Vizitator Don Adrian Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 :cry: va rog mult ajutati-ma!!!mi-am schimbat acum 2 zile cd-romu cu un cd-rewriter sony(merge stiu sigur,pt ca l-am avut pe pc-ul vechi).prima data imi dadea eroare.am fost la cineva si mi-a zis ca are un cablu stricat.eu am mai umblat si in bios si la hdd-uri si cd-rw in spate si am mutat clamitza aia dintr-un locas in altul.problema ar fi ca nu stiu unde sa mut clamitzele acelea si ce setari sa bag in bios(la boot devices).acum nu stiu ce sa-i mai fac ca sa citeasca cd-urile,mi-l ia dar nu-l citeste.idu meu:geoadrian93.MULTUMESC ANTICIPAT!!! Link spre comentariu
nascadorel Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Problema nu e biosul, probabil ai o singura "Banda"IDE si ai HDD si CDRW configurate pe Master ambele. Cel mai usor si mai bine este sa folosesti inca o banda pe IDE2 si poate sa ramina configurat asa CDRW-ul, daca nu ai banda atunci priveste poza de pe CDRW unde exista poza cu configurarea Jumperilor si pune jumperul pe SL si iti va merge. Se poate configura si din bios dar atunci jumperi de pe CDRW HDD se configureaza pe CS (cable selection) oricum nu prea merita atita efort sa faci asta.Bafta Link spre comentariu
Vizitator Don Adrian Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 intr-adevar cred ca problema e de la jumperi,i-am schimbat de i-am ametit Link spre comentariu
Vizitator dRc Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 intr-adevar cred ca problema e de la jumperi,i-am schimbat de i-am ametit Pune HDD pe MASTER / MS si CDromul pe SLAVE /SL Link spre comentariu
former_Alfred Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Şi mai e un mic detaliu: device-ul master (hard-disk-ul, în cazul tău) trebuie să fie conectat la capătul cablului IDE, iar device-ul slave, CD-ROM-ul, trebuie să fie pe conectorul intermediar. Acel conector intermediar nu e chiar la mijloc, capătul mai lung al cablului trebuie să fie în placa de bază, nu invers.Pe hard-disk e mai complicat să setezi jumperi, nu toate HDD-urile sunt la fel. Dar pe CD-ROM ai un singur jumper şi există undeva ştanţată în tablă configurarea pentru cele 3 poziţii: MA (master), SL (slave) şi CS (cable select). Exact aşa scrie, sunt câte 2 litere mari pentru fiecare poziţie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum