
Vizitator shumyfi Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 boxele cu filtre nu se pun in serie pt ca se modifica inpedanta si implicit si frecventele de taiere ale filtrelor Link spre comentariu
Putz Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Ce faine-s...merge un 5.1 Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Cu boxele alea a tale si un amplificator cu 5 canale decent, l-as face fercit pe taicameo.Alea mici pe care le ai, au fost boxele de sacrificiu cand eram mic. Desfacut, analizat, forjat, distrus.Asa si-ar asculta iar vinilurile cu P. Floyd si Deep purple Link spre comentariu
Vizitator mihai110 Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 ...aaa.. mii de scuze!!pe langa alea trei perechi de boxe rusesti s-30b , le mai am si pe astea din foto de mai jos dar le-am dus la tara ca nu mai am loc la bloc pt ele, si oricum nu le pot da un pic de volum (mai mult timp din zi)...aa.. uitam iar, si mai am si o pereche tip coloane.. modelu' cu 2 basi."pai bine c-au scos astia de la sony boxe fara filtre... ca sa le pot lega in serie.." Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 boxele cu filtre nu se pun in serie pt ca se modifica inpedanta si implicit si frecventele de taiere ale filtrelorExact! De aici se si intelege de ce am observat eu ca se aude mai prost. Nu cu mult mai prost dar daca ai putin pretentii de audiofil si iti cunosti boxele iti dai seama imediat...Sony nu cred ca au scos boxe fara filtre, in schimb au pus un simplu condensator pe inalte care e tot un filtru, de ordin I cred, dar tot filtru este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum