Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ampermetru 100A

philips

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

9

• philips

4

• Relav

3

• yo9hnf

2

Sigurante sau rezistente. Dupa cum vad eu cineva la folosit in alt scop (probabil voltmetru) si i-a pus rezistenta aditionala. Daca vrei sa masori curent (100 A )si sti ca acel instrument indica la cap de scala cand are la borne 75 mV trebuie sa folosesti un sunt de 75mV/100A. Asa ceva nu poti confectiona, trebuie sa cumperi. PS. Cand l-ai pus la 12V instrumentul s-a oprit la 100A sau s-a oprit in limitator?

Link spre comentariu

Totusi cred ca acest instrument este facut sa masoare 75mV, dar scala este de 100A pentru a fi folosit impreuna cu suntul de 100A. Unde este el? Ar trebuie sa fie un bolovan de rezistenta...

Link spre comentariu

Sigur ca da ! Este un miliampermetru cu 75 mV cap de scala.Este gradat in amperi pentru ca a fost initial folosit ca ampermetru, dar acum nu mai are suntul...Si cele doua rezistente inseriate sunt rezistenta aditionala. Cineva l-a utilizat ca voltmetru cu cap de scala la ...Aici e buna intrebarea d-lui Relav :"Cand l-ai pus la 12V instrumentul s-a oprit la 100A sau s-a oprit in limitator?"

Link spre comentariu

Mai am o intrebare pentru d-nul philips :Cand l-ati cuplat la 12 V nu stiati ca este voltmetru, ati crezut ca e un ampermetru de 100 A. Ce ati vrut sa masurati ? Ati facut o mare greseala,e mai bine ca ampermetrul a fost de fapt... un voltmetru.

Link spre comentariu

Dupa cum pui intrebarile banui ca ai cunostinte foarte sumare despre electricitate.Spune-ne clar ce vrei sa masori? Sti cum se masoara o tensiune sau o intensitate a curentului? abias dupa ce stim toate acestea te-am putea ajuta, dar pune mana pe carte siinvata notiunile de baza. Pa

Link spre comentariu

La marirea pozei am constatat ca sunt 3, nu 2 rezistente inseriate !La pretul acela de 21,48 lei nu cred ca v-au vandut si suntul necesar. Un prospect, fisa tehnica, ceva, v-au dat la cumparare ?Fiind nou, cum sustineti, ma intreb ce cauta acele rezistente acolo ? De obicei micro si miliampermetrele se livrau cu bornele scurtcircuitate din fabrica, in scop preventiv.Intrebati :"si totusi nu il pot face sa fie la 220v ?"Este un instrument de curent continuu, nu-l puteti folosi (usor) pentru masurarea marimilor alternative, cel putin nu la nivelul de cunostinte al Dvs.Totusi cineva i-a adaugat acele rezistente, nu cred ca l-ati cumparat asa cum e in poza.Daca nu stim rezistenta interna proprie a instrumentului sau curentul nominal pentru cap de scala (micro sau miliamperi, cautati bine in hartii) va fi practic imposibil prin corespondenta sa va indrumam sa confectionati/cumparati un sunt.

Link spre comentariu

draga domn "Relav" inteleg ca esti un tip tare priceput , sa nu exageram. stiu ca aparatul ii de curent continuu, curent continuu vreau sa masor cu el. fix asa l-am cumparat cum este in poza si nu mi-au dat informatii despre el.

Link spre comentariu

draga domn "Relav" inteleg ca esti un tip tare priceput , sa nu exageram. stiu ca aparatul ii de curent continuu, curent continuu vreau sa masor cu el. fix asa l-am cumparat cum este in poza si nu mi-au dat informatii despre el.

Desigur ca asa l-ati cumparat, rezistentele care sunt conectate sunt rezistente de etalonare a aparatului cu suntul care probabil trebuie cumparat separat (depinde cum se vinde)sau cunfectionat.Orice sunt are parametrii putini diferiti, aparatul trebuie si el etalonat corespunzator(bineinteles de fabrica).
Link spre comentariu

Am mai citit odata enuntul problemei.Cauta pe net - suntul si rezistenta aditionala.Tie iti trebuie o rezistenta aditionala. Poti incerca cu un potentiometru de 10k, dat la maxim, inseriat cu aparatul si apoi pus la 12V. Daca acul nu misca, dai de cursor. Daca e la maxim, atunci pune un pot. mai mare.

Link spre comentariu

yo9hnf scrie :"Tie iti trebuie o rezistenta aditionala."Eu cred ca nici el nu stie ce-i trebuie, fiindca spune :"Se poate mari cumva puterea asta?""l-am legat in serie cu un redresor auto si am vrut sa vad cu cat incarca o baterie""totusi nu il pot face sa fie la 220v ?""curent continuu vreau sa masor cu el"Mai bine il lasam sa se hotarasca...

Link spre comentariu

probabbil exprimarea nu mi-a fost destul de corecta, scuze. 1.Aparatul ii facut pentru 75mV, eu vreau sa stiu daca se poate face ptr. 220v??? 2.Daca se face de 220 se poate masura si 12v ,fara erori, daca pui aparatul in starea aceasta la 12v creste amperajul la 100A.

Link spre comentariu

Este aproape ireal acest topic, nici daca as fi beat manga n-as scrie asemenea bazaconii. :rade: Sper sa nu va suparati, dar au dreptate cei care va spun sa va initiati in tainele electrotehnicii, bineinteles ca acel instrument necesita shunt pentru a masura intensitatea curentului intr-un circuit, caz in care va fi pus in serie cu consumatorul, si rezistenta aditionala, pentru a masura tensiuni, caz in care va fi pus in paralel pe sursa a carei tensiune o va masura.Probabil este un instrument de 100uA, in functie de acesta valoare se calculeaza valoarea rezistentei aditionale serie cu instrumentul sau a shuntului ce va fi pus in paralel cu acesta.

Link spre comentariu

philips scrie :"daca pui aparatul in starea aceasta la 12v creste amperajul la 100A."Curentul nu creste la 100 A, doar acul deviaza pana in dreptul indicatiei 100 !La fel de bine instrumentul putea sa fie gradat in grade Celsius si asta nu inseamna ca la tensiunea de 12 V ati fi avut aceasta temperatura !Deci, dati-ne macar un punct de plecare.Mai intreb o data :Ati aplicat fix 12 V (masurati) si acul a deviat exact in dreptul indicatiei 100 (nici sub, nici peste) ?Daca da, atunci suma celor 3 rezistente inseriate reprezinta valoarea rezistentei aditionale inseriata cu instrumentul pentru ca acesta sa aiba indicatia 12 V la cap de scala.(adica masoara tensiune continua de pana la 12 V)In acest caz trebuie sa ne spuneti valoarea acelor rezistente (sunt marcate in codul culorilor si in poza nu se disting) ca sa putem determina complet caracteristicile instrumentului in vederea calcularii ulterioare a suntului (pentru curenti) sau a rezistentei aditionale pentru alte domenii de masura de tensiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări