Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spartan - USBDAC profesional

Guest1

Postări Recomandate

Salutare. Eu o sa cumpar 10 chipuri ESS 9023. Pun 5 chipuri la discretia celui care face pcb-ul.

Din pacate ESS9023 este departe de ESS9018, chiar si fata de PCM1794.Tibi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

13

• Catalin C.

11

• atupi

10

• danzup

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am sa pun si o schema cand ajung la un calculator.Tibi

As vrea sa vad si eu schema pentru ca ce am incercat eu pana acum cu LME49713 pentru dac-ul cu AD1865 nu m-a multumit pe deplin si-s sigur ca e ceva ce-mi scapa.
Link spre comentariu

Cu mentiunea ca operationalul este LME49713 alimentat la +/-17V.R1 este rezistor cu tantal sau metal bulk - exclus orice alt tip de rezistor - cu toleranta de minim 1% preferabil 0.1%.C1 este stiroflex - exclus orice alt tip de condensator.C2 si C3 sunt silver mica de 1nF - exclus orice alt tip de condensator.C4 si C5 sunt Rubycon ZA/25V sau Black-Gate NX.Tibi

Link spre comentariu

Intre timp dac-ul SPARTAN a evolut catre o varianta comerciala cu transformatoare de inalta calitate pe iesire.Spartan este unul dintre putinele DAC-uri FARA NICI UN FEL DE COMPONENTA ACTIVA PE IESIRE, fara operationale, fara tranzistoare, fara tuburi, pastrand in acest fel nealterata caracteristica convertorului D/A.Prototipul DAC-ului Spartan poate fi ascultat in show-room Vicol-Audio.Pentru auditie va rog sa ma contactati pe mail office@.... vezi semnatura.Tibi

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator stefan5

Pui te rog schema de conversie I/V cu LME49713 in ceva format jpg sau asemanator?Si mai am o intrebare: Am cerut un free sample de la TI cam de o saptamana, iar la Order Status tot Pending approval imi scrie :(Multumesc !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Avand un DAC cu PCM 1794 la care nu-mi placea partea analogica am facut o placuta separata cu schema atasata la care am adus mici modificari si in care am pus LME49713 in conversia I/V iar bufferul sumator este LME49720. Sunt f incantat de cum suna insa am doua nelamuriri si poate ma ajutati cu niste sfaturi:1. Semnalul este prea mare la iesire (aprox 3,5V) si am incercat initial sa il mai domolesc incercand sa variez valoarea rezistentei de feedback de la LME49713 insa de fiecare data autooscila, asadar am mai micsorat un pic castigul buferului dar tot este mare semnalul de la iesire. 2. Mi se incing operationalii al naibii de tare, buferul fiind versiunea cu capsula metalica HA se incinge grav de tot, practic nu poti tine degetul pe ele mai mult de cateva secunde.Le-am decuplat cu Panasonic FM si MKP-uri de 0,1uf. Nu am folosit rezistente pretentioase cu tantal sau alte chestii exotice ptr ca nu am de unde sa iau sau pe ebay am gasit valorile cautate.Repet: suna al naibii de bine :)

i-v scanat.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tvicol ne poti spune daca pe unde ai pus LME49713 functionau cald rau spre fierbinti ?Eu folosesc cate 2 integrate SOIC puse pe adaptoare browndog si oricum le-as decupla nu se racesc prea rau. Nu mai par sa autooscileze.

Link spre comentariu

Tvicol ne poti spune daca pe unde ai pus LME49713 functionau cald rau spre fierbinti ?

Eu folosesc cate 2 integrate SOIC puse pe adaptoare browndog si oricum le-as decupla nu se racesc prea rau. Nu mai par sa autooscileze.

Tibi merge intodeauna cu LME foarte fierbinti , nu fierbinti !
Link spre comentariu

Danzup nu mi-o lua in nume de rau dar felul in care faci afirmatia de mai devreme imi suna un pic neserios.

Nu , inceteaza sa-ti imaginezi ceva ce nu este .

E doar o constatare personala punind degetul pe majoritatea etajelor cu LME pe care le foloseste Tibi .

Si aici includ inclusiv cele folosite pentru a tuna diferite CD playere nu numai cele din DAC sau din Quad .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări