Vizitator mishuetcan4 Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 Apropo daca tot sunteti priceputi (cel putin mai bine ca mine ) :oops: as vrea sa va cer parerea . Daca vreau sa-mi fac un sistem de receptie cu antena offset din AL de 1.2m Rec. dig. Nokia 9200(d-box) Cu cam irdeto inc.(Betacrypt) LNC 0.3 db .Invacom offset (single ) ar fi compatibile intre ele ? Link spre comentariu
Vizitator mishuetcan4 Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 De plictiseala am mai facut inca o combinatie . Macar prin comparatie luminati-ma si pe mine care ar fi mai buna prima varianta sau a 2-a? Rec. digital STRONG SRT 4120/SRT 4121 LNB Universal pt antena offset zg=0.4 dB Antena offset din AL 1.2 m Link spre comentariu
Vizitator mishuetcan4 Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 scuze da ai si ceva argumente ? (sper ca nu te superi)sa inteleg ca primul Rec. dig e mai bun decat al 2-lea?poate imi spune cineva cum sa aleg "tot ce e mai bun" din cele 2 configuratii prezentate Link spre comentariu
cniky Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 totul e in functie de bani evident. tinand cont de faptul ca ai deja parabola offset, combinatia ideala ar fi urmatoarea: Receptor - Dreambox 7020S *422EU LNB - Invacom 0.3 db *29$ #Pozitioner - V-box II *36EU (nu ai nevoie pt. montura HH in cazul in care reciverul shtie Diseq) #Actuator montura Stab HH120 - *86EU# (strict pt offset) Alta varianta ar fi asa: Receptor - Dreambox 500 *158EU LNB - MTI Blue Line 0.5 db *7$ #Pozitioner - V-box II *36EU (nu ai nevoie pt. montura HH in cazul in care reciverul shtie Diseq) #Actuator montura HH - *45EU# (strict pt. offset) Observatie foarte importanta tinand cont de locatia ta (IASI). Cu un offset de 1.2m NU prea ai ce face, e prea mica. Ai nevoie de o parabola de minim 1.9m , indicat parabola prime focus peste 2.2m. In acest caz eliminam Actuatorul H -H care este explicit pt. offset, si iei actuator de 18" , 24" sau 36" ,in functie de dimensiunea parabolei pe care o achizitionezi. Am pus acest tip de receptoare, din doua considerente. Amandoua functioneaza pe platforma linux si sunt printre cele mai bune receptoare tocmai datorita acestui fapt. Softul se poate pachui relativ ushor, facilitand astfel decodarea anumitor pachete de programe. Dreambox recivers: - Procesor IBM PowerPC cu frecventa 250 MHz (350 Mips) - Sistem de operare Linux - 1 slot Interfata Comuna DVB - 2 cititoare de cartela - Interfata pentru flash de memorie - Decodare hardware MPEG2 - Interfata Ethernet full duplex 100 MBit - Port USB - Ecran LCD de dimensiune mare - Memorie RAM de capacitate 64 MByte - Memorie flash de capacitate 32 MByte - Interfata IDE UDMA66 Master/Slave pentru HDD - Liste nelimitate de canale pentru TV/Radio - Timp de comutare a programelor mai mic de 1 secunda - Scanarea (cautarea) automata completa a programelor - Afisare directa a listelor dupa furnizorul de programe (indirect nelimitat) - Suporta afisarea EPG (Electronic Program Guide) - Posibilitatea de control a comutatoarelor multiple de LNC (DiSEqC) - Afisarea meniului pe ecran in mai multe limbi - Interfata S/PDIF - 2 iesiri SCART - Modulator cu sinteza de frecventa in UIF - Modem incorporat Date tehnice DREAMBOX DM 500S - Procesor IBM PowerPC cu frecventa 250 MHz (350 Mips) - Sistem de operare Linux - Suporta standardul Linux API - 1 cititor de cartela - Decodare hardware MPEG2 (complet compatibila DVB) - Interfata Ethernet full duplex 100 MBit - Interfata RS 232/V.24 - Memorie RAM de capacitate 32 MByte - Liste nelimitate de canale pentru TV/Radio - Timp de comutare a programelor mai mic de 1 secunda - Scanarea (cautarea) automata completa a programelor - Afisare directa a listelor dupa furnizorul de programe (indirect nelimitat) - Suporta afisarea EPG (Electronic Program Guide) - Suporta inserare videotext - Numeroase aplicatii ca Web-Browser sau Mail-clients - Posibilitatea de control a comutatoarelor multiple de LNC (DiSEqC) - Afisarea meniului pe ecran in mai multe limbi - Interfata S/PDIF pentru sirul de transport digital audio (AC 3 / DTS) - 1 iesire SCART (complet controlabila prin software) - Iesire audio Chinch - Iesire video Chinch Spre deosebire de 7020 , 500 are tuner mai sensibil si este considerabil mai ieftin. Daca nu ai nevoie de implementare HDD sau CI, recomand 500.cum am spus si la inceput, totul de pinde de buget si cat esti dispus sa investesti, deci un reper despre suma maxima care ai fi dispus s-o investesti ar fi binevenit pt. a putea alege dupa caz alte componente. Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Antena offset este diferita de o antena normala prin faptul ca LNB-ul nu mai este montat in centru. Nu mai are "umbra" pe reflector iar castigul ei este mai bun. Pozitia ei este mai "verticala" decat cea normala. Asta ajuta sa nu se depuna zapada pe ea iarna si sa nu mai aiba aceeasi rezistenta la vant. Link spre comentariu
Vizitator crz Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 (...)sa nu mai aiba aceeasi rezistenta la vant.Doar de dragul discutiei...de ce scade rezistenta la vant pentru ca este mai vertical planul farfuriei? Ca ma depaseste problema . Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Nu este la fel de curbata. Ma rog m-am exprimat si eu un pic gresit . . . . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum