Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Salut Am cautat pe google tot felu de chestii si am zis ca aici gasesc ajutor Bun...Am 2 difuzoare Domotec Ms-810 10" si vreau sa fac o incinta.Acum nu stiu de care pot face Revc=3.80 ohm Fs=35.3545 Hz Zmax=31.6624 ohm Sd=0.0283 sqm BL=7.2150 TM n0=0.1999 % SPL=85.0253 db PT . DIF DOMOTEC MS 810 Qms=4.1964 Qes=1.2183 Qts=0.9442 Vas=56.9770 litre Cms=49.7171 gm Mms=40.5533 Mmd=37.8106 gm Levc=0.7704 mH Krm=0.3069 Xrm=0.1500 Xmax=6.875 mm Parametrii care i-am gasit.Am incercat sa calculez cu WinISD dar nu prea ma pricep. As dori sa ma ajutati daca puteti,daca aveti rabdare,daca aveti bunavointa :P As vrea sa stiu daca trebuie sa pun si filtre,daca da,de care,de cat s.a.m.d . Toate la timpul lor sper LE: http://4.bp.blogspot.com/_ZVgJtItVgnk/S ... er-Box.PNG Ceva de genu se poate? Isobaric Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Salut!Dacă este să te iei după WinISD (şi înclin să-i dau dreptate), îţi trebuie incintă închisă pentru difuzorul ăsta, cu vreo 80 l volumul interior (WinISD spune vreo 255 l, dar e imens) ceea ce ţi-ar asigura un răspuns global cu un mic vârf de 2,5 dB pe la 55-60 Hz.Dacă parametrii sunt reali (ai avut noroc că producătorul i-a furnizat, fiind vorba de un difuzor low-cost), poţi merge mai departe aşa. Ca să calculezi un bass-reflex te vei complica prea mult şi rişti să nu obţii rezultatul calculat din varii motive.Spor la treabă!P.S. Încearcă să mergi pe filtre cu trei căi, deci vei avea nevoie de încă două dif. de medii şi două tweetere, toate de tip închis ca să nu mai compartimentezi cutia... Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Salut si multumesc pentru raspuns Deci am inteles,o incinta sealed dar eu as vrea sa pun ambele difuzoare,fara medii,fara nimic.Vreau pentru bass si atat. Si totusi,eu vreau cu 2 difuzoare dar e ok asa? Acum lasam la o parte marimea,stiu ca o sa fie destul de maricica dar asta este. Ma rog,conteaza forma incintei? Ma refer daca este dreptunghiulara sau ca in poza ? Difera rezonanta? Sunt parametrii reali.Am gasit o poza cu parametrii pe un forum Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 La incinte închise nu neapărat forma schimbă caracteristicile (sau nu în atât de mare măsură mai bine zis) cât volumul interior. Văd din foto că incinta respectivă este compartimentată, dar nu ştiu dacă peretele interior mai are vreo trecere sau este plin (pare plin la prima vedere, dar mai este şi o parte ascunsă vederii). Dacă este plin, atunci ar trebui ca măcar fiecare volum în parte să aibă cel puţin 45-50 l (musai şi material fonoabsorbant) şi să fie riguros egale, altfel datele problemei se schimbă şi se recalculează totul. Cât despre filtre, fie foloseşti numai amplificator cu filtru activ şi conectezi direct difuzoarele, fie foloseşti un singur filtru pasiv pentru joase (bass), pentru ambele difuzoare. Personal recomand prima variantă pentru că vei avea posibilitatea să te joci mai mult cu frecvenţe, faze şi alte chestii, lucruri ce te ajută la obţinerea unui rezultat satisfăcător. Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Hmm :-? Deci am inteles cum sta treaba.Am citit pe forum pe aici intr-un topic despre acelasi difuzor si adi_0106 zicea ca pentru difuzorul asta o incinta la 52 L e ok pentru sealed. Deci eu ar trebui sa fac o incinta de 104 L,52 cu 52 pe difuzor dar cu perete despartitor,zic bine? Am gasit undeva la vanzare - http://www.pivco.net/images/10DQS_big.jpg tot pentru 10" Exact asa as vrea eu sa iasa In legatura cu filtrele,da asa o sa fac.Am inteles ca filtrele claritate mai buna dar ii iau din putere [volum ].Acum nu stiu daca am auzit bine. Cum calculam dimensiunile incintei in functie de volum? Ms inca odata pentru ajutor ionut Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Păi aşa cum? Ce variantă ai ales, că eu ţi-am dat vreo două: fie amplificatorul are filtru activ pentru bass şi conectezi direct difuzoarele la ieşirea acestuia, fie utilizezi un amplificator obişnuit cu filtru pasiv (din acela cu bobină şi condensator)?Referitor la mâncatul de putere, poate fi adevărată supoziţia asta, dar numai în cazul în care filtrul PASIV este prost dimensionat, altfel, căderea de putere pe el este neimportantă...Referitor la dimensiunile incintei, îmi spui exact ce formă vrei (trapezoidal sau dreptunghiular) şi ţi le calculez eu... Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Scuze,fara filtre vroiam sa zic.Vreau sa o fac dreptunghiulara...In legatura cu materialul fonoabsorbant,cati cm sa aiba ? Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Asta înseamnă că vei merge pe varianta cu filtru activ, iar referitor la dimensiuni un pic de răbdare (15 min.) şi ţi le zic... A, dar spune-mi ce material o să foloseşti pentru construcţie (mă refer la grosime: 15, 18, 20 mm sau altceva, oricum eu nu recomand sub 18). Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 18 sau 20 mm este.Sunt nerabdator sa incep proiectul acesta trebuie sa imi vina si niste bani zilele astea si vreau sa imi iau materiale [ conectori,holsuruburi,silicon etc ] Astept cu nerabdare dimensiunileO sa fac si niste poze.Sper sa fii multumit de rezultatul final :P Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Încep cu dimensiunile interioare: 30 cm / 30 cm / 50 cm (50 adâncimea) pentru fiecare cutie ceea ce înseamnă 45 l volum din care mai scazi volumul difuzorului (cred că nu mai mult de 2,5 l).La exterior vei avea (pentru întreaga cutie): 66 cm lăţime, 34 cm înălţime şi 54 cm adâncime.Astea au fost calculate în ideea că foloseşti perete despărţitor, fixat exact la jumătate, material de 20 mm grosime, şi fără bordură exterioară. Fonoabsorbantul să aibă măcar 3 cm.Dacă te deranjează dimensiunile exterioare destul de măricele, atunci poţi renunţa la peretele interior şi recalculăm...P.S.: Tu trebuie să fii mulţumit, eu doar te ajut... şi sper să îţi fie de un real folos... Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Zi-mi daca fac bineVreau sa pun difuzoarele prin interior.Se inchide mai bine din cate stiu eu.Difuzorul are inaltimea de 12 cm Nu renunt la peretele despartitor.Zic eu ca o sa fie mai bine Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Adancimea vroiam sa zic,scuze Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Încearcă mai bine să-l montezi pe exterior şi vorbeşte la un atelier care lucrează mobilă la comandă să-ţi frezeze o mică adâncitură pentru ca difuzorul să poată fi îngropat... Este mai bine atît din punct de vedere acustic cât şi estetic... Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 am taiat astazi placa pe care vin difuzoarele si vreau sa ma duc la cineva care are scule sa imi faca gaurile la difuzoare si sa vad daca stie sa faca cum ai spus tu.Am zis ca asta ar fi principala,sa rezolv cu fata prima si prima data Link spre comentariu
Vizitator IoNtuzZ Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Deci dupa un 1 mai lung si putina odihna m-am apucat de incinta Astazi am terminat-o in proportie de 90% Trebuie sa mai cumpar izolator fonic si un conector..mai incolo o sa o imbrac Am facut si cateva poze http://dl.fisier.ro/files/ejrk8oeamb5r5 ... _.jpg.html http://dl.fisier.ro/files/13582rribjpej ... _.jpg.html http://dl.fisier.ro/files/epcnm122andda ... _.jpg.html )) http://dl.fisier.ro/files/if5ib12fdhk3i ... _.jpg.html http://dl.fisier.ro/files/j1jkmrkfdm7a3 ... _.jpg.html Eu sunt multumit de cum a iesit. Chestia e urmatoarea.Am probat-o in casa,am astupat gaura unde vine conectorul al 2-lea de la difuzorul din stanga cu o carpa.Se auzea foarte bine...am bagat-o in masina si nu am mai astupat gaura aia,se auzea bine...dar cand astupam gaura nu se mai auzea deloc cum trebuie :\ Daca pun material inauntru se va auzi bine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum