Vizitator gigingt Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 buna ziua!sper ca de data asta sa gasesc ajutor :)as dori daca are cineva o schema pentru realizarea unui generator de ultrasunete.m-ar interesa cu frecventa reglabila, posibilitatea adaptarii impedantei traductorilor si de o putere pina intr-un kilowatt.....sau dece nu, unul gata facut second sau nou de cumparat.multumesc Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 1. Ce intelegi prin ultrasunete ? Cat peste 14Khz (sau 20Khz) ?2. Ce traductor ai de gand sa folosesti?3. Spune si la ce iti trebuie ca poate cineva are idei mai bune. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Asteapta pana se organizeaza la Bucuresti targul de tehnica militara, acolo sigur gasesti ce ai nevoie.Partea tehnica, generator reglabil si amplificator de 1kw se pot construi relativ usor, insa problema este la difuzoare.Traductori(difuzoare) care sa urce peste 15-20khz si la puteri de 1kw se gasesc la un pret pe masura.Asa ca daca ai cateva sute de mii de euro poti cumpara un sistem cum ai nevoie.PS. In pretul asta ai cadou grupul electrogen si masina care transporta sistemul. Link spre comentariu
Vizitator gigingt Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 1. Ce intelegi prin ultrasunete ? Cat peste 14Khz (sau 20Khz) ?2. Ce traductor ai de gand sa folosesti?3. Spune si la ce iti trebuie ca poate cineva are idei mai bune.sa nu rideti va rog.incerc sa verific citeva din ideile si proiectele legate de energia alternativa.am vazut multe filmulete si documentatie scrisa despre electroliza apei la frecventa mare.mai exact 42kHz. din pacate parerile sint impartite in tensiune f mare si curent mic sau tensiune mica si curent in jur de 3-4 A.daca se va dovedi ca proiectul este fezabil atunci de ce nu :)dar ma cam sperie MiniTechnicus cu preturile acelea :(ca traductor am gasit ceva pe net HNC-8SS-254040 +/- 0.8 KHz, 3100pF, Z<30ohm 20Wsau HNC-8SH-5020, 20KHz, 200Wpreturi acceptabile.chiar si generator am gasit dar cu frecventa fixa in trepte.daca voi intra in sfera ridicolului, pot spune ca macar am incercat si nu am facut umbra pamintului degeaba:) Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Orice generator de audio merge pana pe la 50-100khz.Sau poti utiliza un versatester, asta urca pana la 10Mhz.Pentru inceput poti utiliza un amplificator de putere mai mica, nu ai nevoie neaparat de 1kw, ceva la 100-200w sa vezi daca experimentul produce efect.Cat despre modelul amplificatorului, poate este bine sa te consulti cu tvicol, care proiecteaza amplificatoare Hi-Fi si poate sa-ti recomande o schema si ce componente sa folosesti pentru etajul final.Trebuie sa tii cont de un amanunt.La ce vrei sa utilizezi amplificatorul, acesta o sa functioneze la maxim cat este utilizat, asa ca are nevoie de o constructie mai solida ca sa nu se incalzeasca prea tare.Insa cel mai important lucru este sa urmezi regulile de protectia muncii si sa ai pe cineva in apropiere sa te supravegheze, daca se intampla ceva sa poata sa intervina.PS. Ce ti-am recomandat sunt sisteme militare, utilizate pentru imprastierea manifestantilor si au fost utilizate in Irak.La puteri mari undele sonore au efecte neplacute pentru cei din apropierea traductorilor, asa ca trebuie sa ai un loc unde sa nu ajunga accidental alte persoane.PS.1 Poti experimenta si cu un cuptor de microunde, daca montezi rezervorul inauntru si scoti afara prin peretele lateral cele 2 conducte, de alimentare si evacuare. Link spre comentariu
Vizitator gigingt Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Orice generator de audio merge pana pe la 50-100khz.Sau poti utiliza un versatester, asta urca pana la 10Mhz. iti multumesc foarte mult pentru sfaturi, voi tine cont de ele. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 studiaza fenomenul magneto strictiv , este cea mai randamentoasa metoda de producere a ultrasunetelor cu energii mari.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum